Тема за политика - България

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
boabbb
Контакти:

Re: Тема за политика - България

Мнениеот boabbb » 12 авг 2020 13:19

Слави може да има добри помисли, но част от лозунгите му са откровено глупави и са проста демагогия :!: Машинно гласуване, дистанционно и прочее ... Премахване на субсидиите на партиите или намаляването им - колко ще се спестят :?: 50-60 млн. като разходната част на бюджета за всички държавни служители ( около 400 000 души ) е в рамките на 10-11 млрд. лв. , а пенсиите са поне още толкова. За сметка на това партиите ще почнат да се "снадбяват" с пари по друг начин ... Да ви попитам - каква е разликата да задраскам в бюлетината и да натисна 2 копчета ? А пък дистанционно изобщо да не говориме, там се създава предпоставка за манипулация на целия вот, което би било катастрофално, а и аз лично съм твърдо за принцип на уседналост при всички гласувания в България. Как така човек, който живее от 20 години в Щатите, например, и такъв , който 20 години работи и плаща данъци в България имат една и съща тежест при гласуването ? Да, работещите в чужбина внасят пари в държавата, но те в крайна сметка ги харчат за себе си, докато вие и аз плащаме пенсиите на техните родители с данъците си ...
Леевски, оле :lol: :lol: :lol:

Потребителски аватар
pomiqrat
Контакти:

Мнениеот pomiqrat » 12 авг 2020 14:33

Аз съм независим. Гласувайте за мен. Имам приложими идеи.
4 000 и пак ми задай същия въпрос.

Става въпрос за 1989 г. :lol: :oops: :lol:
Drunken_Master написа:а доходът на глава от населението - 7500 долара годишно (повече, отколкото през 2011 г.)

Drunken_Master написа:България щеше да е 50-60 млн., ако не бяхме под Османско робство.

Потребителски аватар
doktora25
Контакти:

Мнениеот doktora25 » 12 авг 2020 14:35

boabbb написа:Слави може да има добри помисли, но част от лозунгите му са откровено глупави и са проста демагогия :!: Машинно гласуване, дистанционно и прочее ... Премахване на субсидиите на партиите или намаляването им - колко ще се спестят :?: 50-60 млн. като разходната част на бюджета за всички държавни служители ( около 400 000 души ) е в рамките на 10-11 млрд. лв. , а пенсиите са поне още толкова. За сметка на това партиите ще почнат да се "снадбяват" с пари по друг начин ... Да ви попитам - каква е разликата да задраскам в бюлетината и да натисна 2 копчета ? А пък дистанционно изобщо да не говориме, там се създава предпоставка за манипулация на целия вот, което би било катастрофално, а и аз лично съм твърдо за принцип на уседналост при всички гласувания в България. Как така човек, който живее от 20 години в Щатите, например, и такъв , който 20 години работи и плаща данъци в България имат една и съща тежест при гласуването ? Да, работещите в чужбина внасят пари в държавата, но те в крайна сметка ги харчат за себе си, докато вие и аз плащаме пенсиите на техните родители с данъците си ...
Съгласен съм с всичко написано, дори не знам какви са му помислите, защото той дума не обелва по въпросите, които мен ме интересуват. И другото което не е ясно е все пак каква е величината при манипулирането на изборните резултати при сегашната система, щом толкова много вдигат шум опозицията и протестиращите, но и аз като цяло мисля че вредите и рисковете от електронното и машинното гласуване са повече. И преди референдума обърнах внимание, сега пак ще го направя: основните грижи и предизвикателства пред тези които купуват гласове и инициират корпоративен вот не са нормативната уредба и контролните органи, а търсенето на надеждни начини да удостоверят за кого си гласувал. Електронното гласуване ще им разреши до голяма степен тези проблеми и нищо чудно делът им да се увеличи.
Само Левски шампион!
Упамекано вън от Байерн!
Не на зимното часово време!
Не на здравния фашизъм!
Да на референдума за мир и суверенитет! Никога подлоги на САЩ!
Вън ПП, ИТН, ДБ, ГЕРБ и ДПС от България! Не на санкциите и цензурата!

Потребителски аватар
pomiqrat
Контакти:

Мнениеот pomiqrat » 12 авг 2020 14:48

В избирателните списъци има 400 хил. мъртви души. 100 хил. да гласуват за теб и си в играта. 200 хил. и си първи.
4 000 и пак ми задай същия въпрос.

Става въпрос за 1989 г. :lol: :oops: :lol:
Drunken_Master написа:а доходът на глава от населението - 7500 долара годишно (повече, отколкото през 2011 г.)

Drunken_Master написа:България щеше да е 50-60 млн., ако не бяхме под Османско робство.

