Groucho написа:rhaegar написа:Ама аз никога не съм казвал, че не признавам постигнатото от Алегри в ШЛ. Не знам защо реши подобно нещо. Аз казах, че не е печелил нищо в конкурентна среда. Той ШЛ не я е печелил. Двата финала в ШЛ са хубаво нещо, даже чудесно и със сигурност не са плод единствено на късмет.
rhaegar написа:Иначе Алегри си беше и е пън който в Милан беше жалък.
"И е пън" е малко по-различно от "не е печелил нищо в конкурентна среда"Аз казвам, че Алегри е добър треньор и това твърдение се доказва с постигнатото от него в ШЛ, без значение от нивото на Калчото, ти пишеш, че в ШЛ зависело и от късмет. Тезата за късмета и ШЛ ми е една от любимите тези Все едно Сити и ПСЖ само заради липса на късмет не са добутали още до финал, въпреки че в последните 7-8 години са дали по милиард за футболисти
rhaegar написа:Колкото до Чоло, 1 титла в Ла Лига, по средата на испанската доминация на клубно ниво в Европа, спечелена срещу Барса и Реал на Меси и КР е по-ценна от всичките на Алегри в Италия, спечелени срещу...........ами никой. По финали в ШЛ са равни, даже Чоло беше около 100000% по-близо да спечели и двата, но наистина съдбата го лиши от поне една купа.
Титлата на Симеоне с Атлетико в Примера е по-престижна от коя да е такава на Алегри, истина е, но това не значи, че Симеоне е "в пъти" над Алегри само заради една-единствена титла, защото това е инцидентна титла, която може да се определи и като следствие на моментен спад при Реал и Барселона.
Бат Гроучо, на кви наркотици си ве
Алегри какъв отбор завари в Юве и Чоло какъв отбор завари в Атлетико? Щото аз мога да ти кажа какво беше наследството на онзи пъпеш Мансано - отбор, отпаднал за купата декември месец от Албасете след загуба насред Мадрид, в долната половина на класирането 12-15 място, в групите на ЛЕ падаше от Удинезе, Х-ове със някакви други посредственяци в ЛЕ - в Ла Лига не можеше в Мадрид да бие Осасуна, Майорка - в сериозните му мачове през сезона падна 0:5 на Кампа, 1:4 май на Бернабеу и 0:3 на Сан Мамес. 2г по-късно онзи отбор имаше ЛЕ, КнК и титла в Испания
От другата страна какъв отбор завари Макса - с колко поредни титли? Какви финансови ресурси, играчи? В едно лято не му ли взеха най-добрите играчи на конкурентите му (Пянич и Игуаин) за откупните им клаузи? Евем ти конкурентната среда
Чоло стана шампион в сезона в който Барса купи Неймар и Реал купи Бейл - двата бота си счупиха трансферните рекорди, а Чоло стана шампион с трансфер за 2 млн (Давид Вия). Предишния сезон взе Купата на Краля насред Бернабеу срещу Моуриньо (който нямаше загубен финал дотам ако не бъркам) с един трансфер на мегазвездата Ката Диаз от Хетафе за 1 млн
Финансовите възможности на двата отбора няма да ги гледаме - Атлети е с 1/2 от бюджета на Реал и Барса в най-добрия случай и вече с новия стадион, а в Италия следващите 2-3 отбора сигурно формират бюджета на Юве ...
В г/д половината сезони Чоло завършва пред Реал в класирането, въпреки разликата в играчи/бюджет и т.н. и ако не бяха Меси/КР щеше да има поне още 1 титла в Испания
Макса след титлата с Милан, успя да загуби една, има едно 3-то и накрая май беше в долната половина като го уволниха след 1/2 сезон
Относно финалите им в ШЛ - Чоло е отпадал единствено от Реал и сега от Юве в турнира - финалите му бяха след елиминиране на Милан, Барса и Челси на 1/2 финал и ПСВ, Барса и Байерн на 1/2.
Финалите на Алегри са след победи в елиминациите срещу Порто, Барса и Монако на 1/2 финал и другата е БВБ, Монако пак и Реал на 1/2 финал.
Самото представяне на двамата във последния мач няма много за коментиране - единия е с 2:7, другия няма загуба в редовното време и беше на секунди от поне една ушата