Серия А - 2018/19

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
JackPackage
Контакти:

Re: Серия А - 2018/19

Мнениеот JackPackage » 27 мар 2019 10:59

Groucho написа:
rhaegar написа:Ама аз никога не съм казвал, че не признавам постигнатото от Алегри в ШЛ. Не знам защо реши подобно нещо. Аз казах, че не е печелил нищо в конкурентна среда. Той ШЛ не я е печелил. Двата финала в ШЛ са хубаво нещо, даже чудесно и със сигурност не са плод единствено на късмет.

:arrow:
rhaegar написа:Иначе Алегри си беше и е пън който в Милан беше жалък.

"И е пън" е малко по-различно от "не е печелил нищо в конкурентна среда" :lol: Аз казвам, че Алегри е добър треньор и това твърдение се доказва с постигнатото от него в ШЛ, без значение от нивото на Калчото, ти пишеш, че в ШЛ зависело и от късмет. Тезата за късмета и ШЛ ми е една от любимите тези Все едно Сити и ПСЖ само заради липса на късмет не са добутали още до финал, въпреки че в последните 7-8 години са дали по милиард за футболисти

rhaegar написа:Колкото до Чоло, 1 титла в Ла Лига, по средата на испанската доминация на клубно ниво в Европа, спечелена срещу Барса и Реал на Меси и КР е по-ценна от всичките на Алегри в Италия, спечелени срещу...........ами никой. По финали в ШЛ са равни, даже Чоло беше около 100000% по-близо да спечели и двата, но наистина съдбата го лиши от поне една купа.

Титлата на Симеоне с Атлетико в Примера е по-престижна от коя да е такава на Алегри, истина е, но това не значи, че Симеоне е "в пъти" над Алегри само заради една-единствена титла, защото това е инцидентна титла, която може да се определи и като следствие на моментен спад при Реал и Барселона.

Бат Гроучо, на кви наркотици си ве :mrgreen:

Алегри какъв отбор завари в Юве и Чоло какъв отбор завари в Атлетико? Щото аз мога да ти кажа какво беше наследството на онзи пъпеш Мансано - отбор, отпаднал за купата декември месец от Албасете след загуба насред Мадрид, в долната половина на класирането 12-15 място, в групите на ЛЕ падаше от Удинезе, Х-ове със някакви други посредственяци в ЛЕ - в Ла Лига не можеше в Мадрид да бие Осасуна, Майорка - в сериозните му мачове през сезона падна 0:5 на Кампа, 1:4 май на Бернабеу и 0:3 на Сан Мамес. 2г по-късно онзи отбор имаше ЛЕ, КнК и титла в Испания :!:
От другата страна какъв отбор завари Макса - с колко поредни титли? Какви финансови ресурси, играчи? В едно лято не му ли взеха най-добрите играчи на конкурентите му (Пянич и Игуаин) за откупните им клаузи? Евем ти конкурентната среда :roll:

Чоло стана шампион в сезона в който Барса купи Неймар и Реал купи Бейл - двата бота си счупиха трансферните рекорди, а Чоло стана шампион с трансфер за 2 млн (Давид Вия). Предишния сезон взе Купата на Краля насред Бернабеу срещу Моуриньо (който нямаше загубен финал дотам ако не бъркам) с един трансфер на мегазвездата Ката Диаз от Хетафе за 1 млн :?
Финансовите възможности на двата отбора няма да ги гледаме - Атлети е с 1/2 от бюджета на Реал и Барса в най-добрия случай и вече с новия стадион, а в Италия следващите 2-3 отбора сигурно формират бюджета на Юве ...
В г/д половината сезони Чоло завършва пред Реал в класирането, въпреки разликата в играчи/бюджет и т.н. и ако не бяха Меси/КР щеше да има поне още 1 титла в Испания :roll:
Макса след титлата с Милан, успя да загуби една, има едно 3-то и накрая май беше в долната половина като го уволниха след 1/2 сезон :?

