Коронавирусът в България

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
paceto
Контакти:

Re: Коронавирусът дойде в България

Мнениеот paceto » 29 мар 2020 19:01

metodito написа:
pomiqrat написа:
Чумата 1300 и някоя, която убива повече от испанския грип също тръгва от Китай..

Не го знаех. Европа имала ли е досег с тях тогава?

Има и то благодарение на пътуванията с кораби по онова време. Заразата тръгва от мишките на корабите и така се пренасят в Европа, което не е изненада понеже тогава допирната точка от А до Б за такива разстояния е ставало с корабите. Тогава и хигиена е нямало и корабите са били едни мизерни места с хора затворени с месеци, където са плъзвали и не малко други зарази.

Потребителски аватар
pomiqrat
Контакти:

Мнениеот pomiqrat » 29 мар 2020 19:35

Короната предава ли се от плодове и зеленчуци?
4 000 и пак ми задай същия въпрос.

Става въпрос за 1989 г. :lol: :oops: :lol:
Drunken_Master написа:а доходът на глава от населението - 7500 долара годишно (повече, отколкото през 2011 г.)

Drunken_Master написа:България щеше да е 50-60 млн., ако не бяхме под Османско робство.

Потребителски аватар
paceto
Контакти:

Мнениеот paceto » 29 мар 2020 19:41

Ще го копна, за да не го пиша с мои думи.

От германската Служба за оценка на риска твърдят, че няма вероятност заразата да се предава по повърхността на плодове и зеленчуци. Досега няма регистрирани подобни случаи. Въпреки това преди всяко хранене и готвене е редно да се мият ръцете и продуктите, които се ползват. Тъй като вирусът е чувствителен на топлина, термичната обработка на храните увеличава сигурността допълнително.

Ако питаш дали може да се заразиш ако ги ядеш, не няма опасност стига да си ги измил.

Потребителски аватар
pomiqrat
Контакти:

Мнениеот pomiqrat » 29 мар 2020 21:48

Ако ябълката има цепнатина и е влязъл в нея :mrgreen: Хем смешно, хем не чак толкова
4 000 и пак ми задай същия въпрос.

Става въпрос за 1989 г. :lol: :oops: :lol:
Drunken_Master написа:а доходът на глава от населението - 7500 долара годишно (повече, отколкото през 2011 г.)

Drunken_Master написа:България щеше да е 50-60 млн., ако не бяхме под Османско робство.

Потребителски аватар
insaneboy1
Контакти:

Мнениеот insaneboy1 » 29 мар 2020 22:04

Де а знам, нали уж седи 48 часа върху повърхност на предметите, ако някой ми е кихнал в марулята?
[wrapimg=]https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn%3AANd9GcTgeRES7WfrIeE2Qzeot_8QxtSWJDD-scT3VA&usqp=CAU[/wrapimg]
Anulo mufa

На линия
vvessel
Контакти:

Мнениеот vvessel » 29 мар 2020 22:15

Днес броячите на трупове да не са почивка? Още не сме получили справка колко човека са умрели от коронавируса. Да смятат и да не смятат, днес на земята са починали около 153 000 със или без тоя вирус. Трябва ли да пълним гащите от страх, че под 1% ще са от вируса и да ни глобяват с 5-6-7 месечни заплати, че си търсим ЧОВЕШКИТЕ ПРАВА да се разходим и да вземем мало въздух и слънце, които все още са БЕЗПЛАТНИ . Дивотията продължава!! Трябва да се чудя къде да изляза със семейството си, понеже е топло и слънчево за да не откачим в апартамента и да се крием от полицията, че ако сме на открито БЕЗЦЕЛНО, може да ни глобят!!! Независимо, че сме далеч от други хора и няма как да хванем вируса на плажа да речем или някъде в гората пак сме заплашени от идиотски решения на едноклетъчни, които вместо да управляват в наш интерес , упражняват тормоз и глобяват народа ни за собствено удоволствие или удовлетворение бих казал, абсолютно неадекватни и неоправдано. Сещам се за стиховете на Ботев " В механата :
А тиранинът върлува
и безчести край наш роден:
коли, беси, бие, псува
и глоби народ поробен
Да, точно така се чувствам, под тирания. Имитация на мерки от държавата и отговорност изцяло прехвърлена към населението. "Няма да работите, да изкарвате пари, даже няма да излизате, но ще си плащате всичко, скъпо и прескъпо, защото всичко поскъпана, ако някой не е забелязал, и ще си траете, защото ще ви глобим. Властта е в нас и не ни трябват оправдания да правим каквото си искаме. "
И както завършва Ботев: А вий ... , вий сте идиоти!
https://www.slovo.bg/showwork.php3?AuID ... 61&Level=1
п.п. Само да отбележа, че мен не са ме глобили, но ме боли за другите хора, които се опитват да бъдат хора все още, но въпреки това са мачкани от бездушната държавна машина.

