honda написа:alexdb написа:Eminem написа:Някои неща не са ми ясни около канала Левски тв.
Две такси ли трябва да плащаме ? Една за домакинските мачове и една за гостуванията?
А феновете на отборите, които гостуват на Герена и те ли трябва да платят такса, за да гледат мачовете ?
Май много си се вързал на глупостите на Сирака. Правата за първенството принадлежат на Нова Броудкастинг груп, а твоя договор с Диема е на база настоящите канали и настоящата програмна схема. Левски ТВ може да влезе в такъв пакет само безплатно, но това не променя обстоятелството, че първенството с домакинските срещи на Левски ще си се предават по Диемите. Ако някой иска Левски ТВ да е платена това няма да се отрази на цената на Диема, а който иска ще може да си се абонира и да си налива пари на комарджията, клоуна и СЗ. С какво ще пълнят този канал те си знаят. Но не мисля, че ще има много мераклии които ще проявят изобщо интерес да ги спонсорират.
Би ли посочил откъде имаш споделената от теб информация? Или е твоето мнение по въпроса?
Би ли споделил с мен невежата кой е собственик на правата от футболните мачове от нашето първенство? БФС? ПФЛ? Клубовете?
Как се взема решението кой да притежава правата и какво има право да прави притежателят( или този на който правта са преотстъпени) с тях?
Кой има правото на арбитраж при спорове относно тези права?
Благодаря за отговорите?
Има Устав на БФС, правилник за провеждане на първенството и дисциплинарен правилник, както и договор за момента и за първенството 2020/2021 г. Санкциите за неизпълнение са повече от ясни.
Правата са на организатора на първенството (Устав на БФС - Чл. 96. (1) БФС притежава изключителните права за реклама, телевизионно и радиоразпространение на всички състезания по футбол, които са организирани и администрирани от съюза - нещо неясно или да ти тълкувам?). Има и един текст, който ти казва, че правата се продават централизирано от БФС. После идва чл.97 (3) Редът за упражняване от ФК на правата за реклама, телевизионно и радиоразпространение на състезания по футбол, както и разпределението на средствата, получени по договорите за централизирана продажба на тези права, се определят с наредба, която се утвърждава от ИК след съгласуване с ПФЛ (нещо неясно за правата на ФК?). Как се взима решение питаш? Ами като станеш член на БФС и декларираш, че приемаш устава. Малкият проблем е, че ако не си член на БФС няма как да участваш в каквото и да е състезание по футбол. Всеки, който смята, че притежава правата може да се обърне към съд, но ако загуби плаща целия масраф, вкл. и претендирани вреди ако има такива. Много ми е интересно точно какви права ще претендира Левски? Може би авторски?
Или за да съм малко по-ясен - Сираков няма абсолютно никакви права, а глупостта му с Левски ТВ е смешна. Още с подаването на документите за членство в БФС, както и за лицензиране за участие в първенството той декларира, че е запознат и приема всички условия и правила за участие. Като не попълни тази декларация гледа първенството по телевизора. Като си плати на Диема разбира се. За да продаваш нещо то трябва да е твое, а в случая не е. Във всеки случай със смешните си претенции и глупостите си основното което прави е да настройва всички срещу Левски, вкл. и не малка част от привържениците на клуба. Дотук за два месеца три глупости. Нещата вървят към резонния си край. Комарджията и клоуно очевадно бяха натресени в клуба за да го закрият. И то по особено грозен начин. Това което прави с претенциите си за тези права е чисто и просто като дойде момента да пусне кепенците да каже, че тия от БФС са му виновни и той няма никаква вина. Което ще си е поредната лъжа естествено.