След като приключа с парите в сметката си излизам на улицата и започва да безчинствам!!!!
Това е основния проблем на който никой не обърна внимание на 13 март когато беше обявено извънредно положение. Всеки гледаше непосредствената опасност. Дори и тези като теб, които са срещу рестрикциите заради икономическия ефект, тогава бяха веселяшки настроени, вероятно софиянци и имащи от крадените пари на България, щели да се метнат за малко на село.
По-нататък същия проблем го споменавах като възможност за анархия. Не може дълго хората да са без храна. Като няма пари от икономиката същото като при теб важи и за полицаите. Те няма да съблюдават реда, защото и те ще са гладни. Държава няма. Всеки за себе си и който може бие другия на улицата и му взема активите или чупиш витрини и вземаш стока от рафтовете. Най-интересно е, че в такъв момент и мутрите ще загубят позиции. Мерцедесите и милионите не играят при анарххия. Няма какво да купиш с тях, дори и хляб. Двама--трима бабаити в махалата лесно могат да си направят банда за терор и да ти вземат набързо имението, колите и жена ти ако е хубава.
За да има някакъв ред и нормална норма за живот трябва борейки се за мен да се боря и за това мутренсо статукво. За тяхното. За краденото. Хич не ми харесва идеята и те има много повече какво да губят, но здравия разум го изисква заради околните на мен. Семейство, близки, приятели. Иначе всеки става под въпрос и може още утре да бъде намушкан ей така без причина.
Още по-големия проблем е, че дори и да имат най--голямо желание управляващите, които и да са те (сегашните, опозицията, други) ние имаме на кръст след множеството кражби и срутване на икономиката някакви си 5-10 чилиарда (в зависимост как ги гледаш и дали трябва да се подържа валутния борд). Ресурса на една западна компания. Както стана ясно Фолксваген затвори предприятията си, а има на седмица, всяка седмица!!!, разходи за 2 милиарда евро, които са постоянни и си текат дори и при затворено положение. Тоест за около месец разходите на немска компания са равни на ресурса на цяла една държава.
"В началото на 1969 година Левски пък бе превзет от милиционерите и техния клуб Спартак"(Жаклин Михайлов)
50 години без софийския Левски (1914-1969), мир на праха му.