Kris_men2000 написа:Soulen написа:Миналата седмица бях в Рим и реших да посетя Лацио - Рома. Общо взето нашите фенове са пълни смешковци. Бях в сектора, който е прилепен за курвa норд. Феновете на Лацио не спряха да пеят и да подкрепят отбора си и о изненада, всички бяха нормални хора. Деца, младежи и възрстни хора. Всички прави на седалките подкрепящи отбора си с песни и скандирания, а не нонстоп плюещи съперника си. Дори когато ходеха към стадиона спокойно си се омешваха без абсолютно никакви конфликти. Бях с приятелката ми на мача и абсолютно в нито един момент не се почувствах застрашен, за разлика от мачове, които съм посещавал на Левски.
Ето затова няма да има футбол в България, атмосферата на Левски и ЦСКА е като в църква в сравнение с италианските мачове.
Брато ти наистина ли си вярваш на тези свободни съчинения?Да беше написал за някой друг мач да ти повярва човек но точно за Лацио и Рома няма начин просто.Там не се бият там се пребиват или убиват.
Ако не вярваш ще ти покажа билетите. Аз също си мислех така като теб, но или са се справили с футболното хулиганство, или олигофрените не са били на мача. Имах идеална видимост към курвa норд, бяхме залепени за нея, нищо не се случи освен една запалена факла в началото на мача. Преди и след него също беше спокойно.
Първоначално дойдох откъм южната страна с феновете на Рома. Имаше няколко човека със сини шалчета, никъв проблем не им направиха, те са били някви туристи предполагам, които като мен не са знаели откъде да влязат.
Отбора си има истински песни, а не само скандирания като нас, просто са светлинни години напред от фен културата на всеки бг отбор. Мога и с Атлетико Мадрид да сравня, онея са шумни, но са далеч от тифозите.
Друг е въпроса, че самия мач се охраняваше от няколко хиляди полицаи и карабинери.