Коронавирусът в България

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
NOMER14
Контакти:

Re: Коронавирусът дойде в България

Мнениеот NOMER14 » 31 мар 2020 01:38

kingofpop написа:
pomiqrat написа:Ако не сте си зякупили маски си пригответе 5000+5 лв, за да излезете и да си намерите илида умрете от глад. Колко много дела ще има заради тоя здравен идиот.

ако си мислиш, че някой ще следи за тия маски се лъжеш :mrgreen: те и за старите хора въведоха да не пазаруват от 8 до 10 пък никой не го гледа това, пазаруват си на воля :P

Няма ограничение във времето за пазаруване на възрастните хора. Има забрана за под 60-годишните да пазаруват между 8:30 и 10:30.

Потребителски аватар
paceto
Контакти:

Мнениеот paceto » 31 мар 2020 01:53

Да, няма ограничение да пазаруват възрастните, но като цяло се губи смисъл на тази забрана за хората под 60 години. И без това много малък процент от тези хора ще тръгнат по магазините рано сутрин и всеки го прави по късно през деня.

Имам чувството, че управляващите събират точки за внесени наредби в подобни ситуации, но логика в тях няма никаква.

Потребителски аватар
Groucho
Контакти:

Мнениеот Groucho » 31 мар 2020 01:54

Интересни са пресконференциите на Тръмп. Непрекъснато казва, че му се иска и на него да рестартира колкото се може по-бързо икономиката, но здравето на хората е на първо място и затова удължава срока за изолация, съобразявайки се с мнението на лекарите. Екипът му за справяне с кризата прогнозирал около 100 хиляди жертви на вируса при наложена изолация на хората и около 2 млн. жертви без наложена изолация на хората.

И почти всеки ден се кара с репортерите на CNN и им разправя, че рейтингите на телевизията им са ниски :lol:

Непринуден
Контакти:

Мнениеот Непринуден » 31 мар 2020 03:09

vvessel написа:
Непринуден написа:
Among the deaths: a 42-year-old woman in Arkansas with no pre-existing health condition (and who had never been hospitalized before, according to her sister) who felt "a little sick" on March 15 and thought it to be a cold or a sinus infection. After developing shortness of breath and cough that wouldn't go away, she was admitted to the hospital on March 24 and tested positive to Covid-19. She was put on a ventilator in ICU and, after 4 days (on Saturday, March 28), she died.

Брояча на умрели, защо реши, че новината за някаква умряла в Арканзас е по-важна от новината, че днес в Италия са оздравели 1590 човека ? Не е политически коректно да се пише, че от този вирус се оздравява ли?
М/у другото сега чух, че Пласидо Доминго, на 79 години , се е излекувал от вируса.

Привет хленчещо мрънкало. Не подбирам новините, а просто показвам, че и на по-малка възраст и без съпътстващи проблеми се получава най-лошото. Да, по-добри са шансовете при младост, пол жена, без други болести, но и при всички плюсове гаранция няма.

Що се отнася до цифрите ще ти кажа какво ме тревожи. Без да подбирам хубавите от лошите една графика не се развива никак добре. CLOSED CASES. Там държи една посока, на постоянен спад съотношението на излекуваните към умрелите. Откакто започнах да следя цифрите се въртеше на около 95% към 5%. В момента процентите са 81 към 19 (160 към 37 хиляди души) и само пада. Надеждата ми е, че в началото са умрели най-слабите и при предстоящите случаи повече ще се излекуват отколкото умират и съответно съотношението ще нараства. Засега обаче онези 4% са крайно далечни. На 5 боледували 4 се излекуват и 1 умира. Да, знам, че това е официалната статистика и пак ще отбележиш, че има незасечени боледували и оздравели, но въпреки това точно официалната статистика казва за 4% и те бяха горе-долу толова преди 2 седмици ама вече въоще не е така.
"В началото на 1969 година Левски пък бе превзет от милиционерите и техния клуб Спартак"(Жаклин Михайлов)
50 години без софийския Левски (1914-1969), мир на праха му.

Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Мнениеот Thsmith » 31 мар 2020 04:47

Аз да попитам две неща : )

1. Може ли такава маска
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=vIT0wprRaqI[/youtube]
:lol:
2. Описано ли е как трябва да я носиш или може да я носиш в джоба при проверка или на челото като слънчеви очила? :lol: :lol:
[center][wrapimg=]https://s31.postimg.cc/edpbxz4ob/Avatar_250.png[/wrapimg]

Sometimes democracy must be bathed in blood.

A.Pinochet[/center]

Непринуден
Контакти:

Мнениеот Непринуден » 31 мар 2020 09:30

kingofpop написа:
Непринуден написа:Тук според мен нито един от починалите всъщност не е умял от вируса.