Потребителски аватар
kingofpop
Контакти:

Мнениеот kingofpop » 29 мар 2020 22:30

Не знам ама аз почвам да се побърквам вече без спортове, първо че губя по 6-7 бона на месец от липсата на дупки и арбитражи и второ, че няма кво да се гледа :mrgreen: пълен ад
ralka_levskarka написа:Голяма радост. Човек ще си помисли, че вкарват на Тер Щеген заеби.. След няколко месеца Вила да не се чудят откъде им е дошло :mrgreen: Иначе малките не цъкат лошо. Елиът изпъква и всичко хубаво идва от него.

:lol:

Потребителски аватар
metodito
Контакти:

Мнениеот metodito » 29 мар 2020 22:31

pomiqrat написа:Короната предава ли се от плодове и зеленчуци?

За последно писаха, че се задържа на повърхности 17 дена. Което е абсурдно. Освен, ако не е изкуствено създаден. Тогава може сигурно и 100 години да остава. :lol:

Потребителски аватар
metodito
Контакти:

Мнениеот metodito » 29 мар 2020 22:35

vvessel написа:Днес броячите на трупове да не са почивка? Още не сме получили справка колко човека са умрели от коронавируса. Да смятат и да не смятат, днес на земята са починали около 153 000 със или без тоя вирус. Трябва ли да пълним гащите от страх, че под 1% ще са от вируса и да ни глобяват с 5-6-7 месечни заплати, че си търсим ЧОВЕШКИТЕ ПРАВА да се разходим и да вземем мало въздух и слънце, които все още са БЕЗПЛАТНИ . Дивотията продължава!! Трябва да се чудя къде да изляза със семейството си, понеже е топло и слънчево за да не откачим в апартамента и да се крием от полицията, че ако сме на открито БЕЗЦЕЛНО, може да ни глобят!!! Независимо, че сме далеч от други хора и няма как да хванем вируса на плажа да речем или някъде в гората пак сме заплашени от идиотски решения на едноклетъчни, които вместо да управляват в наш интерес , упражняват тормоз и глобяват народа ни за собствено удоволствие или удовлетворение бих казал, абсолютно неадекватни и неоправдано. Сещам се за стиховете на Ботев " В механата :
А тиранинът върлува
и безчести край наш роден:
коли, беси, бие, псува
и глоби народ поробен
Да, точно така се чувствам, под тирания. Имитация на мерки от държавата и отговорност изцяло прехвърлена към населението. "Няма да работите, да изкарвате пари, даже няма да излизате, но ще си плащате всичко, скъпо и прескъпо, защото всичко поскъпана, ако някой не е забелязал, и ще си траете, защото ще ви глобим. Властта е в нас и не ни трябват оправдания да правим каквото си искаме. "
И както завършва Ботев: А вий ... , вий сте идиоти!
https://www.slovo.bg/showwork.php3?AuID ... 61&Level=1
п.п. Само да отбележа, че мен не са ме глобили, но ме боли за другите хора, които се опитват да бъдат хора все още, но въпреки това са мачкани от бездушната държавна машина.

Човек, защо говориш за нашето правителство единствено, ми е странно. И аз се чувствам като теб, даже нещо повече, защото говорим за някаква... aagenda, изпълняваща се в глобален план. Нещата отиват към нещо, което... айде да не казвам. Да бяхме само ние, иди-дойди - те го те летището, автобуса, колата. Вече не е плашещо. Единственият съвет, който мога да ти дам е - по-далеч от телевизора.

Потребителски аватар
metodito
Контакти:

Мнениеот metodito » 29 мар 2020 22:38

CSKA 78 написа:
metodito написа:Ти също. Поздрави от Овчаря..Всички знаем адресите на интерактивните карти, няма сми от излишна пропаганда.

Добре, щом смяташ, че е пропаганда! Според мен е "отваряне на очите" за някои хора!

Човек, то друго по телето не дават. Всички (почти) си киснат в къщи. По радиото друго не говорят. В Мрежата ти изкачат постоянно "последни новини", ъпдейти. Ако някой живее в пещера, то той така или иначе няма да ти види поста. :lol:

Върни се в “Свободна зона”