sapio0o написа:Groucho написа:Toчно 2019-а и 2020-а беше по-добър от Меси. Ако не виждаш защо, твоя си работа. Имаш право на собственото си мнение.
Аз смятам, че Левандовски беше по-добър от Меси конкретно в тия две години.
Не е важно какво смятам аз, а на кого дават наградата. Все си мисля, че разбират повече от мен. Левандовски трудно може да докара и 1/5 от влиянието на Меси на терена. Независимо коя година и в каква форма са двамата. Друг е въпросът, че в момента полякът играе в по-силен отбор.
А ти като фен на Реал, станал свидетел на толкова велики моменти в ШЛ по времето на Роналдо в клуба, за какво влияние на Меси говориш и изобщо? Какво влияние имаше Меси в последните 6 сезона в ШЛ, в които Барса неизменно бива пребивана като куче и Меси не прави нищо, освен да стои на центъра с ръце на кръста и да гледа сърдито? Ясно е, че Меси има своето влияние върху играта на Барса и винаги го е имал, но Роналдо примерно имаше много по-голямо влияние върху играта на Реал и в подобни трудни моменти, особено в ШЛ, почти винаги е изпъквал. Докато Меси откакто Барса вдигнаха требъла през 2015-та, нищо съществено не е направил в ШЛ, освен онзи фамозен свободен удар срещу нас може би...

Левандовски може и да не е способен като Меси да хване топката, да мине през 4-5 човека и да вкара/подаде за гол, но знае къде да застане, винаги е на точното място и като му падне топката му е по-трудно да пропусне, отколкото да я прати в мрежата. В последните няколко сезона няма по-силен и влиятелен нападател от него, поне според мен. Лева вкарва огромен процент от головете на Байерн и е с основна заслуга за силния период, в който се намират баварците.