Тема за политика - България
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
Re: Тема за политика - България
Слави може да има добри помисли, но част от лозунгите му са откровено глупави и са проста демагогия
Машинно гласуване, дистанционно и прочее ... Премахване на субсидиите на партиите или намаляването им - колко ще се спестят
50-60 млн. като разходната част на бюджета за всички държавни служители ( около 400 000 души ) е в рамките на 10-11 млрд. лв. , а пенсиите са поне още толкова. За сметка на това партиите ще почнат да се "снадбяват" с пари по друг начин ... Да ви попитам - каква е разликата да задраскам в бюлетината и да натисна 2 копчета ? А пък дистанционно изобщо да не говориме, там се създава предпоставка за манипулация на целия вот, което би било катастрофално, а и аз лично съм твърдо за принцип на уседналост при всички гласувания в България. Как така човек, който живее от 20 години в Щатите, например, и такъв , който 20 години работи и плаща данъци в България имат една и съща тежест при гласуването ? Да, работещите в чужбина внасят пари в държавата, но те в крайна сметка ги харчат за себе си, докато вие и аз плащаме пенсиите на техните родители с данъците си ...
Леевски, оле
Аз съм независим. Гласувайте за мен. Имам приложими идеи.
4 000 и пак ми задай същия въпрос.
Става въпрос за 1989 г. :lol: :oops: :lol:
Drunken_Master написа:а доходът на глава от населението - 7500 долара годишно (повече, отколкото през 2011 г.)
Drunken_Master написа:България щеше да е 50-60 млн., ако не бяхме под Османско робство.
Съгласен съм с всичко написано, дори не знам какви са му помислите, защото той дума не обелва по въпросите, които мен ме интересуват. И другото което не е ясно е все пак каква е величината при манипулирането на изборните резултати при сегашната система, щом толкова много вдигат шум опозицията и протестиращите, но и аз като цяло мисля че вредите и рисковете от електронното и машинното гласуване са повече. И преди референдума обърнах внимание, сега пак ще го направя: основните грижи и предизвикателства пред тези които купуват гласове и инициират корпоративен вот не са нормативната уредба и контролните органи, а търсенето на надеждни начини да удостоверят за кого си гласувал. Електронното гласуване ще им разреши до голяма степен тези проблеми и нищо чудно делът им да се увеличи.boabbb написа:Слави може да има добри помисли, но част от лозунгите му са откровено глупави и са проста демагогияМашинно гласуване, дистанционно и прочее ... Премахване на субсидиите на партиите или намаляването им - колко ще се спестят
50-60 млн. като разходната част на бюджета за всички държавни служители ( около 400 000 души ) е в рамките на 10-11 млрд. лв. , а пенсиите са поне още толкова. За сметка на това партиите ще почнат да се "снадбяват" с пари по друг начин ... Да ви попитам - каква е разликата да задраскам в бюлетината и да натисна 2 копчета ? А пък дистанционно изобщо да не говориме, там се създава предпоставка за манипулация на целия вот, което би било катастрофално, а и аз лично съм твърдо за принцип на уседналост при всички гласувания в България. Как така човек, който живее от 20 години в Щатите, например, и такъв , който 20 години работи и плаща данъци в България имат една и съща тежест при гласуването ? Да, работещите в чужбина внасят пари в държавата, но те в крайна сметка ги харчат за себе си, докато вие и аз плащаме пенсиите на техните родители с данъците си ...
Само Левски шампион!
Упамекано вън от Байерн!
Не на зимното часово време!
Не на здравния фашизъм!
Да на референдума за мир и суверенитет! Никога подлоги на САЩ!
Вън ПП, ИТН, ДБ, ГЕРБ и ДПС от България! Не на санкциите и цензурата!
Упамекано вън от Байерн!
Не на зимното часово време!
Не на здравния фашизъм!
Да на референдума за мир и суверенитет! Никога подлоги на САЩ!
Вън ПП, ИТН, ДБ, ГЕРБ и ДПС от България! Не на санкциите и цензурата!
В избирателните списъци има 400 хил. мъртви души. 100 хил. да гласуват за теб и си в играта. 200 хил. и си първи.
4 000 и пак ми задай същия въпрос.
Drunken_Master написа:а доходът на глава от населението - 7500 долара годишно (повече, отколкото през 2011 г.)
Drunken_Master написа:България щеше да е 50-60 млн., ако не бяхме под Османско робство.
