Какво се случва с Арсенал - новини, мнения, анализи

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, Madridist

hydetoshi
Контакти:

Re: Какво се случва с Арсенал - новини, мнения, анализи

Мнениеот hydetoshi » 27 май 2019 23:40

Току що Щутгарт отпаднаха във Втора Бундеслига. Мисля,че миналото лято се говореше за интерес към Павар. Сега е момента ,ако е бил сериозен интереса да се преговаря. Може би и цената ще бъде подходяща за разбиранията на г-н Крьонке.
Arsenal- a new era begins ! Again!...

Потребителски аватар
Udoji90
Контакти:

Мнениеот Udoji90 » 27 май 2019 23:57

Явно си пропуснал момента, че Павар от следващия сезон е играч на Байерн. Договориха го през зимната пауза. ;)
Valencia, Arsenal, Pink Floyd, Alice In Chains...

hydetoshi
Контакти:

Мнениеот hydetoshi » 28 май 2019 00:04

Udoji90 написа:Явно си пропуснал момента, че Павар от следващия сезон е играч на Байерн. Договориха го през зимната пауза. ;)

:?

TheNameOfTheGame
Контакти:

Мнениеот TheNameOfTheGame » 28 май 2019 10:39

hydetoshi написа:
TheNameOfTheGame написа:
hydetoshi написа:Приятели,да ви напомня,че днес се навършват точно 30 години от великия мач на Анфийлд през 1989. Може би най-великият момент в историята на Арсенал! Да си пожелаем след 3 дни да изпитаме същите емоции, както тогава!

Мислех да пиша днес за това, но се отнесох и забравих. Имам един въпрос - ти като "стар" (по твои думи) артилерист имаш ли спомени от този мач и ако да - имаш ли запазени някакви архивни материали от него? Имам предвид примерно изрезки от вестник.

[offtopic]Изображение[/offtopic]

В онези години нямаше такъв достъп до информация,като днес. Споменът ми от тогава е ,че бях в 5-и клас. Мачът се беше играл в сряда късно вечерта. Чак в петък сутринта,отивайки на училище си купих вестник Народен спорт,където на някоя от вътрешните страници имаше малко каре с информация за мача- резултат,голмайстори с минути и крайно класиране. Не можех да повярвам на това,което прочетох ,особено,като видях ,че вторият гол е паднал в 90 минута. Имахме първи час физическо,аз малко бях закъснял и като влязох в съблекалнята другите съученици(всички фенове на Ливърпул) вече бяха прочели новината и в тягостна тишина седяха на пейките и гледаха тъжно в земята. Тази картина ми остава за цял живот.
По-късно съм виждал снимки от този мач,а за пръв път гледах видео материал,чак през 1997 г (?!?!?!?).

Благодаря за отговора :!: Определено имаш запазени архивни материали, при това даже кадри в съзнанието ти. Дано и ние, по-младите артилеристи, имаме щастието да изпитаме подобна приятна емоция.
Без битка няма победа!

TheNameOfTheGame
Контакти:

Мнениеот TheNameOfTheGame » 28 май 2019 10:43

Пак ще вляза в ролята на "лошия критик", но за мен с тези 50 млн за селекция, които се споменават, на лято ще купуваме играчи тип Гендузи - световно неизвестни и за малка сума с идеята след 2-3 години да стане нещо от тях. Лично аз нямам надежда, че ще привлечем топ играч, или нека го кажа - известен играч, и затова разни новини, че искаме този и онзи просто ги пропускам.
Без битка няма победа!

Потребителски аватар
Udoji90
Контакти:

Мнениеот Udoji90 » 28 май 2019 18:22

Не лош критик, а просто реалист. По коментирания от теб въпрос и аз мисля по същия начин като теб, а може би и другите господа, които обичайно коментират в темата.
Valencia, Arsenal, Pink Floyd, Alice In Chains...

hydetoshi
Контакти:

