Какво се случва с Арсенал - новини, мнения, анализи
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, Madridist
Re: Какво се случва с Арсенал - новини, мнения, анализи
Току що Щутгарт отпаднаха във Втора Бундеслига. Мисля,че миналото лято се говореше за интерес към Павар. Сега е момента ,ако е бил сериозен интереса да се преговаря. Може би и цената ще бъде подходяща за разбиранията на г-н Крьонке.
Arsenal- a new era begins ! Again!...
-
На линияUdoji90
- Контакти:
Явно си пропуснал момента, че Павар от следващия сезон е играч на Байерн. Договориха го през зимната пауза. 

Valencia, Arsenal, Pink Floyd, Alice In Chains...
Udoji90 написа:Явно си пропуснал момента, че Павар от следващия сезон е играч на Байерн. Договориха го през зимната пауза.

-
- Контакти:
hydetoshi написа:TheNameOfTheGame написа:hydetoshi написа:Приятели,да ви напомня,че днес се навършват точно 30 години от великия мач на Анфийлд през 1989. Може би най-великият момент в историята на Арсенал! Да си пожелаем след 3 дни да изпитаме същите емоции, както тогава!
Мислех да пиша днес за това, но се отнесох и забравих. Имам един въпрос - ти като "стар" (по твои думи) артилерист имаш ли спомени от този мач и ако да - имаш ли запазени някакви архивни материали от него? Имам предвид примерно изрезки от вестник.
[offtopic][/offtopic]
В онези години нямаше такъв достъп до информация,като днес. Споменът ми от тогава е ,че бях в 5-и клас. Мачът се беше играл в сряда късно вечерта. Чак в петък сутринта,отивайки на училище си купих вестник Народен спорт,където на някоя от вътрешните страници имаше малко каре с информация за мача- резултат,голмайстори с минути и крайно класиране. Не можех да повярвам на това,което прочетох ,особено,като видях ,че вторият гол е паднал в 90 минута. Имахме първи час физическо,аз малко бях закъснял и като влязох в съблекалнята другите съученици(всички фенове на Ливърпул) вече бяха прочели новината и в тягостна тишина седяха на пейките и гледаха тъжно в земята. Тази картина ми остава за цял живот.
По-късно съм виждал снимки от този мач,а за пръв път гледах видео материал,чак през 1997 г (?!?!?!?).
Благодаря за отговора

Без битка няма победа!
-
- Контакти:
Пак ще вляза в ролята на "лошия критик", но за мен с тези 50 млн за селекция, които се споменават, на лято ще купуваме играчи тип Гендузи - световно неизвестни и за малка сума с идеята след 2-3 години да стане нещо от тях. Лично аз нямам надежда, че ще привлечем топ играч, или нека го кажа - известен играч, и затова разни новини, че искаме този и онзи просто ги пропускам.
Без битка няма победа!
-
На линияUdoji90
- Контакти:
Не лош критик, а просто реалист. По коментирания от теб въпрос и аз мисля по същия начин като теб, а може би и другите господа, които обичайно коментират в темата.
Valencia, Arsenal, Pink Floyd, Alice In Chains...
[offtopic]Пиша тук понеже в другата тема налазиха Челси-фенове и рискувам да вляза в ненужни спорове.[/offtopic]
Ужасно безотговорно изигран финал. Не бяхме готови изобщо за мача. Всичките страхове,които имах преди този мач се случиха. Челси ни надиграха и на терена и извън него. Нашите рибоци изобщо не ги умеят тези работи,но Челси още от Моуриньо насам са си тарикатчета. Карат се на тренировка,Сари си мята шапката по земята , новини (блъфове) за "контузени" футболисти,които разбира се са в цветущо здраве и лапнишаранчетата от Северен Лондон се оказаха по бели гащи (буквално) на игрището. Казусът с Чех изобщо не знам как да го коментирам. Имаше полемика да играе ли или не. И той пусна коментари,които допълнително вдигнаха напрежението. И Емери,3 дни преди мача каза,че няма да рискува с него,но все пак го пусна. Не знам Чех професионалист ли е ,раздал ли се е,какво е било,но според мен пускането му в игра беше най-голямата грешка на Емери не за вчерашния мач ,а изобщо за целия сезон. Или казано по друг начин: ЧЕх допусна ЧЕтири гола и направо ми е ЧЕрен. Знам,че дори да е професионалист,сърцето му е в ЧЕлси. Голям късметлия е, че не е футболист на ЧЕрно море,че полиграфът не му мърдаше.
