Левски: Всичко около клуба

Модератори: TodorT, paceto, modor, kartago, SkArY_9, rhaegar, Rivaldo10, ntodorov, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
Странджата
Контакти:

Re: Левски: Всичко около клуба / DMS LEVSKI на номер 17777

Мнениеот Странджата » 01 дек 2020 16:10

Тези пороци и всичко онова, което е унищожило дисциплината, са се родили в нейния разцвет :) Всяка добре организирана система носи в себе си своето отрицание. Някои го наричат ентропия, други - изхабяване ... Но истината е, че докато някой организъм - пък било и социален, като млад е далеч по-жизнен, а после става онова, което стана с развития социализъм :). Но с него нещата са по-скоро други - това, дето е било навито - както казва о бозе почившия академик Сендов, не е било пригодено въобще за развиване, защото априори то е било неунищожимо и вечно :) :)
Приятен ден! Напиши някой нов виц, че напоследък нещо избледняха ...

Потребителски аватар
1914.1902
Контакти:

Мнениеот 1914.1902 » 01 дек 2020 16:26

Следващият път като сме домакини на ЦСКА-София в първенството на таблото трябва да пише:

Левски срещу -

vlong
Контакти:

Мнениеот vlong » 01 дек 2020 17:41

Странджата написа:Тези пороци и всичко онова, което е унищожило дисциплината, са се родили в нейния разцвет :) Всяка добре организирана система носи в себе си своето отрицание. Някои го наричат ентропия, други - изхабяване ... Но истината е, че докато някой организъм - пък било и социален, като млад е далеч по-жизнен, а после става онова, което стана с развития социализъм :). Но с него нещата са по-скоро други - това, дето е било навито - както казва о бозе почившия академик Сендов, не е било пригодено въобще за развиване, защото априори то е било неунищожимо и вечно :) :)

Всичко това ,къде си го написал си е природен закон,Няма вечни неща,както младият организъм се изтощава и отслабва,така е и при обществата,но ако се спазва режим,май живота става по-дълъг.Божа работа.Усетил съм те ,че обичаш да философстваш и напътстваш.Явно си е ,че си от старата школа.
Това за вица не знам как да го възприема,ако е сарказъм ,мисля че не го заслужавам.
Това си ми е мнението.Спирам,че ентропията се увеличава с всяка дума.
САМО ЛЕВСКИ!

vlong
Контакти:

Мнениеот vlong » 01 дек 2020 18:22

Взех билети с доста зор,ама защо ми дадоха само 8?
САМО ЛЕВСКИ!

Serafim
Контакти:

Мнениеот Serafim » 01 дек 2020 22:28

Странджата написа:Тези пороци и всичко онова, което е унищожило дисциплината, са се родили в нейния разцвет :) Всяка добре организирана система носи в себе си своето отрицание. Някои го наричат ентропия, други - изхабяване ... Но истината е, че докато някой организъм - пък било и социален, като млад е далеч по-жизнен, а после става онова, което стана с развития социализъм :). Но с него нещата са по-скоро други - това, дето е било навито - както казва о бозе почившия академик Сендов, не е било пригодено въобще за развиване, защото априори то е било неунищожимо и вечно :) :)

Благодаря за това мнение!

Потребителски аватар
NOMER14
Контакти:

Мнениеот NOMER14 » 01 дек 2020 23:40

Странджа,
използвал си любимата ми думичка ентропия. С нея що изпити съм взел: термодинамика(дизика), теория на вероятностите, въведение в теория на управлението. Имаше я и при системите - информационни, динамични, дори и във философията. Не съм чувал да я ползват във филологията. ;)
Иначе по темата за разпада на империите ще кажа и аз нещо. Навремето освен Литературен фронт и Народна култура в къщи получавахме едно малко вестниче с твърдички листа "АБВ". От там съм запомнил едно заглавие "Излишъкът води до упадък"

Потребителски аватар
Странджата
Контакти:

Re: vlong

Мнениеот Странджата » 02 дек 2020 13:05

Извинявам се, че съм го написал така, че не си ме разбрал добре.
За вицът е едно към едно - без подтекст. Липсват ми добрите, а подозирам, че знаеш такива.
За другото - да, от ветераните съм, но никога не съм поучавал, иначе нямаше да съм бил добър преподавател, както са ме оценили моите ученици и студенти. Това, че често имам друг поглед върху нещата, не е поучение, а просто лично мнение. Никога не съм го представял за истина.
Та сега чакам виц - може и повече :)

Потребителски аватар
Странджата
Контакти:

Re: NOMER14

Мнениеот Странджата » 02 дек 2020 13:16

Е, що пък мислиш, че филолозите четат само правописния речник (ама то и там я има думата) :). Езикът също е система и пред очите на всички всяко строго дефинирано понятие се компроментира в речта, а пък нали точно речта е реализацията на езика - граматиката му е само описание :). И към тебе, и към всички - пишете по някой хубав и нов виц бе, ама такъв, че да те разсмива ... да не продължавам в стил Милен Русков. И не ме отпращайте към форумни теми - там е пълно с тъпизми, които натъжават с простотията си ...
Аз, като човек от старата гвардия, мога да напиша любимия си виц, който се появи след Московската олимпиада, когато се завърнаха нашите ватерполисти, пребити от бой, защото в последния момент ги поканиха на мястото на американците. Надявам се много малко тук вече да го помнят :)

realno
Контакти:

Мнениеот realno » 03 дек 2020 14:00

Отново Палмс бет, но с по добри условия. Но колко, не се знае.
Сектор Г:"Всъщност няма „сливане”,няма и „обединение”–има единствено преименуване на Литекс,.Ако за тези„привърженици” е толкова лесно да решат, че това е ЦСКА, то жалко за тях..носите..срам за истинските Армейци! Сбогом, няма да ни липсвате!"

Върни се в “Левски”