Мнениеот hydetoshi » 30 май 2019 10:32

[offtopic]Пиша тук понеже в другата тема налазиха Челси-фенове и рискувам да вляза в ненужни спорове.[/offtopic]
Ужасно безотговорно изигран финал. Не бяхме готови изобщо за мача. Всичките страхове,които имах преди този мач се случиха. Челси ни надиграха и на терена и извън него. Нашите рибоци изобщо не ги умеят тези работи,но Челси още от Моуриньо насам са си тарикатчета. Карат се на тренировка,Сари си мята шапката по земята , новини (блъфове) за "контузени" футболисти,които разбира се са в цветущо здраве и лапнишаранчетата от Северен Лондон се оказаха по бели гащи (буквално) на игрището. Казусът с Чех изобщо не знам как да го коментирам. Имаше полемика да играе ли или не. И той пусна коментари,които допълнително вдигнаха напрежението. И Емери,3 дни преди мача каза,че няма да рискува с него,но все пак го пусна. Не знам Чех професионалист ли е ,раздал ли се е,какво е било,но според мен пускането му в игра беше най-голямата грешка на Емери не за вчерашния мач ,а изобщо за целия сезон. Или казано по друг начин: ЧЕх допусна ЧЕтири гола и направо ми е ЧЕрен. Знам,че дори да е професионалист,сърцето му е в ЧЕлси. Голям късметлия е, че не е футболист на ЧЕрно море,че полиграфът не му мърдаше.
Преди мача вкъщи , правихме облог на Чех 4 или 5 гола ще му вкарат. Е спряха на 4. Още ,като видях състава убедеността ми,че ще спечелим се изпари. Цитирам жена ми,която каза "Като знам приказките и писанията за вратаря преди мача,аз и без да разбирам от футбол,ако съм треньор няма да го пусна да играе."
Имаше и друг фактор,на който не знам дали се спряхте. Това също го дискутирахме у нас- че като има ВАР ,то най вероятно ще е нещо,което да попречи на Арсенал. И ето - ако нямаше ВАР,съдията ни даваше дузпа при 0:0. Не коментираме имаше ли или не. По-скоро не,но съдията я даде така или иначе. И можеше да стане 1:0,което беше решаващо.
Последно ще кажа за публиката. УЕФА трябва да излезе и да признае,че всичко около този финал беше пълен провал. Стадиона беше пълен с "фенове"на Челси и Арсенал,но те бяха местни хорица,дошли по-скоро да видят звездите. Бяха малко тип "семкаджии" и "фейсбукаджии". Атмосферата беше доста умряла. Да ме извинява Миро,но приличаше малко на мача Лудогорец- Арсенал,където публиката пак беше отишла да види Жиру и Йозил.
Като казах Йозил - този човек май окончателно е спрял терапията на депресията си. Не знам,какво повече може да даде на отбора. И понеже и Жиру вчера беше с ключова роля. Аз още не мога да прежаля,как ей така с лека ръка го дадохме на Челси за "пакетче семки и 2 вафли Мура".
Извинявам се ,ако съм написал нещо ,с което някой може да не е съгласен,но така ги виждам нещата в момента. Изпитвам истинска физическа болка и то не заради това,че сме загубили финала,а за начина по който изглежда отбора по принцип.

TheNameOfTheGame
Контакти:

Мнениеот TheNameOfTheGame » 31 май 2019 11:27

hydetoshi написа:[offtopic]Пиша тук понеже в другата тема налазиха Челси-фенове и рискувам да вляза в ненужни спорове.[/offtopic]
Ужасно безотговорно изигран финал. Не бяхме готови изобщо за мача. Всичките страхове,които имах преди този мач се случиха. Челси ни надиграха и на терена и извън него. Нашите рибоци изобщо не ги умеят тези работи,но Челси още от Моуриньо насам са си тарикатчета. Карат се на тренировка,Сари си мята шапката по земята , новини (блъфове) за "контузени" футболисти,които разбира се са в цветущо здраве и лапнишаранчетата от Северен Лондон се оказаха по бели гащи (буквално) на игрището. Казусът с Чех изобщо не знам как да го коментирам. Имаше полемика да играе ли или не. И той пусна коментари,които допълнително вдигнаха напрежението. И Емери,3 дни преди мача каза,че няма да рискува с него,но все пак го пусна. Не знам Чех професионалист ли е ,раздал ли се е,какво е било,но според мен пускането му в игра беше най-голямата грешка на Емери не за вчерашния мач ,а изобщо за целия сезон. Или казано по друг начин: ЧЕх допусна ЧЕтири гола и направо ми е ЧЕрен. Знам,че дори да е професионалист,сърцето му е в ЧЕлси. Голям късметлия е, че не е футболист на ЧЕрно море,че полиграфът не му мърдаше.
Преди мача вкъщи , правихме облог на Чех 4 или 5 гола ще му вкарат. Е спряха на 4. Още ,като видях състава убедеността ми,че ще спечелим се изпари. Цитирам жена ми,която каза "Като знам приказките и писанията за вратаря преди мача,аз и без да разбирам от футбол,ако съм треньор няма да го пусна да играе."
Имаше и друг фактор,на който не знам дали се спряхте. Това също го дискутирахме у нас- че като има ВАР ,то най вероятно ще е нещо,което да попречи на Арсенал. И ето - ако нямаше ВАР,съдията ни даваше дузпа при 0:0. Не коментираме имаше ли или не. По-скоро не,но съдията я даде така или иначе. И можеше да стане 1:0,което беше решаващо.
Последно ще кажа за публиката. УЕФА трябва да излезе и да признае,че всичко около този финал беше пълен провал. Стадиона беше пълен с "фенове"на Челси и Арсенал,но те бяха местни хорица,дошли по-скоро да видят звездите. Бяха малко тип "семкаджии" и "фейсбукаджии". Атмосферата беше доста умряла. Да ме извинява Миро,но приличаше малко на мача Лудогорец- Арсенал,където публиката пак беше отишла да види Жиру и Йозил.
Като казах Йозил - този човек май окончателно е спрял терапията на депресията си. Не знам,какво повече може да даде на отбора. И понеже и Жиру вчера беше с ключова роля. Аз още не мога да прежаля,как ей така с лека ръка го дадохме на Челси за "пакетче семки и 2 вафли Мура".
Извинявам се ,ако съм написал нещо ,с което някой може да не е съгласен,но така ги виждам нещата в момента. Изпитвам истинска физическа болка и то не заради това,че сме загубили финала,а за начина по който изглежда отбора по принцип.