Така е. Умрели са от смях от подобни постове.
"В началото на 1969 година Левски пък бе превзет от милиционерите и техния клуб Спартак"(Жаклин Михайлов)

Непринуден
Контакти:

Мнениеот Непринуден » 31 мар 2020 09:31

Почвам да гледам приключените случаи. В проценти излекувани срещу умрели, общия сбор е 100.

Гърция-55-45
Турция-49-51
Швейцария-84-16
Великобритания-9-91
Франция-72-28
Германия-94-6
Полша-18-82
Дания-1-99
Малайзия-93-7
Ирландия-8-92
Швеция-10-90
Норвегия-27-73
Австралия-93-7
Бразилия-43-57
Израел-90-10
Канада-92-8
Австрия-85-15
Корея-97-3
Холандия-22-78
Белгия-75-25
Китай-96-4
Иран-83-17
Испания-69-31
Италия-56-44

favaca8888
Контакти:

Мнениеот favaca8888 » 31 мар 2020 09:56

Както казах подлагам всяка една информация на огромно съмнение.Самия факт,че някакъв щаб съобщава нещо,което никой не може да препотвърди и да провери е доста смущаващо.
Пример:
Аз съм на 60 години имам астма и съм болен от СПИН.Хваща ме короната и пуквам.
От какво съм умрел ? Е от коронавирус мноо ясно!
Към генералния щаб,Правителство,МВР и прочие : Мамичката Ви мръсна,боклуци долни!
Гнусни гниди ! След като приключа с парите в сметката си излизам на улицата и започва да безчинствам!!!! :twisted:

Започвам да разбирам защо има терористи на този свят....
Никола Котков : "Локомотив" е моята вечна майка и аз ще я помня и обичам до края на живота си. Нека знаят всички - кръвта вода не става!

Непринуден
Контакти:

Мнениеот Непринуден » 31 мар 2020 10:53

След като приключа с парите в сметката си излизам на улицата и започва да безчинствам!!!!

Това е основния проблем на който никой не обърна внимание на 13 март когато беше обявено извънредно положение. Всеки гледаше непосредствената опасност. Дори и тези като теб, които са срещу рестрикциите заради икономическия ефект, тогава бяха веселяшки настроени, вероятно софиянци и имащи от крадените пари на България, щели да се метнат за малко на село.
По-нататък същия проблем го споменавах като възможност за анархия. Не може дълго хората да са без храна. Като няма пари от икономиката същото като при теб важи и за полицаите. Те няма да съблюдават реда, защото и те ще са гладни. Държава няма. Всеки за себе си и който може бие другия на улицата и му взема активите или чупиш витрини и вземаш стока от рафтовете. Най-интересно е, че в такъв момент и мутрите ще загубят позиции. Мерцедесите и милионите не играят при анарххия. Няма какво да купиш с тях, дори и хляб. Двама--трима бабаити в махалата лесно могат да си направят банда за терор и да ти вземат набързо имението, колите и жена ти ако е хубава.
За да има някакъв ред и нормална норма за живот трябва борейки се за мен да се боря и за това мутренсо статукво. За тяхното. За краденото. Хич не ми харесва идеята и те има много повече какво да губят, но здравия разум го изисква заради околните на мен. Семейство, близки, приятели. Иначе всеки става под въпрос и може още утре да бъде намушкан ей така без причина.

Още по-големия проблем е, че дори и да имат най--голямо желание управляващите, които и да са те (сегашните, опозицията, други) ние имаме на кръст след множеството кражби и срутване на икономиката някакви си 5-10 чилиарда (в зависимост как ги гледаш и дали трябва да се подържа валутния борд). Ресурса на една западна компания. Както стана ясно Фолксваген затвори предприятията си, а има на седмица, всяка седмица!!!, разходи за 2 милиарда евро, които са постоянни и си текат дори и при затворено положение. Тоест за около месец разходите на немска компания са равни на ресурса на цяла една държава.

Потребителски аватар
metodito
Контакти:

Мнениеот metodito » 31 мар 2020 11:03

favaca8888 написа:Аз съм на 60 години имам астма и съм болен от СПИН.Хваща ме короната и пуквам.От какво съм умрел ? Е от коронавирус мноо ясно!

Не искам да оправдавам безродниците, но пак да кажа: така е навсякъде май или поне в Италия се разбра, че е така. Не знам кой организира всичко това, но е гениално. Но аз си мисля, надявам се, че това в Щатите е нещо, което тук го няма и няма да го има. В Щатите нещата излизат от контрол.
Аз продължавам да се чудя. Знае ли нещо Борисов (Надали обаче сега ще научим коя гад пусна това - коронавируса), което малцина знаят, защото версията с прилепа смърди. Докато версията за биотероризъм никой не дава и дума да се спомене. Не знам гледахте ли Путин как се екипира като космонавт преди пропагандното си влизане в една болница. А относно цитирания по-назад материал от EUObserver, еми нямам думи!

Върни се в “Свободна зона”