Относно финалите им в ШЛ - Чоло е отпадал единствено от Реал и сега от Юве в турнира - финалите му бяха след елиминиране на Милан, Барса и Челси на 1/2 финал и ПСВ, Барса и Байерн на 1/2.
Финалите на Алегри са след победи в елиминациите срещу Порто, Барса и Монако на 1/2 финал и другата е БВБ, Монако пак и Реал на 1/2 финал.
Самото представяне на двамата във последния мач няма много за коментиране - единия е с 2:7, другия няма загуба в редовното време и беше на секунди от поне една ушата :evil:
delqnski47 написа:Аз лично не искам да ви наказват без публика с нашия реванш,щот ще е тъпо за нас феновете на ЦСКА да сме сами на стадиона.
onegavon написа:На Гришата и свирки ще му правим....

[center][wrapimg=]http://i.imgur.com/G65A5Mg.png[/wrapimg][/center]
[center][wrapimg=]http://atleticofans.com/wp-content/themes/af/images/adlogo.png[/wrapimg][/center]

Потребителски аватар
Groucho
Контакти:

Мнениеот Groucho » 27 мар 2019 11:18

JackPackage написа:Бат Гроучо, на кви наркотици си ве :mrgreen:

На едно кафе и две обикновени цигари до момента :lol:

JackPackage написа:Относно финалите им в ШЛ - Чоло е отпадал единствено от Реал и сега от Юве в турнира - финалите му бяха след елиминиране на Милан, Барса и Челси на 1/2 финал и ПСВ, Барса и Байерн на 1/2.
Финалите на Алегри са след победи в елиминациите срещу Порто, Барса и Монако на 1/2 финал и другата е БВБ, Монако пак и Реал на 1/2 финал.
Самото представяне на двамата във последния мач няма много за коментиране - единия е с 2:7, другия няма загуба в редовното време и беше на секунди от поне една ушата :evil:

Нямам за цел да омаловажавам постигнатото от Симеоне или да изкарам Алегри по-добър от аржентинеца. Казвам само, че Алегри задобря с годините, не е пън и не е в пъти по-слаб от Чоло :lol:
Сходни са постиженията на двамата в ШЛ. Милан вече беше в криза, когато игра с Атлетико. Пътищата и отстранените съперници до финалите са с еднаква тежест, само ПСВ - Барса - Байерн е по-тежък от другите три. Алегри е отпадал само от Реал и Байерн, като треньор на Ювентус. Няма големи издънки и разлика със Симеоне в това отношение. Това 2 на 7 се дължи и на индивидуални грешки на торинските футболисти, и на това, че италианците са по-слаби от Реал и Барселона, както и Атлетико е по-слаб от Реал и Барселона. А какъвто и отбор да е заварил Симеоне в Мадрид, Атлетико се окомплектова с класни футболисти във всяка една зона с течение на времето. И за мен няма особена разлика между кадровата сила на Ювентус и тази на Дюшекчиите в последните 4-5 години. Нито при вратари, нито при защитници, нито при халфове. Едва с трансфера на Роналдо може да се каже, че Ювентус е по-добре кадрово в нападение. Преди това и в тази линия нямаше голяма разлика в изпълнителите, които имаха на разположение двата отбора/двамата треньори.

Потребителски аватар
bilyaletdinov
Контакти:

Мнениеот bilyaletdinov » 27 мар 2019 13:09

Чудя се на кое да смея повече?
Конте бил по-доказан от Алегри, нищо че има едно отстраняване на отбор в ШЛ :lol: Все пак е печелил титлата в Англия, в година когато Юнайтед завърши 6, Ливърпул 4, а реалната конкуренция на Челси беше Тотнъм :lol: Но все пак е доказан треньор.

Симеоне по-добър от Алегри. Мда. По-достойно било представянето на Атлетико на финалите. Пък в крайна сметка, Атлетико спечели първия мач. Няма значение какво се случи на реванша и това, че единия тим нямаше точен удар. Гранде Кохонес.

Алегри бил слаб в елиманациите на ШЛ с Милан. Е, че той и Капело е успя да отпадне от Бишчан и Льо Талек?
Да, отпадане от Тотнъм е провал. Ама да отпаднеш от Барса и съдиите не е срамно. Или пък, че тоя пън Нианг нацели гредата вместо да вкара. Все пак след него Милан вдигнаха нивото в турнира, дори в групите не играят :lol:

Наследството в Юве? Уникална работа, отбор отпаднал в група с Галатасарай, Реал и някакви датски балъци, който 2 поредни сезона не можа да бие в Дания? Еврострашилище...като Конте.
Нападението ни беше пълно със съмнителни типове като Мората и Йоренте(тогава му бяха май последните силни мачове на Алваро) и Тевез, който беше на ниво. В средата имахме Пирло в предпенсионна възраст, Маркизио, който беше контузен, младия Погба и Видал, който не изтрезняваше. Та се наложи срещу Мадрид да разцъква Стураро, който пък беше невероятен.

