Левски: Всичко около клуба

Модератори: TodorT, paceto, modor, kartago, SkArY_9, rhaegar, Rivaldo10, ntodorov, slavia_forever, Madridist

tamkuan
Контакти:

Re: Всекидневната около Левски

Мнениеот tamkuan » 21 дек 2018 22:42

Атаката срещу клуба започна след решението да се прави Балканско световно....след макс. година ще разберем и кои стадиони ще се строят.

kiril.a.d
Контакти:

Мнениеот kiril.a.d » 21 дек 2018 22:57

metodito написа:Значииии, според мен този текст в uefa.com го е писал някой индиец. Претендирам, че поназнайвам този език и няма как в едно изречение да има:

The club is

и след това да следва
unless

Правилното е The club will be...
Просто написаното е нонсенс. Клубът или "е" или "не е"изключен, свършен факт. "is excluded" е свършен факт, обаче с това "unless", този индиец ме шашва. "Клубът е изключен, освен ако...". Дева тъпи индийци, толкова години са ви владели, не го научихте този език! :evil:

Това е като на Божинката мъдростите: аз ще съм умрел, освен ако не съм умрел.

Методие, тук съм съгласен с теб, че е писано от...бе някой неграмотник! - що пък да няма такъв, във футболните среди по Европата?
Та правилното е The club ARE unless! Но каква толкова е разликата?...А да, прав си че би трябвало да е в бъдеще време, тъй като лицензирането се прави март - май месец, ама...знам ли? - може и други предварителни правила да си имат...
Понеже се видя че не можем да станем французи, махам Марсилезата. В Ориента си е по-добре, нали?

Потребителски аватар
metodito
Контакти:

Мнениеот metodito » 21 дек 2018 23:57

kiril.a.d написа:
metodito написа:Значииии, според мен този текст в uefa.com го е писал някой индиец. Претендирам, че поназнайвам този език и няма как в едно изречение да има:

The club is

и след това да следва
unless

Просто написаното е нонсенс. Клубът или "е" или "не е"изключен, свършен факт. "is excluded" е свършен факт, обаче с това "unless", този индиец ме шашва. "Клубът е изключен, освен ако...". Дева тъпи индийци, толкова години са ви владели, не го научихте този език! :evil:

Методие, тук съм съгласен с теб, че е писано от...бе някой неграмотник! - що пък да няма такъв, във футболните среди по Европата?
Та правилното е The club ARE unless! Но каква толкова е разликата?...А да, прав си че би трябвало да е в бъдеще време, тъй като лицензирането се прави март - май месец, ама...знам ли? - може и други предварителни правила да си имат...

Нелогично е построен текстът. Или може би аз не съм запознат с официалния стил. Но на мен ми звучи точно, като "аз съм бременна, освен, ако (unless) не съм бременна"... Клубът е изключен освен, ако (не плати и) не е изключен. Друг е проблемът тук, който не се обсъжда. УЕФА не постановява ей-така от днес за утре нещо си, и се появиха информации за това вече. В офисите на "Левски" са знаели предварително. :!: Откога, е въпросът?

УЕФА със сигурност е изпратила била вече такова уведомление до БФС и до "Левски". Поначало бюрократите в Нион преди да предприемат подобна стъпка, бавят топката до последно. Тоест, те не са по крайните мерки. Казват на клуба един, два, три пъти и тогава действат.

Потребителски аватар
tco4i
Контакти:

Мнениеот tco4i » 22 дек 2018 00:12

Абе пичага, името ти е червени воИни, което само по себе си нищо не значи...гледам и в подписа си имаш името цска...
което също само по себе си нищо не значи...та за какво каза, че се радваш?

honda
Контакти:

Мнениеот honda » 22 дек 2018 06:55

kiril.a.d написа:

The club is

и след това да следва
unless

Без да имам претенции да знам този език или филолог , аз бих го превел
"is excluded ... unless " - "се изключва ... освен ако" - сегашно просто време страдателен залог
"е изключен" - аз лично бих го превел като " has been excluded" - сегашно перфектно време страдален залог (изразяващо действие в миналото с връзка с настоящето).

Потребителски аватар
metodito
Контакти:

Мнениеот metodito » 22 дек 2018 07:21

Ами, да. "has been excluded" - ще означава "е изключен" -> т.е. същото като "is" и е нещо, което вече е факт. Как може да е нещо факт, когато има условие, при което то да не е факт. Написаното си е баш нонсенс.
Трябва да е недвусмислено - "клубът ще бъде ..., освен ако не". Както казах, нонсенс.
"...се изключва" е равно на "е изключен". Въпрос на конвенция, не на смисъл. В случая, правилното - за процес, който вече е стартирал, но НЕ е привършил, ще е is being excluded. Мисля....

