olimpi написа:Странджата написа:Тук има хора, много по-наясно с това, как се създава един отбор. Затова искам да попитам - дали наличието на един-двама класни футболисти - с днешна дата - превишаващи поне с една класа тези, които са в отбора, би мотивирало останалите? Как биха ги приели, как биха гледали класните на останалите, доколко би се съхранила атмосферата на взаимна подкрепа, ако има такава разлика в класите и - естествено - в заплатите? Може ли да разчитаме на такова революционно решение на проблемите на отбора или трябва да вървим последователно към постепенното вдигане на класата на отбора чрез последователно попълване на редиците му с взе по-добри от наличните играчи, като под по-добър се мисли не само за днешно състояние, а и за перспективата.
Мисля, че надеждите и желанията на мнозина са извън контекста на футбола като колективен спорт . Същото до голяма степен важи и за образа на треньора, който се свързва често само с избор на състав и тактика. Да не говорим за играчи - пример е Райнов ...
Аз съм един от малкото, който не плюе по Райнов. Той кусури си има бол, но върши страшно много черна работа, стриктно спазва тактическите указания на треньора и най-вече се вписва в идеите на Хубчев и затова е несменяем титуляр.
За да се развива един отбор не трябва да има търкания между играчите. Примери за сбириток от класни играчи, които са се проваляли бол - от Холандия та до Францата 1992-93.
Без да съм му фен на Хубчев, заради стила, който не отговаря на традициите ни, за сега това е треньорът, с оглед на потенциала се справя повече от прилично, достатъчно премерен е в приказките си и няма А или У и пъчене и плюнки ала някои други.
Търпение и май много бързо забравихме как миналата година по това време за една бройка кюмюринът да ни закрие. Имам забележки единствено към ръководството, но не знаем много неща - най-вече как се редуцурат дълговете и се оптимизират разходит на клуба.
Признавам си отдавна не бях чел толкова смислен и аргументиран коментар.След мача с морето Хубчев каза нещо много значително, на което малко фенове обърнаха внимание - "треньорският екип си дава ясна сметка че отбора ни не е най-добрият в първенството,не изповядва футбола които феновете желаят, НО ИМА ОБЕКТИВНИ ПРИЧИНИ, КОИТО са от кухнята и не желая да коментирам!"
Не е толкова трудно да се досетим поне за част от причините:
- Закъсняла селекция - едва ли има подобен прецедент, футболен отбор да започва с 12налични футболисти?
- през последните 4месеца са менени 4-ма лекари?
- от всички привлечени футболисти единствено Робърта е желан от треньора? Вярно е че в едно интервю Колев сподели че всички привлечени са одобрени, но това не отговаря на истината.От една страна за да потуши "войната" от начина по който бе привлечен Хубчев, от друга - когато няма риба и ракът е риба?
- не на последно с наличният потенциал, не е възможно да практикуваме офанзивен футбол.
п.п.Доста често и с основание доста от нас коментират скъпата придобивка от Швеция - "говори се" че трансферната цена е около 200х.Е.Когато е бил предложен ръководството е потърсило контакт с Илия Илиев/бивш юноша на Левски, мисля че е набор някъде 62-63г/,който повече от 30г живее в Швеция.Негови думи са че е добър футболист с лош характер - каквото и да означава това?