Алегри вдигна много нивото в последните години и си е един от най-добрите в бизнеса. Прави грешки, каквито прави всеки треньор. На тактическо ниво са много малко хората, които могат да му съперничат. И това ще се докаже още след 2 седмици.
[center][wrapimg=]https://pbs.twimg.com/media/DnfK93GXoAE2sUI.jpg[/wrapimg][/center]

И този път ще победиш шампионе!

Потребителски аватар
rebelheartous
Контакти:

Мнениеот rebelheartous » 27 мар 2019 14:03

Sardukar написа:ПП Всеки отбор, който пристигне в Торино и спечели пряк мач за титлата, давайки му РЕАЛЕН шанс за триумф и в края на сезона е постигнал точков актив, значещ на практика титла в предходните години е РЕАЛЕН конкурент, а името на клуба няма значение.

This! :idea:

Регаре, ти си миланист, нали? Това би обяснило защо гледаш по този начин на всички тези отбори, които ви минаха през годините в Серия А. А те не са един и два.

Потребителски аватар
rebelheartous
Контакти:

Мнениеот rebelheartous » 27 мар 2019 14:17

bilyaletdinov написа:Симеоне по-добър от Алегри. Мда. По-достойно било представянето на Атлетико на финалите. Пък в крайна сметка, Атлетико спечели първия мач. Няма значение какво се случи на реванша и това, че единия тим нямаше точен удар. Гранде Кохонес.

Директен сблъсък си имаше между двамата и се доказа черно на бяло кой повече струва. Всичко останало е смукане от пръстите. Какви статистики, какви финали, какви 5 лева? Водиш 2:0 от първия мач, за да направиш само една глава на Мората и цял мач да си стоиш прибран отзад. Достатъчно!

Потребителски аватар
rhaegar
Контакти:

Мнениеот rhaegar » 27 мар 2019 15:01

rebelheartous написа:
Регаре, ти си миланист, нали? Това би обяснило защо гледаш по този начин на всички тези отбори, които ви минаха през годините в Серия А. А те не са един и два.

Само че мен ни най-малко не ме дразни, че други отбори са преди Милан в класирането. Мен техните "успехи" не ме бъркат. Възползвали са се от трагичната политика на нас и братчедите, ок, но това не ги прави сериозна конкуренция на Юве. Ако един истински Милан или Интер беше спечелил такъв мач в Торино, щеше да си спечели и останалите мачове до края и да натиска на макс. Наполи бяха помляни още на следващия мач във Флоренция и не защото са били по-слаби от Фио, а защото се насраха от възможността да постигнат нещо. Не случайно и всичките им звезди си останаха там, вместо да тръгнат да се развиват в по-големи отбори. Освен Игу, ама той защото му платиха клаузата, иначе си оставаше и той там до гроб.
Blue_Girl написа:Аз мисля, когато се налага

Изображение

Потребителски аватар
JackPackage
Контакти:

Мнениеот JackPackage » 27 мар 2019 15:23

rebelheartous написа:
bilyaletdinov написа:Симеоне по-добър от Алегри. Мда. По-достойно било представянето на Атлетико на финалите. Пък в крайна сметка, Атлетико спечели първия мач. Няма значение какво се случи на реванша и това, че единия тим нямаше точен удар. Гранде Кохонес.

Директен сблъсък си имаше между двамата и се доказа черно на бяло кой повече струва. Всичко останало е смукане от пръстите. Какви статистики, какви финали, какви 5 лева? Водиш 2:0 от първия мач, за да направиш само една глава на Мората и цял мач да си стоиш прибран отзад. Достатъчно!