Така написано всъщност, може да носи съвсем ясно послание към клуба. Нещо като: "сещай се, снахо"...

tochavos
Контакти:

Мнениеот tochavos » 22 дек 2018 07:55

metodito написа:Ами, да. "has been excluded" - ще означава "е изключен" -> т.е. същото като "is" и е нещо, което вече е факт. Как може да е нещо факт, когато има условие, при което то да не е факт. Написаното си е баш нонсенс.
Трябва да е недвусмислено - "клубът ще бъде ..., освен ако не". Както казах, нонсенс.
"...се изключва" е равно на "е изключен". Въпрос на конвенция, не на смисъл. В случая, правилното - за процес, който вече е стартирал, но НЕ е привършил, ще е is being excluded. Мисля....

Така написано всъщност, може да носи съвсем ясно послание към клуба. Нещо като: "сещай се, снахо"...

Напротив, много си е смислено - отборът е изключен от европейските турнири, условието ако бъде изпълнено, ще доведе до връщането му обратно. Това са написали от УЕФА-та.

Потребителски аватар
metodito
Контакти:

Мнениеот metodito » 22 дек 2018 08:28

Ми, ок. Не знам. Официалните документи често са написани на такъв език. Да кажат от "Левски": от кога знаят за тази опасност, и защо не са го споделили? Не, че някой ги е питал, но Иванов мисля на няколко пъти вече каза няма да имаме проблеми. Ако €100 000 не са "проблем" за тях да ги платят, какво тогава е проблем? Защото глобата си е глоба. Това е единствено недвусмислено в текста.

Потребителски аватар
NOMER14
Контакти:

Мнениеот NOMER14 » 22 дек 2018 08:47

Винаги съм казвал, че уефата е най-расистката организация. Подобно на бефесето раздава едни глоби, за да омаломощи бедните отбори. Въртят се едни огромни суми пари в ШЛ. Раздават се също едни огромни пари за всяка точица в Лига Европа на мачове, играни на пусти стадиони. От къде се пръкват тия пари? После България била корумпирана страна. А защо е расистката уефата ли? Ами защото отборите-участници в групите на двата турнира са препълнени с негри и полунегри, а ние, вие и др.под. отбори от Източна и Средна Европа с едно-две негърчета в състава биват изхвърляни рано-рано от турнира. За какъв финансов феърплей ми бръщолеви лицемерната уефа, като малките отбори от Изтока с 1 милион бюджет трябва да се надиграват с отбори с 1 милиарден бюджет. Там, в западните отбори 1 негър върви около 50 милиона евро. Само неустойката на един уволнен тренер е 40...Трябва да има трети турнир, за да могат и не чак толкова слабите отбори на Източна и Средна Европа да си избиват загубите с мачове, които ще се играят с понапълнени стадиони. Но това не е по вкуса, пак ще кажа, на расистката уефа. Аман от педали и вегани.

Потребителски аватар
koisa
Контакти:

Мнениеот koisa » 22 дек 2018 08:53

NOMER14 написа:Винаги съм казвал, че уефата е най-расистката организация. Подобно на бефесето раздава едни глоби, за да омаломощи бедните отбори. Въртят се едни огромни суми пари в ШЛ. Раздават се също едни огромни пари за всяка точица в Лига Европа на мачове, играни на пусти стадиони. От къде се пръкват тия пари? После България била корумпирана страна. А защо е расистката уефата ли? Ами защото отборите-участници в групите на двата турнира са препълнени с негри и полунегри, а ние, вие и др.под. отбори от Източна и Средна Европа с едно-две негърчета в състава биват изхвърляни рано-рано от турнира. За какъв финансов феърплей ми бръщолеви лицемерната уефа, като малките отбори от Изтока с 1 милион бюджет трябва да се надиграват с отбори с 1 милиарден бюджет. Там, в западните отбори 1 негър върви около 50 милиона евро. Само неустойката на един уволнен тренер е 40...Трябва да има трети турнир, за да могат и не чак толкова слабите отбори на Източна и Средна Европа да си избиват загубите с мачове, които ще се играят с понапълнени стадиони. Но това не е по вкуса, пак ще кажа, на расистката уефа. Аман от педали и вегани.

Не знам защо все се измества темата, че видиш ли някой друг ни е виновен... Расистката УЕФА, продажните медии, но не и Спасчо и Красчо. Те са света вода ненапита...
П.С. Иначе трети турнир ще има:
УЕФА оповести създаването на трети европейски клубен турнир, в който ще участват 32 отбора. Надпреварата ще започне от сезон 2021/22.
R.I.P.
ЦСКА (5 май 1948 – 9 септември 2016)

Дай на глупака власт и му гледай сеира!

Върни се в “Левски”