fcb_bg написа:Оф, белият да беше протегнал крака си 10см повече вдясно, това щеше да е чиста дузпа, ама щом съвсем леко пречи на владеещия топката, значи всичко е ок. Още повече, че е замесена Барса.
Да пренапишем и правилото за препречване, защото и там атакуващият футболист блъска препречващия.
Ами, не, не пречи съвсем леко на владеещия топката. Никак не пречи. Вижда се и от това, което paceto е пуснал след мен.
Това се двете камери, от които най-добре става ясно, че няма дузпа. За разлика от paceto обаче, аз не мисля, че това е симулация, защото все пак Меси рита крака на играча на Севиля и по принцип един футболист може да падне след такъв контакт и без да цели да заблуди рефера. Иначе, да, ако футболистът в бяло беше протегнал крака си 10 см повече вдясно, можеше и да се стигне до чиста дузпа, но това е в сферата на вероятностите

Препречването няма нищо общо със ситуацията, Севилецът протяга крак в празно пространство. Сега, ако Меси е резервирал точно тоя четвърт кубик празно пространство за себе си преди мача, може и да има дузпа