Уважавам мнението ти, макар да не съм съгласен с всичко написано в него. В крайна сметка целта на форума е всеки да изкаже гледната си точка. Съгласен съм, че изиграхме ужасно слаб и безотговорен мач. Наистина не изглеждахме никак готови за него, въпреки че имахме повече от 2 седмици време да се подготвим подобаващо. Каква е причината - трдуно можем да гадаем. За Чех вече на няколко пъти казах, но отново ще се повторя - смятам, че Лено трябваше да е на вратата, но не мисля, че Чех носи вина за загубата. Или нека го кажа иначе - Чех носи най-малка вина от всички футболисти и целият треньорски щаб за загубата. Дузпа със сигурност нямаше и точно тук е много добре, че имаше VAR, защото правдата възтържествува. А и не ми се мисли каква помия щеше да се излее върху клуба ни ако беше дадена тази дузпа. За избора на УЕФА за домакин на финала и за цялостното му провеждане - напълно съм съгласен. Тотален резил и абсолютна пародия, аз това го написах още на почивката в темата за мача. А за Йозил - мисля, че е най-добре да си замълча. Още преди година и нещо като преподписа казах каквото имам. За мое най-голямо съжаление всичко се оказа вярно.
Без битка няма победа!

TheNameOfTheGame
Контакти:

Мнениеот TheNameOfTheGame » 31 май 2019 12:16

Собствениците на Арсенал отпускат смешен бюджет на Емери за лятна селекция

След загубата от Челси (1:4) във финала на Лига Европа мениджърът на Арсенал Унай Емери заяви, че доста играчи от настоящия отбор може би трябва да си тръгнат и да бъдат заменени с по-качествени попълнения. Испанецът има своя план за селекция, но той ще бъде сериозно дискредитиран от нищожния бюджет, който ще му отпуснат собствениците. Според "Дейли Майл" сумата е смешна за стандартите на Премиър лийг и възлиза на 45 милиона паунда. Изданието добавя, че ако Арсенал беше победил Челси и се бе класирал за участие в Шампионската лига, парите за селекция е трябвало да бъдат два пъти повече. Проблемът е, че Арсенал за трети пореден сезон не успява да се класира за най-комерсиалния турнир, което лишава клуба от значителни приходи.

Иначе трансферните цели на Емери надхвърлят далеч споменатия минимален бюджет. Според "Дейли Мейл" мениджърът на Арсенал иска Уилфред Заха, Джеймс Мадисън и Дайочанкуле Упамекано. За първия Кристъл Палас иска около 80 милиона паунда, а другите двама също са оценявани на над 60 милиона. При това положение Емери ще трябва да се насочи към далеч по-евтини варианти.

https://www.sportal.bg/news.php?news=788154

Да се смее ли човек... :shock: :cry:
Без битка няма победа!

hydetoshi
Контакти:

Мнениеот hydetoshi » 31 май 2019 18:26

Мисля,че все пак Крьонке ще отпусне повече пари. Най-вероятно ще вземем 3 или 4 нови,като поне един от тях ще е за около 50млн.

Върни се в “Арсенал”