metodito написа:А за мен Тодоров има пълното право да "мрънка". Но да, аз предпочитам да мрънка срещу шефовете си, а не да троли футболистите. Според мен има неспазени обещания, нацупени футбалери (от чужденците). Никога не съм бил фен на Тодоров, но сега съм на страната на човека (не казвам "треньора") и не го помня да е мрънкал при миналите си престои начело на "Левски". Определено ми се струва по-добър вариант от Симов или Жиката. Не знам Мечо докъде е стигнал в развитието си като треньор.
На мен пък - тъкмо наопаки - Георги Тодоров винаги ми е правил (недоброто) впечатление като треньор, който меко казано не се притеснява от това да хвърли вината върху футболистите за някой конкретен слаб мач или поредица от такива: например към края на сезон 2002/03, когато бяхме на път да стопим 8-точковата преднина на тогавашния "ЦСКА", но се издънихме към края на сезона - първо в дербито с тях на "Герена" (супербунашко 1:1), после със "Спартак" (Варна) пак на "Герена" (0:0 - спукахме топката тогава), - той съвсем директно си каза "това са ми футболистите, аз какво да направя?". Сред футболистите "му" обаче личаха имена като Иванков, Топузаков, Илиян Стоянов, Станислав Ангелов, Телкийски, Головской, Симонович и Чиликов - тоест доста класен състав, който хем би изглеждал като "Байерн" в съпоставка със сегашния, хем и за онова време (по мое мнение поне) беше напълно способен да спечели титлата. Разбира се, и тогава Тодоров беше дошъл "на пожар" след уволнението на Муслин, така че пак не вървеше да го критикуваме - а и нямахме интернет за целта (

), но определено не мисля, че подборът на думи (за пред медиите най-малко) е силната му страна.
Това го казвам само като препратка към "миналите престои" - иначе съм далеч от мисълта, че точно пък Тодоров е най-големият проблем на "Левски" в момента. На този етап основното му достойнство като треньор - че е "истински левскар" и не го е страх да се нагърби със задачата да вади кестените от огъня в най-лошото и неблагодарно време, при това без да има големи (финансови и не само) претенции, - е и най-важното за клуба. Не обичам изрази като "няма кой друг да дойде", но в момента, струва ми се, случаят наистина е точно такъв - "физкултурник" или не, Тодоров е най-приличният вариант за наставник (от реалистичните и за тези пари): опит поне не му липсва, нито пък от онова прословуто качество, че "знае какво е "Левски"". А пък и лично аз никога не съм харесвал идеята "Левски" да е училище за треньори и на поста зорлем да се налагат довчерашни играчи, пък били те и със статут на "любимци" или даже "легенди" на клуба (това по въпроса за Миланов и Телкийски).