Преди мача вкъщи , правихме облог на Чех 4 или 5 гола ще му вкарат. Е спряха на 4. Още ,като видях състава убедеността ми,че ще спечелим се изпари. Цитирам жена ми,която каза "Като знам приказките и писанията за вратаря преди мача,аз и без да разбирам от футбол,ако съм треньор няма да го пусна да играе."
Имаше и друг фактор,на който не знам дали се спряхте. Това също го дискутирахме у нас- че като има ВАР ,то най вероятно ще е нещо,което да попречи на Арсенал. И ето - ако нямаше ВАР,съдията ни даваше дузпа при 0:0. Не коментираме имаше ли или не. По-скоро не,но съдията я даде така или иначе. И можеше да стане 1:0,което беше решаващо.
Последно ще кажа за публиката. УЕФА трябва да излезе и да признае,че всичко около този финал беше пълен провал. Стадиона беше пълен с "фенове"на Челси и Арсенал,но те бяха местни хорица,дошли по-скоро да видят звездите. Бяха малко тип "семкаджии" и "фейсбукаджии". Атмосферата беше доста умряла. Да ме извинява Миро,но приличаше малко на мача Лудогорец- Арсенал,където публиката пак беше отишла да види Жиру и Йозил.
Като казах Йозил - този човек май окончателно е спрял терапията на депресията си. Не знам,какво повече може да даде на отбора. И понеже и Жиру вчера беше с ключова роля. Аз още не мога да прежаля,как ей така с лека ръка го дадохме на Челси за "пакетче семки и 2 вафли Мура".
Извинявам се ,ако съм написал нещо ,с което някой може да не е съгласен,но така ги виждам нещата в момента. Изпитвам истинска физическа болка и то не заради това,че сме загубили финала,а за начина по който изглежда отбора по принцип.
Ужасно безотговорно изигран финал. Не бяхме готови изобщо за мача. Всичките страхове,които имах преди този мач се случиха. Челси ни надиграха и на терена и извън него. Нашите рибоци изобщо не ги умеят тези работи,но Челси още от Моуриньо насам са си тарикатчета. Карат се на тренировка,Сари си мята шапката по земята , новини (блъфове) за "контузени" футболисти,които разбира се са в цветущо здраве и лапнишаранчетата от Северен Лондон се оказаха по бели гащи (буквално) на игрището. Казусът с Чех изобщо не знам как да го коментирам. Имаше полемика да играе ли или не. И той пусна коментари,които допълнително вдигнаха напрежението. И Емери,3 дни преди мача каза,че няма да рискува с него,но все пак го пусна. Не знам Чех професионалист ли е ,раздал ли се е,какво е било,но според мен пускането му в игра беше най-голямата грешка на Емери не за вчерашния мач ,а изобщо за целия сезон. Или казано по друг начин: ЧЕх допусна ЧЕтири гола и направо ми е ЧЕрен. Знам,че дори да е професионалист,сърцето му е в ЧЕлси. Голям късметлия е, че не е футболист на ЧЕрно море,че полиграфът не му мърдаше.
Преди мача вкъщи , правихме облог на Чех 4 или 5 гола ще му вкарат. Е спряха на 4. Още ,като видях състава убедеността ми,че ще спечелим се изпари. Цитирам жена ми,която каза "Като знам приказките и писанията за вратаря преди мача,аз и без да разбирам от футбол,ако съм треньор няма да го пусна да играе."
Имаше и друг фактор,на който не знам дали се спряхте. Това също го дискутирахме у нас- че като има ВАР ,то най вероятно ще е нещо,което да попречи на Арсенал. И ето - ако нямаше ВАР,съдията ни даваше дузпа при 0:0. Не коментираме имаше ли или не. По-скоро не,но съдията я даде така или иначе. И можеше да стане 1:0,което беше решаващо.
