Dust написа:Винаги съм се хилил на призива да си мием ръцете по-често.
Че има ли хора, които прибирайки се в къщи, ходейки до тоалетна или преди хранене да не правят същото?
Ако съм си в къщи цял ден, защо трябва да си мия ръцете всеки час ако не съм правил нищо?
За съжаление масово не си мият ръцете - когато се прибират, преди да се хранят. Много от хората смятат, че след ходене по малка нужда не е необходимо да се измият. Отиди да обядваш в заведение и виж колко хора се измиват преди да започнат да се хранят. Пипат навсякъде, а ако е тип бързо хранене преди това се и разплащат. Правят го и заети в хранително-вкусовия сектор, което застрашава здравето на населението (тук не става дума за корона). Естествено, че ако не излизаш от вас не е необходимо да си миеш ръцете нонстоп.
Dust написа:Сега НОЩ някак странно изведнъж решиха, че повече тестове на дали положителен такъв и изкарал 14 дена карантина вече няма да се правят. Преди няколко дни споделих, че с тази стъпка 100% ще се увеличи процентът на положителните.
Това го реши МЗ, не НОЩ. И за мен е неясно как ще се отчитат оздравелите сега. Освен това промениха критериите и за изписване - сега може да те изпишат по клинични данни без отрицателен писиар. Защо ли ?

Отговорът е прост - индиректно признаваме, че положителен не значи болен. Точка!
Може ли някой да ми обясни как КПП-тата на областните градове ще ограничат вируса ? Много ми е интересно да чуя аргумент в полза на КПП-та в областните градове.

Да мога да стигна от Кула (видинско) до Ахтопол без проблем, но да не мога да пътувам между Ловеч и Плевен.
Тестовете продължават да не са равномерни всеки ден. Как ще коментирате, че Китай ще тества цял град, 9млн души за 5 дни, а ние все още отричаме масовото тестване и се бавим в тестването на колективи в домовете ?
8 месеца по-късно няма преструктурирана болница за такива извънредни ситуации. Няма и да има заради идиотското структуриране на здравната система.
Някои пък си представят, че ще се отворят полеви болници на стадионите.... ех, то ако ставаше като по филмите в Холивуд.

И какво ще се прави една полева болница на стадион "Раковски" зимата ? Да не е като тази в "Арена"-та с леглата от казармата.