ivo55 написа:Станислав Танев-Камилата, основателят на днешния клуб Берое Ст.Загора:
-По-рано споменахте за мутрите, вие имахте ли работа с такива хора?
-Не, категорично. По това време и СИК, и ВИС ни помагаха. Можех да разчитам и на едните, и на другите. Най-лошото обаче е, че се разделиха. Ако бяха останали една голяма фирма, можеше да помагат не само на спорта, можеха да движат по-мащабно нещата.
-Защо напуснахте Тетевен и се преместихте в Стара Загора?
-Аз съм родом от Стара Загора. Като видяхме, че можем да правим футбол, решихме да се преместим. След като през 98-а “Олимпик” изпадна в “Б” група, още следващия сезон се върна отново в “А” група. Точно по това време “Берое” беше затънал до “А” окръжна, риташе по селата. Имаше нов създаден отбор “Берое 2000”, който обаче просъществува една-две години. И създадоха още един “Берое”, който се сля с нашия “Олимпик”. Така новият отбор “Олимпик-Берое” заигра директно в елита, благодарение на мен и лиценза на “Олимпик” (Тетевен). Питайте хората дали сега щеше да има футбол в Стара Загора, ако не бях аз. Сигурно още щяха да играят по селските групи. Успяхме да се спасим от изпадане през сезон 1999/2000, след като спечелихме бараж за оставане. Победихме “Спартак” (Плевен) с 1:0 на стадиона на “Славия”.