Левски: Всичко около клуба
Модератори: TodorT, paceto, modor, kartago, SkArY_9, rhaegar, Rivaldo10, ntodorov, slavia_forever, Madridist
Re: Всекидневната около Левски
Атаката срещу клуба започна след решението да се прави Балканско световно....след макс. година ще разберем и кои стадиони ще се строят.
metodito написа:Значииии, според мен този текст в uefa.com го е писал някой индиец. Претендирам, че поназнайвам този език и няма как в едно изречение да има:The club is
и след това да следваunless
Правилното е The club will be...
Просто написаното е нонсенс. Клубът или "е" или "не е"изключен, свършен факт. "is excluded" е свършен факт, обаче с това "unless", този индиец ме шашва. "Клубът е изключен, освен ако...". Дева тъпи индийци, толкова години са ви владели, не го научихте този език!
Това е като на Божинката мъдростите: аз ще съм умрел, освен ако не съм умрел.
Методие, тук съм съгласен с теб, че е писано от...бе някой неграмотник! - що пък да няма такъв, във футболните среди по Европата?
Та правилното е The club ARE unless! Но каква толкова е разликата?...А да, прав си че би трябвало да е в бъдеще време, тъй като лицензирането се прави март - май месец, ама...знам ли? - може и други предварителни правила да си имат...
Понеже се видя че не можем да станем французи, махам Марсилезата. В Ориента си е по-добре, нали?
- metodito
- Контакти:
kiril.a.d написа:metodito написа:Значииии, според мен този текст в uefa.com го е писал някой индиец. Претендирам, че поназнайвам този език и няма как в едно изречение да има:The club is
Просто написаното е нонсенс. Клубът или "е" или "не е"изключен, свършен факт. "is excluded" е свършен факт, обаче с това "unless", този индиец ме шашва. "Клубът е изключен, освен ако...". Дева тъпи индийци, толкова години са ви владели, не го научихте този език!
Методие, тук съм съгласен с теб, че е писано от...бе някой неграмотник! - що пък да няма такъв, във футболните среди по Европата?
Та правилното е The club ARE unless! Но каква толкова е разликата?...А да, прав си че би трябвало да е в бъдеще време, тъй като лицензирането се прави март - май месец, ама...знам ли? - може и други предварителни правила да си имат...
Нелогично е построен текстът. Или може би аз не съм запознат с официалния стил. Но на мен ми звучи точно, като "аз съм бременна, освен, ако (unless) не съм бременна"... Клубът е изключен освен, ако (не плати и) не е изключен. Друг е проблемът тук, който не се обсъжда. УЕФА не постановява ей-така от днес за утре нещо си, и се появиха информации за това вече. В офисите на "Левски" са знаели предварително.
УЕФА със сигурност е изпратила била вече такова уведомление до БФС и до "Левски". Поначало бюрократите в Нион преди да предприемат подобна стъпка, бавят топката до последно. Тоест, те не са по крайните мерки. Казват на клуба един, два, три пъти и тогава действат.
Абе пичага, името ти е червени воИни, което само по себе си нищо не значи...гледам и в подписа си имаш името цска...
което също само по себе си нищо не значи...та за какво каза, че се радваш?
което също само по себе си нищо не значи...та за какво каза, че се радваш?
kiril.a.d написа:metodito написа:Значииии, според мен този текст в uefa.com го е писал някой индиец. Претендирам, че поназнайвам този език и няма как в едно изречение да има:The club is
Без да имам претенции да знам този език или филолог , аз бих го превел
"is excluded ... unless " - "се изключва ... освен ако" - сегашно просто време страдателен залог
"е изключен" - аз лично бих го превел като " has been excluded" - сегашно перфектно време страдален залог (изразяващо действие в миналото с връзка с настоящето).
- metodito
- Контакти:
Ами, да. "has been excluded" - ще означава "е изключен" -> т.е. същото като "is" и е нещо, което вече е факт. Как може да е нещо факт, когато има условие, при което то да не е факт. Написаното си е баш нонсенс.
Трябва да е недвусмислено - "клубът ще бъде ..., освен ако не". Както казах, нонсенс.
"...се изключва" е равно на "е изключен". Въпрос на конвенция, не на смисъл. В случая, правилното - за процес, който вече е стартирал, но НЕ е привършил, ще е is being excluded. Мисля....
