Copa del Rey (Купата на Краля)

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Groucho
Контакти:

Re: Copa del Rey (Купата на Краля)

Мнениеот Groucho » 04 фев 2019 20:39

fcb_bg написа:Защо тук на повторението в гръб не виждам потрепването на крака на Промес след контакта? По време на мача се видя ясно, който не вярва - да си го прегледа.

Toва е много странно, наистина :roll: Може би при монтажа са изрязали потрепването :roll:
Поне от две камери(гледната точка отляво и гледната точка отзад) се вижда ясно как Меси рита стабилно крака на белия футблист, би трябвало долният крайник на Промес да вибрира поне 5-6 минути след такъв контакт :lol: :lol: :lol: :lol:

Потребителски аватар
fcb_bg
Контакти:

Мнениеот fcb_bg » 05 фев 2019 01:05

Groucho написа:
fcb_bg написа:Защо тук на повторението в гръб не виждам потрепването на крака на Промес след контакта? По време на мача се видя ясно, който не вярва - да си го прегледа.

Toва е много странно, наистина :roll: Може би при монтажа са изрязали потрепването :roll:
Поне от две камери(гледната точка отляво и гледната точка отзад) се вижда ясно как Меси рита стабилно крака на белия футблист, би трябвало долният крайник на Промес да вибрира поне 5-6 минути след такъв контакт :lol: :lol: :lol: :lol:

Белият футболист( да ти имам и хумора :lol: ) посяга с белия си крак да ритне... ? Топката на половин метър от него? И ритна едно нищо и направи дузпа, защото спира владеещият топката футболист.
Ритането на топка на белия футболист явно не му беше силата в този мач. Видя се явно, аз към 20-та мин. бих го сменил, ако бях треньор на отбора. :)
Спрете да си хвърляте поне фасовете на земята.
Дедите ви не са ляли кръв тук за това.

Потребителски аватар
Groucho
Контакти:

Мнениеот Groucho » 05 фев 2019 01:24

fcb_bg написа:Белият футболист( да ти имам и хумора :lol: ) посяга с белия си крак да ритне... ? Топката на половин метър от него? И ритна едно нищо и направи дузпа, защото спира владеещият топката футболист.
Ритането на топка на белия футболист явно не му беше силата в този мач. Видя се явно, аз към 20-та мин. бих го сменил, ако бях треньор на отбора. :)

Белият футболист може да не е много бял, но това не значи, че не може да посяга за топката, след като не прави нарушение. Контактът го прави Меси. Аржентинецът рита играча на Севиля.

Изображение

Няма никаква дузпа в тази игрова ситуация. Все още протягането на крак в празно пространство не е срещу правилата.
Положението се вижда повече от ясно от две различни камери, имаш право да го тълкуваш според съвестта си и според разбиранията си за футбол, както и да правиш смени в 20-а минута, ако си треньор на някой отбор. Да не хабим усилия излишно, след като виждаш фаул срещу Меси.

Потребителски аватар
paceto
Контакти:

Мнениеот paceto » 05 фев 2019 03:37

Тази камера лъже и от тази ясно се вижда, че Меси не прави удар, а се спъва в земята т.е. забива си кракът и така пада. Може да има леко търкане от него в областта на прасеца на играча на Севиля, но удар няма от него, а още повече от страна на защитника на Севиля.

Едно време Костадинов правеше подобни номера и си просеше доста дузпи по този начин. :mrgreen:

За капак дори съдията се вижда в кадър как е приклекнал и уж гледа ситуацията (и то дори точно в посока, от която гледаме този кадър), а какво е видял само той знае. Аз още в реално време усетих, че имаше някакво спъване в земята и то от далече, а после на повторенията се видя ясно. Сега с тази разбивка с доближаване на кадъра и на забавен каданс се вижда ясно, че няма никакъв удар от страна на играча на Севиля, нещо което феновете на Барселона се опитваха да ни убеждават в последните дни.

Изображение

Потребителски аватар
fcb_bg
Контакти:

Мнениеот fcb_bg » 05 фев 2019 11:20

Groucho написа:
fcb_bg написа:Белият футболист( да ти имам и хумора :lol: ) посяга с белия си крак да ритне... ? Топката на половин метър от него? И ритна едно нищо и направи дузпа, защото спира владеещият топката футболист.

Белият футболист може да не е много бял, но това не значи, че не може да посяга за топката, след като не прави нарушение. Контактът го прави Меси. Аржентинецът рита играча на Севиля.

Изображение

Няма никаква дузпа в тази игрова ситуация. Все още протягането на крак в празно пространство не е срещу правилата.
Положението се вижда повече от ясно от две различни камери, имаш право да го тълкуваш според съвестта си и според разбиранията си за футбол, както и да правиш смени в 20-а минута, ако си треньор на някой отбор. Да не хабим усилия излишно, след като виждаш фаул срещу Меси.

