rusev написа:оо Любо избухна в интервюто.
Много надежди възлагам в Пенев, много бърз, аналитичен ум, добър мотиватор, и това, че постоянно набляга на ценностите на клуба, това че бута играчите да се запознаят с историята на клуба е много важно и полезно за бъдещи успехи.
Реалистично, Лудогорец мисля, че тази година са на ръба да сдъдат титлата, мисля че през сезона ще стане едно разместване на първите три отбори, но в никакъв случай не подценявам Дерменджиев и Левски.
Собствениците се сменят, днес е един, утре друг. Не знаеш на какъв ще попаднеш, дали няма да иска да фалира ЦСКА или да го прати в миманса. В момента ГГ дава надежди за добро бъдеще. Дали намеренията му ще се превърнат в реалност предстои да разберем.
Огромно предимство на ЦСКА е фенската му маса. Ако тя беше по-активна, организирана и самопожертвователна, щеше да е в състояние да издържа самостоятелно клуба. Даже 50 000 (петдесет хиляди) червени сърца с годишен чл. внос от по 100 лв. на човек, което е една нищожна сума даже за човек с мижави доходи, осигуряват 5 000 000 (пет милиона) лева, които заедно с останалите приходи - спонсори, продажба на футболисти, т.в. права, карти и билети и т.н., са напълно достатъчни за издръжката на ЦСКА.
Билетчето/картата е едно, членски внос на организирани червени сърца, съвсем друго. Има немалко ЦСКА-ри, които по една или друга причина не са в състояние да гледат мачовете на отбора на живо - живеят в чужбина или в провинцията, възраст и т.н., но които биха дали по някой лев за благото на ЦСКА. Проблемът е, че когато стане въпрос за вадене на пари желаещите са малцина.
Ако искаме ЦСКА да е независим от прищявките на олигарси и политици клуб, това е пътя. Несъмнено клуб, издържан преди всичко от собствените фенове би бил светъл лъч не само в обрастта на спорта, но и добър пример за цялото българско общество. Все си мисля, че такъв клуб би спечелил симпатиите на потенциалните спонсори.