Ей Богу :lol: Няма толкова тъпа логика - 1 мач и вече се решило кой е по-добър :lol:
Те преди това и в групите се срещнаха 2 пъти 14/15 и в четвъртия мач чак отбора на Алегри успя да вкара гол и да вземе победа :mrgreen:
delqnski47 написа:Аз лично не искам да ви наказват без публика с нашия реванш,щот ще е тъпо за нас феновете на ЦСКА да сме сами на стадиона.
onegavon написа:На Гришата и свирки ще му правим....

[center][wrapimg=]http://i.imgur.com/G65A5Mg.png[/wrapimg][/center]
[center][wrapimg=]http://atleticofans.com/wp-content/themes/af/images/adlogo.png[/wrapimg][/center]

Потребителски аватар
rebelheartous
Контакти:

Мнениеот rebelheartous » 27 мар 2019 16:45

JackPackage написа:
rebelheartous написа:

Ей Богу :lol: Няма толкова тъпа логика - 1 мач и вече се решило кой е по-добър :lol:
Те преди това и в групите се срещнаха 2 пъти 14/15 и в четвъртия мач чак отбора на Алегри успя да вкара гол и да вземе победа :mrgreen:

Е точно 2014/15 му беше първият финал на Алегри. :oops: Дреме му какво направил в групата. :lol: Малко се сещам за франзелите как станаха шампоани в Русия, а преди това в групата изиграха с Дания всеобщо обявения за най-скучен мач на шампионата. :lol:

Потребителски аватар
rebelheartous
Контакти:

Мнениеот rebelheartous » 27 мар 2019 17:02

rhaegar написа:
rebelheartous написа:

Само че мен ни най-малко не ме дразни, че други отбори са преди Милан в класирането. Мен техните "успехи" не ме бъркат. Възползвали са се от трагичната политика на нас и братчедите, ок, но това не ги прави сериозна конкуренция на Юве. Ако един истински Милан или Интер беше спечелил такъв мач в Торино, щеше да си спечели и останалите мачове до края и да натиска на макс. Наполи бяха помляни още на следващия мач във Флоренция и не защото са били по-слаби от Фио, а защото се насраха от възможността да постигнат нещо. Не случайно и всичките им звезди си останаха там, вместо да тръгнат да се развиват в по-големи отбори. Освен Игу, ама той защото му платиха клаузата, иначе си оставаше и той там до гроб.

Аз честно казано истински Милан и Интер не знам какво значи. Интер имаха щастието Юве да е изпаднал след Калчополи, а Морати да им довлече Моу в силните му години. Милан след звездния си период от началото на 90-те само от дъжд на вятър е показвал бегъл спомен за величието си.

Специално този мач на Наполи го гледах тогава и искрено им стисках палци, но те се издъниха доста елементарно. Едва ли не бяха решили, че с победата в Торино са спечелили титлата.

Е, Жоржиньо е при Сарибол в Челси.

Потребителски аватар
Sardukar
Контакти:

Мнениеот Sardukar » 27 мар 2019 17:13

Конте е МЕГА КЛАСА! Доказал е на всеки, че ако не трябва да прави много промени в титулярите си е един от най-доминиращите треньори. Изгради една основа, която Алегри наистина надгради, но да се говори с присмех за работата му в ЮВЕ е грозно, грешно и неприятно! Конте е поне в топ 1 на треньорите, които могат да вдигнат мъртвец и да го направят топ отбор, ако му изпълняват желанията поне в основи. Това, което направи с Италия е абсолютно доказателство за неговата мега класа!
Относно коментара ми за тренировките и сработването на отбора е нещо, което самия Конте и хора от щаба му акцентираха в хода на първия сезон. Дори на някои хора това да им е смешно.
Наполи свършиха миналата година с 28 победи!
Чоло е класа и е трудно да кажем, че друг треньор би постигнал това израстване на Атлетико М. Но не съм сигурен, че щеше да успее в ЮВЕ да направи 4 поредни дубъла, два финала в ШЛ и две отпадания след топ представяне въпреки всички субективни и обективни фактори.
[rimg]https://media.giphy.com/media/9vIL25IitVIoU/giphy.gif[/rimg]
[rimg]https://media.giphy.com/media/UuWYtmkzvT68w/giphy.gif[/rimg]
[rimg]https://media4.giphy.com/media/GCp2YAIRzqV9K/200.gif#19[/rimg]

Върни се в “Архив”