Рафаел Надал - Тореадорът от Манакор

Модератори: MuFc1878, paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
MuFc1878
Контакти:

Re: Рафаел Надал - Тореадорът от Манакор

Мнениеот MuFc1878 » 02 сеп 2018 22:39

Ай, приключи мъката в този мач! Вместо дежурно в 3 сета се появиха страхотни проблеми!

Не знам какво да мисля за срещата с Тийм. Нищо чудно да на правим и от него играч на бетон, а до скоро го биеха като тъпан на тази настилка.

Потребителски аватар
sapio0o
Контакти:

Мнениеот sapio0o » 02 сеп 2018 22:41

Определено Рафа не убеждава. Притеснява ме факта, че прекара около 8 часа на корта в последните си два мача и допуска поне по един пробив срещу всички противници досега в турнира. За справка през 2013 бе пробит едва на полуфинала срещу Гаске. Не знам, и преди е оцелявал след като е тръгвал бавно, но до момента подаването просто не работи. Не просто във важните моменти, а като цяло. Всяка точка се печели в разигравания.

Следва 1/4 финал с Тийм, който прегази миналогодишния финалист и също настоящ финалист на Уимбълдън Кевин Андерсън. Рафа не е играл срещу австриеца досега на настилка различна от клей.
[center][wrapimg=]http://alfa.kachi-snimka.info/images-2021/arx1643555661e.jfif[/wrapimg][/center]

Потребителски аватар
Esi
Контакти:

Мнениеот Esi » 02 сеп 2018 22:51

Спечели мача, но защо трябваше да дава на някакъв сет! Доми е натегач и половина, свежарка е и с него ще е нова битка. Сервисът си остава проблем и не се намери решение.
Изображение

Потребителски аватар
sapio0o
Контакти:

Мнениеот sapio0o » 02 сеп 2018 23:03

Тийм няма да се даде без бой и като нищо, ако Рафа ще печели ще трябва да играе нови 3-5 часа. За съжаление нещата не изглеждат добре, а при евентуален успех следва Дел Потро. Кошмарите от 2009 някак светнаха.

От друга страна, ако искаме да сме положителни ще видим, че макар да не играе добре успява да печели. :lol: Кой знае какво ще покаже, ако малко вдигне нивото, което така и не прави след загубата от Джокович през юли.
[center][wrapimg=]http://alfa.kachi-snimka.info/images-2021/arx1643555661e.jfif[/wrapimg][/center]

Потребителски аватар
MuFc1878
Контакти:

Мнениеот MuFc1878 » 03 сеп 2018 09:19

Той нивото си го има, но подаването му е на аматьор на моменти. Как се печели мач в 4 сета без нито един ас, а съперника е направил около 30 :lol: :mrgreen: Не знам колко още ще издържи така.

VAMOS

Потребителски аватар
kingofpop
Контакти:

Мнениеот kingofpop » 03 сеп 2018 17:50

Потро май ще вдига купата тая година :roll:

изглежда много добре и не губи сет, да не говорим, че 70 % от публиката са латиноси и е пълно с екзалтирани аржентинци на Артър Аш :mrgreen: :mrgreen: много интересно, но на 1/2 финала с Рафа май за първи път Рафа няма да е фаворит на публиката :o :o :o

а за разлика от полуфинала миналата година Потро е човекът, който не е губил сет, а Рафа изигра 2 тежки мача....да видим дали това ще окаже влияние (ако Рафа бие Тийм де)
ralka_levskarka написа:Голяма радост. Човек ще си помисли, че вкарват на Тер Щеген заеби.. След няколко месеца Вила да не се чудят откъде им е дошло :mrgreen: Иначе малките не цъкат лошо. Елиът изпъква и всичко хубаво идва от него.

:lol:

Потребителски аватар
Groucho
Контакти:

Мнениеот Groucho » 03 сеп 2018 22:53

MuFc1878 написа:Той нивото си го има, но подаването му е на аматьор на моменти. Как се печели мач в 4 сета без нито един ас, а съперника е направил около 30 :lol: :mrgreen: Не знам колко още ще издържи така.

