Ултрас БГ

Модератори: paceto, Irish stout, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist, Udoji90

Потребителски аватар
Blue_Lion
Контакти:

Re: Ултрас БГ

Мнениеот Blue_Lion » 09 фев 2010 13:04

Стадионите не са празни заради ultras-ите и хулиганите,а заради корупцията във родното ни първенство ;) Отделно като гледаш мачовете от Англия през уикенда и си правиш елементарната сметка къде са те,къде сме ние :) Аз не съм ultras,но обичам отбора си не по-малко,даже домакинство на ЛЕВСКИ в София не съм изпускал от няколко години,включително съм и с абонаментна карта за Сектор "Б" т.е. и аз съм като тези за който ти говориш ! Те са фенове,привърженици и т.н. ! Онези който правят хореографийте,песните,знамената и палят факли и димки - това са ultras-ите и без тях няма да е същото ! Целия стадион ще люпи семки и повече ще изглежда,че сме в библиотека,не на мач ! Това,че някои от тях се бият и са расисти е друг въпрос ! Лично аз смятам,че нито Фашизма,нито комунизма или анархията ни трябват - това са идеологий базирани на омраза ! Национализъм му е майката ;)

P.S. Отговорих на твоя пост,защото даде неточен пример с феновете в Бразилия ! Нямах за цел да се заяждам,просто уточнявам :) "Torcida" значи агитка,а ultras-ите се появяват края на 80те и началото на 90те в Италия ;)
Изображение

Потребителски аватар
r3d
Контакти:

Мнениеот r3d » 09 фев 2010 14:16

Blue_Lion написа:Стадионите не са празни заради ultras-ите и хулиганите,а заради корупцията във родното ни първенство ;)

Точно,преспокойно може да заведеш детето си в сектор А и В и нищо няма да му се случи ,не че в Г и Б ще стане нещо 8-)

Потребителски аватар
deepblue1963

Мнениеот deepblue1963 » 09 фев 2010 14:23

r3d написа:
Blue_Lion написа:Стадионите не са празни заради ultras-ите и хулиганите,а заради корупцията във родното ни първенство ;)

Точно,преспокойно може да заведеш детето си в сектор А и В и нищо няма да му се случи ,не че в Г и Б ще стане нещо 8-)

Питай Гергана Орлова.И нещо друго.За поведението на запалянковците се съди не само по време на мача,а и преди него и след него.
ТАМ, ПОД СИНЬОТО НЕБЕ, ПОД СВЕТЛИНИТЕ НА ГЕРЕНА, БУШУВА СИНЬОТО МОРЕ, ПРИТИХВА ЦЯЛАТА ВСЕЛЕНА!

Потребителски аватар
Blue_Lion
Контакти:

Мнениеот Blue_Lion » 09 фев 2010 14:38

deepblue1963 написа:
r3d написа:

Питай Гергана Орлова.И нещо друго.За поведението на запалянковците се съди не само по време на мача,а и преди него и след него.

Значи всички запалянковци са хулигани и вандали ? :lol: Доообре ! :-D Случаят с Гергана Орлова е единичен и човекът който е отговорен си понесе санкцията ! Не,че това ще върне предишния й живот,но все пак ! След случая с Младен Младенов (лека му пръст) и Гергана Орлова много неща се промениха,а и проблема не е във феновете,а във властите ! Те са тези който не си свършиха работата,като допуснаха тези инциденти да станат ! Ако имаше добра организация и на двата мача на който се случиха двата инцидента,сега нямаше да ги споменаваме ! Полицията допусна двете агитки да се срещнат по улиците,когато случайна бомбичка уцели Младенов и го уби,и полицията допусна фенът на ЦСКА в Сектор "Г" с бомбичка която се взриви до главата на Гергана ! Ultras-ите не отиват на мач с цел да се бият или да убиват,а да си подкрепят отбора !!! Това,че полицията се държи с тях като животни ги прави агресивни ! Това,че Държавата ги отритва,ги кара да се обединяват,както и любовта към даден отбор ! Това,че обществото не им обръща внимание и не ги разбира,че е апатично към проблемите на Държавата,ги кара да се сплутяват и да се затворят за "Външния свят" в групировки с различно име ! Държавният апарат на всяка една държава ги създаде ultras-ите,хулиганите,нацистите,комунистите и т.н. Лесно е да обвиняваш феновете,но е трудно да вникнеш в същината на проблема !

