Днес броячите на трупове да не са почивка? Още не сме получили справка колко човека са умрели от коронавируса. Да смятат и да не смятат, днес на земята са починали около 153 000 със или без тоя вирус. Трябва ли да пълним гащите от страх, че под 1% ще са от вируса и да ни глобяват с 5-6-7 месечни заплати, че си търсим ЧОВЕШКИТЕ ПРАВА да се разходим и да вземем мало въздух и слънце, които все още са БЕЗПЛАТНИ . Дивотията продължава!! Трябва да се чудя къде да изляза със семейството си, понеже е топло и слънчево за да не откачим в апартамента и да се крием от полицията, че ако сме на открито БЕЗЦЕЛНО, може да ни глобят!!! Независимо, че сме далеч от други хора и няма как да хванем вируса на плажа да речем или някъде в гората пак сме заплашени от идиотски решения на едноклетъчни, които вместо да управляват в наш интерес , упражняват тормоз и глобяват народа ни за собствено удоволствие или удовлетворение бих казал, абсолютно неадекватни и неоправдано. Сещам се за стиховете на Ботев " В механата :
А тиранинът върлува
и безчести край наш роден:
коли, беси, бие, псува
и глоби народ поробен
Да, точно така се чувствам, под тирания. Имитация на мерки от държавата и отговорност изцяло прехвърлена към населението. "Няма да работите, да изкарвате пари, даже няма да излизате, но ще си плащате всичко, скъпо и прескъпо, защото всичко поскъпана, ако някой не е забелязал, и ще си траете, защото ще ви глобим. Властта е в нас и не ни трябват оправдания да правим каквото си искаме. "
И както завършва Ботев: А вий ... , вий сте идиоти!
https://www.slovo.bg/showwork.php3?AuID ... 61&Level=1п.п. Само да отбележа, че мен не са ме глобили, но ме боли за другите хора, които се опитват да бъдат хора все още, но въпреки това са мачкани от бездушната държавна машина.