VAMOS

Ае, вярно е, че Надал има немощен сервис, който не му помага особено много на хард и трева, ама чак съперникът му да прави около 30 аса срещу него :mrgreen: Съмнявам се, че в последните 5 години има и 5 мача, в които опонентът на Надал му е направил повече от 15 аса, ако се приспаднат съответните двойни грешки. Руснакът оня ден беше 22 аса на 9 двойни, което е + 13, Басилашвили е 8 аса на 8 двойни, което е 0. Неслучайно Надал посреща от трибуните. 30 аса означава мегаслаб ретур, а Надал няма мегаслаб ретур.

kingofpop написа:Потро май ще вдига купата тая година :roll:

Едва ли. Дел Потро и Чилич имат шансове да победят някой от топ 3 и да стигнат финал тази година, но за титла най-вероятно ще им трябват две последователни победи над топ 3, което не мисля, че ще стане. Общо-взето Качанов предложи на Надал нивото на опозиция, което може да му предложи и Дел Потро, ако се стигне до такъв полуфинал. Мощен сервис и форхенд, добра игра в защита... Накрая Надал победи. Играта на руснака в третия кръг доста приличаше на играта на Дел Потро през 2009-а, когато аржентинецът спечели единствения си шлем.

Потребителски аватар
kingofpop
Контакти:

Мнениеот kingofpop » 04 сеп 2018 02:42

Groucho написа:
MuFc1878 написа:Той нивото си го има, но подаването му е на аматьор на моменти. Как се печели мач в 4 сета без нито един ас, а съперника е направил около 30 :lol: :mrgreen: Не знам колко още ще издържи така.

VAMOS

Ае, вярно е, че Надал има немощен сервис, който не му помага особено много на хард и трева, ама чак съперникът му да прави около 30 аса срещу него :mrgreen: Съмнявам се, че в последните 5 години има и 5 мача, в които опонентът на Надал му е направил повече от 15 аса, ако се приспаднат съответните двойни грешки. Руснакът оня ден беше 22 аса на 9 двойни, което е + 13, Басилашвили е 8 аса на 8 двойни, което е 0. Неслучайно Надал посреща от трибуните. 30 аса означава мегаслаб ретур, а Надал няма мегаслаб ретур.

kingofpop написа:Потро май ще вдига купата тая година :roll:

Едва ли. Дел Потро и Чилич имат шансове да победят някой от топ 3 и да стигнат финал тази година, но за титла най-вероятно ще им трябват две последователни победи над топ 3, което не мисля, че ще стане. Общо-взето Качанов предложи на Надал нивото на опозиция, което може да му предложи и Дел Потро, ако се стигне до такъв полуфинал. Мощен сервис и форхенд, добра игра в защита... Накрая Надал победи. Играта на руснака в третия кръг доста приличаше на играта на Дел Потро през 2009-а, когато аржентинецът спечели единствения си шлем.

не е сериозно да сравняваш Качанов с ДелПо в момента...да Качанов е страхотен талант, но ДелПо в момента е класи отгоре, не знам дали си му гледал мачовете на турнира дотук....отделно изглежда много свеж след като отпадна рано в Синсинати, пропусна Торонто и не е загубул дотук сет в турнира.....да не говорим, че кортовете бъкат от аржентинци винаги когато той играе тук, тва също е важно
ralka_levskarka написа:Голяма радост. Човек ще си помисли, че вкарват на Тер Щеген заеби.. След няколко месеца Вила да не се чудят откъде им е дошло :mrgreen: Иначе малките не цъкат лошо. Елиът изпъква и всичко хубаво идва от него.

:lol:

Потребителски аватар
sapio0o
Контакти:

Мнениеот sapio0o » 04 сеп 2018 07:54

kingofpop написа:не е сериозно да сравняваш Качанов с ДелПо в момента...да Качанов е страхотен талант, но ДелПо в момента е класи отгоре, не знам дали си му гледал мачовете на турнира дотук....

А кои бяха противниците му дотук всъщност? :) Турнирите от ГШ не се печелят в първата седмица.

kingofpop написа:много интересно, но на 1/2 финала с Рафа май за първи път Рафа няма да е фаворит на публиката :o :o :o

Гледа ли мача им миналия сезон? Няма начин публиката да е срещу Надал. Първо да се стигне до полуфинал обаче, защото и двамата имат сериозни съперници.

Като цяло смятам, че Тийм има повече шансове срещу Надал от Дел Потро.

Потребителски аватар
Groucho
Контакти:

Мнениеот Groucho » 04 сеп 2018 09:07

kingofpop написа:не е сериозно да сравняваш Качанов с ДелПо в момента...

Че защо? Става дума за един мач, който Качанов изигра на много високо ниво. Не съм гледал какво прави Дел Потро на тоя турнир срещу слабаците, ама ме съмнява, че е кой знае колко над нивото на Качанов срещу Надал. А и не става дума само за Дел Потро срещу Надал, а за това, че ако успее да победи Надал вероятно ще му се наложи да бие и Джокович, за да стигне до титлата. Две победи над топ 3 на шлем е голяма хапка за всички, които не са в топ 3.

Върни се в “Тенис”