Така написано всъщност, може да носи съвсем ясно послание към клуба. Нещо като: "сещай се, снахо"...
Трябва да е недвусмислено - "клубът ще бъде ..., освен ако не". Както казах, нонсенс.
"...се изключва" е равно на "е изключен". Въпрос на конвенция, не на смисъл. В случая, правилното - за процес, който вече е стартирал, но НЕ е привършил, ще е is being excluded. Мисля....
Така написано всъщност, може да носи съвсем ясно послание към клуба. Нещо като: "сещай се, снахо"...
metodito написа:Ами, да. "has been excluded" - ще означава "е изключен" -> т.е. същото като "is" и е нещо, което вече е факт. Как може да е нещо факт, когато има условие, при което то да не е факт. Написаното си е баш нонсенс.
Напротив, много си е смислено - отборът е изключен от европейските турнири, условието ако бъде изпълнено, ще доведе до връщането му обратно. Това са написали от УЕФА-та.
- metodito
- Контакти:
Ми, ок. Не знам. Официалните документи често са написани на такъв език. Да кажат от "Левски": от кога знаят за тази опасност, и защо не са го споделили? Не, че някой ги е питал, но Иванов мисля на няколко пъти вече каза няма да имаме проблеми. Ако €100 000 не са "проблем" за тях да ги платят, какво тогава е проблем? Защото глобата си е глоба. Това е единствено недвусмислено в текста.
Винаги съм казвал, че уефата е най-расистката организация. Подобно на бефесето раздава едни глоби, за да омаломощи бедните отбори. Въртят се едни огромни суми пари в ШЛ. Раздават се също едни огромни пари за всяка точица в Лига Европа на мачове, играни на пусти стадиони. От къде се пръкват тия пари? После България била корумпирана страна. А защо е расистката уефата ли? Ами защото отборите-участници в групите на двата турнира са препълнени с негри и полунегри, а ние, вие и др.под. отбори от Източна и Средна Европа с едно-две негърчета в състава биват изхвърляни рано-рано от турнира. За какъв финансов феърплей ми бръщолеви лицемерната уефа, като малките отбори от Изтока с 1 милион бюджет трябва да се надиграват с отбори с 1 милиарден бюджет. Там, в западните отбори 1 негър върви около 50 милиона евро. Само неустойката на един уволнен тренер е 40...Трябва да има трети турнир, за да могат и не чак толкова слабите отбори на Източна и Средна Европа да си избиват загубите с мачове, които ще се играят с понапълнени стадиони. Но това не е по вкуса, пак ще кажа, на расистката уефа. Аман от педали и вегани.
NOMER14 написа:Винаги съм казвал, че уефата е най-расистката организация. Подобно на бефесето раздава едни глоби, за да омаломощи бедните отбори. Въртят се едни огромни суми пари в ШЛ. Раздават се също едни огромни пари за всяка точица в Лига Европа на мачове, играни на пусти стадиони. От къде се пръкват тия пари? После България била корумпирана страна. А защо е расистката уефата ли? Ами защото отборите-участници в групите на двата турнира са препълнени с негри и полунегри, а ние, вие и др.под. отбори от Източна и Средна Европа с едно-две негърчета в състава биват изхвърляни рано-рано от турнира. За какъв финансов феърплей ми бръщолеви лицемерната уефа, като малките отбори от Изтока с 1 милион бюджет трябва да се надиграват с отбори с 1 милиарден бюджет. Там, в западните отбори 1 негър върви около 50 милиона евро. Само неустойката на един уволнен тренер е 40...Трябва да има трети турнир, за да могат и не чак толкова слабите отбори на Източна и Средна Европа да си избиват загубите с мачове, които ще се играят с понапълнени стадиони. Но това не е по вкуса, пак ще кажа, на расистката уефа. Аман от педали и вегани.
Не знам защо все се измества темата, че видиш ли някой друг ни е виновен... Расистката УЕФА, продажните медии, но не и Спасчо и Красчо. Те са света вода ненапита...
П.С. Иначе трети турнир ще има:
УЕФА оповести създаването на трети европейски клубен турнир, в който ще участват 32 отбора. Надпреварата ще започне от сезон 2021/22.
R.I.P.
ЦСКА (5 май 1948 – 9 септември 2016)
Дай на глупака власт и му гледай сеира!
ЦСКА (5 май 1948 – 9 септември 2016)
Дай на глупака власт и му гледай сеира!