Потребителски аватар
boabbb
Контакти:

Мнениеот boabbb » 12 авг 2020 15:05

Слави също си прави антиреклама с постоянното повтаряне, че 2 млн. ,май бяха, българи били гласували за неговия референдум. Да, ама освен тези има още 4 и кусур, които или са против, или нищо не са казали ... На него му трябват поне 300 човека, които да вкара в избирателните списъци по избирателните райони в България - колко от тях сте видели до сега :?: 10 човека сценаристи, а до изборите има 7-8 месеца ... Работата му ми се струва аматьорска, все едно някой на 3 ракии е решил да "оправя България" :lol:

На линия
Потребителски аватар
rhaegar
Контакти:

Мнениеот rhaegar » 12 авг 2020 15:28

Тва с подправянето на изборите е ала бала. Казвам го от позицията на човек, който е бил в ОИК, има приятели, които са били по СИК-ове. Хората си идват и си гласуват за Боце, прост и тъжен факт. Дали са платени мангасари, дали са половин милион чиновници и техните семейства, дали са работници във фирми, обвързани с ГЕРБ и разните там поръчки, няма значение. Тъпата истина е, че си го избираме сами. Манипулацията на едни избори е твърде сложна и скъпа схема, която на всичко отгоре е и ненужна.
Blue_Girl написа:Аз мисля, когато се налага

Изображение

Потребителски аватар
boabbb
Контакти:

Мнениеот boabbb » 12 авг 2020 15:35

Народът е казал "Ако организираш изборите и ги загубиш, си е чисто твоя грешка" :lol: :lol: :lol: Аз знам как седат работите горе долу - по места си имат хора и си се гласува за ГЕРБ, няма нищо странно, особено като се има предвид, че засега нямат читава алтернатива.

vvessel
Контакти:

Мнениеот vvessel » 12 авг 2020 15:47

rhaegar написа:Тва с подправянето на изборите е ала бала. Казвам го от позицията на човек, който е бил в ОИК, има приятели, които са били по СИК-ове. Хората си идват и си гласуват за Боце, прост и тъжен факт. Дали са платени мангасари, дали са половин милион чиновници и техните семейства, дали са работници във фирми, обвързани с ГЕРБ и разните там поръчки, няма значение. Тъпата истина е, че си го избираме сами. Манипулацията на едни избори е твърде сложна и скъпа схема, която на всичко отгоре е и ненужна.

Това което казваш може да е валидно за мястото където ти и твоя приятел сте били или просто и двамата са в играта. Аз пък имам информация от първа ръка, че измами има. Няма да описвам как точно, но един красноречив факт само ще посоча:
466 077 са невалидните бюлетини, подадени за общински съветници на 27 октомври т.г, а това е 15.1% от общо пуснатите 3 089 045 гласа. Това надминава с 1 процент дела на невалидните бюлетини на предните местни избори през 2015 г.

Имаше и едно записче от сбирка на ГЕРБ, които отчитат, че трябва да се поработи още над невалидните бюлетини, че били малко ;)
И това не е единствената схема. Двама различни хора от различни градове, които са се кандидатирали за общински съветници са ми казвали, че за тях няма един пуснат глас. Как си мислиш , че става това? При положение, че те самите както и семействата им са гласували за тях.
Измамите по изборите са брутални, не само с бюлетините, ами и с протоколите. Затова трябва да се въведе машинно гласуване. Всеки влиза и цъка за партия и на края на деня излиза един отчет като от касов апарат и там всичко пише. Щом може всички фискални апарати да са свързани в една система и в реално време да се следи какво става и не може да се манипулират данни, значи и с изборните машинки е възможно при добро желание. Но от ГЕРБ е ясно защо нямат никакво.

Потребителски аватар
boabbb
Контакти:

Мнениеот boabbb » 12 авг 2020 15:59

Глупости ... Тия гаранция са щели да влязат, щом нямат и по 1 глас :lol: :lol: :lol: Имаше такива оплаквания и на предишните избори, просто по комисиите не са преброили преференциите. Аз съм в комисия няколко пъти поред вече - най-малките комисии са по 7 човека, които в голяма част от случаите не се познават и са от различни партии. Мизерии не се правят, ти си отишъл там да прибереш едни 100 лв. или да направиш услуга на някого - не се дават пари и не се правят мизерии в протоколите. Отделно обаче трябва да се спомене, че има много прости хора по СИК-овете, буквално такива без елементарни знания и грамотност - там също се крият някои от причините. Да искаш машинно гласуване има логика само ако продаваш машините :lol:

vvessel
Контакти:

Мнениеот vvessel » 12 авг 2020 16:11

boabbb написа:Глупости ... Тия гаранция са щели да влязат, щом нямат и по 1 глас :lol: :lol: :lol: Имаше такива оплаквания и на предишните избори, просто по комисиите не са преброили преференциите. Аз съм в комисия няколко пъти поред вече - най-малките комисии са по 7 човека, които в голяма част от случаите не се познават и са от различни партии. Мизерии не се правят, ти си отишъл там да прибереш едни 100 лв. или да направиш услуга на някого - не се дават пари и не се правят мизерии в протоколите. Отделно обаче трябва да се спомене, че има много прости хора по СИК-овете, буквално такива без елементарни знания и грамотност - там също се крият някои от причините. Да искаш машинно гласуване има логика само ако продаваш машините :lol:

Абе ти не разбираш ли или на луд се правиш? Той гласува за себе си, семейството му гласува за него, приятели гласуват за него и накрая няма ЕДИН глас отчетен. Дали пък няма някаква измама? Как мислиш? Или всичко е точно, щом герб печели?

Върни се в “Свободна зона”