Последно ще кажа за публиката. УЕФА трябва да излезе и да признае,че всичко около този финал беше пълен провал. Стадиона беше пълен с "фенове"на Челси и Арсенал,но те бяха местни хорица,дошли по-скоро да видят звездите. Бяха малко тип "семкаджии" и "фейсбукаджии". Атмосферата беше доста умряла. Да ме извинява Миро,но приличаше малко на мача Лудогорец- Арсенал,където публиката пак беше отишла да види Жиру и Йозил.
Като казах Йозил - този човек май окончателно е спрял терапията на депресията си. Не знам,какво повече може да даде на отбора. И понеже и Жиру вчера беше с ключова роля. Аз още не мога да прежаля,как ей така с лека ръка го дадохме на Челси за "пакетче семки и 2 вафли Мура".
Извинявам се ,ако съм написал нещо ,с което някой може да не е съгласен,но така ги виждам нещата в момента. Изпитвам истинска физическа болка и то не заради това,че сме загубили финала,а за начина по който изглежда отбора по принцип.
-
- Контакти:
hydetoshi написа:[offtopic]Пиша тук понеже в другата тема налазиха Челси-фенове и рискувам да вляза в ненужни спорове.[/offtopic]
Уважавам мнението ти, макар да не съм съгласен с всичко написано в него. В крайна сметка целта на форума е всеки да изкаже гледната си точка. Съгласен съм, че изиграхме ужасно слаб и безотговорен мач. Наистина не изглеждахме никак готови за него, въпреки че имахме повече от 2 седмици време да се подготвим подобаващо. Каква е причината - трдуно можем да гадаем. За Чех вече на няколко пъти казах, но отново ще се повторя - смятам, че Лено трябваше да е на вратата, но не мисля, че Чех носи вина за загубата. Или нека го кажа иначе - Чех носи най-малка вина от всички футболисти и целият треньорски щаб за загубата. Дузпа със сигурност нямаше и точно тук е много добре, че имаше VAR, защото правдата възтържествува. А и не ми се мисли каква помия щеше да се излее върху клуба ни ако беше дадена тази дузпа. За избора на УЕФА за домакин на финала и за цялостното му провеждане - напълно съм съгласен. Тотален резил и абсолютна пародия, аз това го написах още на почивката в темата за мача. А за Йозил - мисля, че е най-добре да си замълча. Още преди година и нещо като преподписа казах каквото имам. За мое най-голямо съжаление всичко се оказа вярно.
Без битка няма победа!
-
- Контакти:
Собствениците на Арсенал отпускат смешен бюджет на Емери за лятна селекция
След загубата от Челси (1:4) във финала на Лига Европа мениджърът на Арсенал Унай Емери заяви, че доста играчи от настоящия отбор може би трябва да си тръгнат и да бъдат заменени с по-качествени попълнения. Испанецът има своя план за селекция, но той ще бъде сериозно дискредитиран от нищожния бюджет, който ще му отпуснат собствениците. Според "Дейли Майл" сумата е смешна за стандартите на Премиър лийг и възлиза на 45 милиона паунда. Изданието добавя, че ако Арсенал беше победил Челси и се бе класирал за участие в Шампионската лига, парите за селекция е трябвало да бъдат два пъти повече. Проблемът е, че Арсенал за трети пореден сезон не успява да се класира за най-комерсиалния турнир, което лишава клуба от значителни приходи.
Иначе трансферните цели на Емери надхвърлят далеч споменатия минимален бюджет. Според "Дейли Мейл" мениджърът на Арсенал иска Уилфред Заха, Джеймс Мадисън и Дайочанкуле Упамекано. За първия Кристъл Палас иска около 80 милиона паунда, а другите двама също са оценявани на над 60 милиона. При това положение Емери ще трябва да се насочи към далеч по-евтини варианти.
https://www.sportal.bg/news.php?news=788154
Да се смее ли човек...

Без битка няма победа!
Мисля,че все пак Крьонке ще отпусне повече пари. Най-вероятно ще вземем 3 или 4 нови,като поне един от тях ще е за около 50млн.