П.П. deepblue,не се заяждам,но просто не мога да разбера какво точно се опитваш да кажеш ! Че ultras-ите са ненужни и,че нямат място на стадиона ли ? Иначе r3d е прав - ако искаш да гледаш спокойно мач отиди в Сектор "А" или "В" ! Ако искаш да си подкрепяш отбора като пееш песни,вееш шал,скачаш,участваш в хореографий и т.н. ела в Сектор "Б" ! ;)
Изображение

Потребителски аватар
r3d
Контакти:

Мнениеот r3d » 09 фев 2010 17:48

deepblue1963 написа:
r3d написа:

Лумпени винаги има и ще ги има ,друг е въпроса с оправданието за неходенето по мачове .Пак повтарям ,преспокойно може да заведеш детето си на мач в сектор А и В :idea:

Потребителски аватар
deepblue1963

Мнениеот deepblue1963 » 09 фев 2010 19:24

Blue_Lion написа:
r3d написа:

Значи всички запалянковци са хулигани и вандали ? :lol: Доообре ! :-D Случаят с Гергана Орлова е единичен и човекът който е отговорен си понесе санкцията ! Не,че това ще върне предишния й живот,но все пак ! След случая с Младен Младенов (лека му пръст) и Гергана Орлова много неща се промениха,а и проблема не е във феновете,а във властите ! Те са тези който не си свършиха работата,като допуснаха тези инциденти да станат ! Ако имаше добра организация и на двата мача на който се случиха двата инцидента,сега нямаше да ги споменаваме ! Полицията допусна двете агитки да се срещнат по улиците,когато случайна бомбичка уцели Младенов и го уби,и полицията допусна фенът на ЦСКА в Сектор "Г" с бомбичка която се взриви до главата на Гергана ! Ultras-ите не отиват на мач с цел да се бият или да убиват,а да си подкрепят отбора !!! Това,че полицията се държи с тях като животни ги прави агресивни ! Това,че Държавата ги отритва,ги кара да се обединяват,както и любовта към даден отбор ! Това,че обществото не им обръща внимание и не ги разбира,че е апатично към проблемите на Държавата,ги кара да се сплутяват и да се затворят за "Външния свят" в групировки с различно име ! Държавният апарат на всяка една държава ги създаде ultras-ите,хулиганите,нацистите,комунистите и т.н. Лесно е да обвиняваш феновете,но е трудно да вникнеш в същината на проблема !

П.П. deepblue,не се заяждам,но просто не мога да разбера какво точно се опитваш да кажеш ! Че ultras-ите са ненужни и,че нямат място на стадиона ли ? Иначе r3d е прав - ако искаш да гледаш спокойно мач отиди в Сектор "А" или "В" ! Ако искаш да си подкрепяш отбора като пееш песни,вееш шал,скачаш,участваш в хореографий и т.н. ела в Сектор "Б" ! ;)[/quote]
Ами,аз и жена ми бяхме в Сектор А,но когато стана патакламата в ложата на Батков как трябваше да и го обясня?А простотиите,които станаха на мача Локо Пд-Ботев как да ги обясня?А феновете на ЦСКА,които бяха "бомбардирани през оградата,не помня на кой стадион беше?Те в кой сектор трябваше да седнат?Още да изброявам ли?
А,иначе идеята ми с клипа за Фламенго беше,че и като пълни стадиони,и като хореография сме много назад,независимо,че се тупаме по гърдите и си "мерим" агитките.Това е.
ТАМ, ПОД СИНЬОТО НЕБЕ, ПОД СВЕТЛИНИТЕ НА ГЕРЕНА, БУШУВА СИНЬОТО МОРЕ, ПРИТИХВА ЦЯЛАТА ВСЕЛЕНА!