Слави също си прави антиреклама с постоянното повтаряне, че 2 млн. ,май бяха, българи били гласували за неговия референдум. Да, ама освен тези има още 4 и кусур, които или са против, или нищо не са казали ... На него му трябват поне 300 човека, които да вкара в избирателните списъци по избирателните райони в България - колко от тях сте видели до сега
10 човека сценаристи, а до изборите има 7-8 месеца ... Работата му ми се струва аматьорска, все едно някой на 3 ракии е решил да "оправя България" 
Леевски, оле
Тва с подправянето на изборите е ала бала. Казвам го от позицията на човек, който е бил в ОИК, има приятели, които са били по СИК-ове. Хората си идват и си гласуват за Боце, прост и тъжен факт. Дали са платени мангасари, дали са половин милион чиновници и техните семейства, дали са работници във фирми, обвързани с ГЕРБ и разните там поръчки, няма значение. Тъпата истина е, че си го избираме сами. Манипулацията на едни избори е твърде сложна и скъпа схема, която на всичко отгоре е и ненужна.
Blue_Girl написа:Аз мисля, когато се налага

Народът е казал "Ако организираш изборите и ги загубиш, си е чисто твоя грешка"
Аз знам как седат работите горе долу - по места си имат хора и си се гласува за ГЕРБ, няма нищо странно, особено като се има предвид, че засега нямат читава алтернатива.
Леевски, оле
rhaegar написа:Тва с подправянето на изборите е ала бала. Казвам го от позицията на човек, който е бил в ОИК, има приятели, които са били по СИК-ове. Хората си идват и си гласуват за Боце, прост и тъжен факт. Дали са платени мангасари, дали са половин милион чиновници и техните семейства, дали са работници във фирми, обвързани с ГЕРБ и разните там поръчки, няма значение. Тъпата истина е, че си го избираме сами. Манипулацията на едни избори е твърде сложна и скъпа схема, която на всичко отгоре е и ненужна.
Това което казваш може да е валидно за мястото където ти и твоя приятел сте били или просто и двамата са в играта. Аз пък имам информация от първа ръка, че измами има. Няма да описвам как точно, но един красноречив факт само ще посоча:
466 077 са невалидните бюлетини, подадени за общински съветници на 27 октомври т.г, а това е 15.1% от общо пуснатите 3 089 045 гласа. Това надминава с 1 процент дела на невалидните бюлетини на предните местни избори през 2015 г.
Имаше и едно записче от сбирка на ГЕРБ, които отчитат, че трябва да се поработи още над невалидните бюлетини, че били малко
И това не е единствената схема. Двама различни хора от различни градове, които са се кандидатирали за общински съветници са ми казвали, че за тях няма един пуснат глас. Как си мислиш , че става това? При положение, че те самите както и семействата им са гласували за тях.
Измамите по изборите са брутални, не само с бюлетините, ами и с протоколите. Затова трябва да се въведе машинно гласуване. Всеки влиза и цъка за партия и на края на деня излиза един отчет като от касов апарат и там всичко пише. Щом може всички фискални апарати да са свързани в една система и в реално време да се следи какво става и не може да се манипулират данни, значи и с изборните машинки е възможно при добро желание. Но от ГЕРБ е ясно защо нямат никакво.
Глупости ... Тия гаранция са щели да влязат, щом нямат и по 1 глас
Имаше такива оплаквания и на предишните избори, просто по комисиите не са преброили преференциите. Аз съм в комисия няколко пъти поред вече - най-малките комисии са по 7 човека, които в голяма част от случаите не се познават и са от различни партии. Мизерии не се правят, ти си отишъл там да прибереш едни 100 лв. или да направиш услуга на някого - не се дават пари и не се правят мизерии в протоколите. Отделно обаче трябва да се спомене, че има много прости хора по СИК-овете, буквално такива без елементарни знания и грамотност - там също се крият някои от причините. Да искаш машинно гласуване има логика само ако продаваш машините 
Леевски, оле
boabbb написа:Глупости ... Тия гаранция са щели да влязат, щом нямат и по 1 глас![]()
![]()
Имаше такива оплаквания и на предишните избори, просто по комисиите не са преброили преференциите. Аз съм в комисия няколко пъти поред вече - най-малките комисии са по 7 човека, които в голяма част от случаите не се познават и са от различни партии. Мизерии не се правят, ти си отишъл там да прибереш едни 100 лв. или да направиш услуга на някого - не се дават пари и не се правят мизерии в протоколите. Отделно обаче трябва да се спомене, че има много прости хора по СИК-овете, буквално такива без елементарни знания и грамотност - там също се крият някои от причините. Да искаш машинно гласуване има логика само ако продаваш машините
Абе ти не разбираш ли или на луд се правиш? Той гласува за себе си, семейството му гласува за него, приятели гласуват за него и накрая няма ЕДИН глас отчетен. Дали пък няма някаква измама? Как мислиш? Или всичко е точно, щом герб печели?