Оф, белият да беше протегнал крака си 10см повече вдясно, това щеше да е чиста дузпа, ама щом съвсем леко пречи на владеещия топката, значи всичко е ок. Още повече, че е замесена Барса.
Да пренапишем и правилото за препречване, защото и там атакуващият футболист блъска препречващия.

Потребителски аватар
Groucho
Контакти:

Мнениеот Groucho » 05 фев 2019 11:51

fcb_bg написа:Оф, белият да беше протегнал крака си 10см повече вдясно, това щеше да е чиста дузпа, ама щом съвсем леко пречи на владеещия топката, значи всичко е ок. Още повече, че е замесена Барса.
Да пренапишем и правилото за препречване, защото и там атакуващият футболист блъска препречващия.

Ами, не, не пречи съвсем леко на владеещия топката. Никак не пречи. Вижда се и от това, което paceto е пуснал след мен.
Това се двете камери, от които най-добре става ясно, че няма дузпа. За разлика от paceto обаче, аз не мисля, че това е симулация, защото все пак Меси рита крака на играча на Севиля и по принцип един футболист може да падне след такъв контакт и без да цели да заблуди рефера. Иначе, да, ако футболистът в бяло беше протегнал крака си 10 см повече вдясно, можеше и да се стигне до чиста дузпа, но това е в сферата на вероятностите :lol:

Препречването няма нищо общо със ситуацията, Севилецът протяга крак в празно пространство. Сега, ако Меси е резервирал точно тоя четвърт кубик празно пространство за себе си преди мача, може и да има дузпа :lol:

Потребителски аватар
Los Che
Контакти:

Мнениеот Los Che » 05 фев 2019 13:07

А да речеш че е от играчите известни с дългите си крака :roll:

Потребителски аватар
paceto
Контакти:

Мнениеот paceto » 05 фев 2019 19:09

Groucho написа:
fcb_bg написа:Оф, белият да беше протегнал крака си 10см повече вдясно, това щеше да е чиста дузпа, ама щом съвсем леко пречи на владеещия топката, значи всичко е ок. Още повече, че е замесена Барса.

Ами, не, не пречи съвсем леко на владеещия топката. Никак не пречи. Вижда се и от това, което paceto е пуснал след мен.
Това се двете камери, от които най-добре става ясно, че няма дузпа. За разлика от paceto обаче, аз не мисля, че това е симулация, защото все пак Меси рита крака на играча на Севиля и по принцип един футболист може да падне след такъв контакт и без да цели да заблуди рефера. Иначе, да, ако футболистът в бяло беше протегнал крака си 10 см повече вдясно, можеше и да се стигне до чиста дузпа, но това е в сферата на вероятностите :lol:

Препречването няма нищо общо със ситуацията, Севилецът протяга крак в празно пространство. Сега, ако Меси е резервирал точно тоя четвърт кубик празно пространство за себе си преди мача, може и да има дузпа :lol:

Всъщност аз не твърдя, че Меси е симулирал в тази ситуация, а сравнението ми с Костадинов е просто сходства как той правеше такива неща нарочно. Беше си експерт по дузпите и почти всеки път като паднеше в наказателното и му свиреха дузпа. :mrgreen:

Потребителски аватар
fcb_bg
Контакти:

Мнениеот fcb_bg » 06 фев 2019 10:54

Groucho написа:Ами, не, не пречи съвсем леко на владеещия топката. Никак не пречи. Вижда се и от това, което paceto е пуснал след мен.

Като не пречи, викаш няма контакт и резултатът не е изритан чим, а топка?

Потребителски аватар
JackPackage
Контакти:

Мнениеот JackPackage » 06 фев 2019 11:46

fcb_bg написа:
Groucho написа:Ами, не, не пречи съвсем леко на владеещия топката. Никак не пречи. Вижда се и от това, което paceto е пуснал след мен.

Като не пречи, викаш няма контакт и резултатът не е изритан чим, а топка?

Как му пречи като не го докосва :lol:
Сиг му диша от въздуха и затова Меската взима да рита земята :lol:

Изображение

Тука на Жужу Алба пак ли му пречиха, та ви дадоха поредната феноменална дузпа :roll: :lol:
delqnski47 написа:Аз лично не искам да ви наказват без публика с нашия реванш,щот ще е тъпо за нас феновете на ЦСКА да сме сами на стадиона.
onegavon написа:На Гришата и свирки ще му правим....

[center][wrapimg=]http://i.imgur.com/G65A5Mg.png[/wrapimg][/center]
[center][wrapimg=]http://atleticofans.com/wp-content/themes/af/images/adlogo.png[/wrapimg][/center]

Върни се в “Футбол - Свят”