Потребителски аватар
Blue_Lion
Контакти:

Мнениеот Blue_Lion » 09 фев 2010 20:21

Че сме назад отностно подкрепата на отбор,назад сме - спор няма ! Дори нашите ultras-и си го знаят. То и футбола ни е в същото положение,ако трябва да съм точен,но както и да е ;) А за това с ложата на Батков мисля,че не е нужно даже да се коментира ! Ножа опря до кокала,тогава ! Ти какво предлагаш да се направи,за да се вразуми тоя дебел мустак ? Да му пращаме писма с поезия ? Пффф...стегни се ! Това е нашият клуб и никой няма да право да се подиграва с ЛЕВСКИ ! Особено борат ! И аз да бях в Сектор "А" и да съм ядосан,защото в Левски има проблеми,със сигурност,ако не друго щях да се обърна в неговата посока и да спомена родната му майка :!: Що се касае до Ботев и Локото...за кое точно дерби говориш ? На последното специално футболистите се държаха като улигофрени,не феновете ;) А случката с феновете на ЦСКА беше жалка,действително,но и за нея си има причини ! Но такива неща се случват навсякъде така или иначе ! Бил съм на доста мачове,имало е инцидентни разбира се,но това си е част от футбола ! Повярвай ми,както каза,найстина сме назад и в това отношение ! Ако това тук ти се струва сериозно,то в страни като Полша,Русия,Италия,Англия,Германия,Гърция,Турция,Сърбия,Чехия,Холандия и т.н. това не само,че е ежедневие - това си е жив ад ! Ако това се случва и в България,ще се молим да се върнат ситуацийте който ти спомена ;) Плюс това,тук медийте изкарват нещата все едно гледаме повторение на Втората световна т.е. много раздухват нещата и насаждат ненужно напрежение ! Това пък е положението според мен :)
Изображение

Потребителски аватар
deepblue1963

Мнениеот deepblue1963 » 09 фев 2010 20:40

Blue_Lion написа:Че сме назад отностно подкрепата на отбор,назад сме - спор няма ! Дори нашите ultras-и си го знаят. То и футбола ни е в същото положение,ако трябва да съм точен,но както и да е ;) А за това с ложата на Батков мисля,че не е нужно даже да се коментира ! Ножа опря до кокала,тогава ! Ти какво предлагаш да се направи,за да се вразуми тоя дебел мустак ? Да му пращаме писма с поезия ? Пффф...стегни се ! Това е нашият клуб и никой няма да право да се подиграва с ЛЕВСКИ ! Особено борат ! И аз да бях в Сектор "А" и да съм ядосан,защото в Левски има проблеми,със сигурност,ако не друго щях да се обърна в неговата посока и да спомена родната му майка :!: Що се касае до Ботев и Локото...за кое точно дерби говориш ? На последното специално футболистите се държаха като улигофрени,не феновете ;) А случката с феновете на ЦСКА беше жалка,действително,но и за нея си има причини ! Но такива неща се случват навсякъде така или иначе ! Бил съм на доста мачове,имало е инцидентни разбира се,но това си е част от футбола ! Повярвай ми,както каза,найстина сме назад и в това отношение ! Ако това тук ти се струва сериозно,то в страни като Полша,Русия,Италия,Англия,Германия,Гърция,Турция,Сърбия,Чехия,Холандия и т.н. това не само,че е ежедневие - това си е жив ад ! Ако това се случва и в България,ще се молим да се върнат ситуацийте който ти спомена ;) Плюс това,тук медийте изкарват нещата все едно гледаме повторение на Втората световна т.е. много раздухват нещата и насаждат ненужно напрежение ! Това пък е положението според мен :)

Аз и ти знаем за настроенията срещу Батков.Кой одобрява и кой-не,това е отделен въпрос.Ама на един чужденец като жена ми как да разкажа набързо?Тя ми вика:"Нали каза,че тук сме в безопасност?Защо се люшна тълпата към ложите?"Друг е въпросът,че тя се плаши повече от необходимото.За Локо Пд и Ботев-говоря за последния мач,когато в сектора за Локото гореше пожар и хвърчаха седалки.

Потребителски аватар
Blue_Lion
Контакти:

Мнениеот Blue_Lion » 09 фев 2010 21:34

Локото си запалиха знаменцата който вяха,щото се ядосаха от боя на терена между футболистите :shock: А тези неща трудно се обясняват...говоря за емоцийте ! И на мен ми е трудно да го обясня на другите,който не знаят за кво иде реч,но кво да се прави ! Както и да е,САМО ЛЕВСКИ :!:
Изображение

Потребителски аватар
r3d
Контакти:

Мнениеот r3d » 09 фев 2010 22:40

:ugeek:

Върни се в “Футбол - България”