Ай, приключи мъката в този мач! Вместо дежурно в 3 сета се появиха страхотни проблеми!
Не знам какво да мисля за срещата с Тийм. Нищо чудно да на правим и от него играч на бетон, а до скоро го биеха като тъпан на тази настилка.
Рафаел Надал - Тореадорът от Манакор
Модератори: MuFc1878, paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
Re: Рафаел Надал - Тореадорът от Манакор
Определено Рафа не убеждава. Притеснява ме факта, че прекара около 8 часа на корта в последните си два мача и допуска поне по един пробив срещу всички противници досега в турнира. За справка през 2013 бе пробит едва на полуфинала срещу Гаске. Не знам, и преди е оцелявал след като е тръгвал бавно, но до момента подаването просто не работи. Не просто във важните моменти, а като цяло. Всяка точка се печели в разигравания.
Следва 1/4 финал с Тийм, който прегази миналогодишния финалист и също настоящ финалист на Уимбълдън Кевин Андерсън. Рафа не е играл срещу австриеца досега на настилка различна от клей.
Следва 1/4 финал с Тийм, който прегази миналогодишния финалист и също настоящ финалист на Уимбълдън Кевин Андерсън. Рафа не е играл срещу австриеца досега на настилка различна от клей.
[center][wrapimg=]http://alfa.kachi-snimka.info/images-2021/arx1643555661e.jfif[/wrapimg][/center]
Спечели мача, но защо трябваше да дава на някакъв сет! Доми е натегач и половина, свежарка е и с него ще е нова битка. Сервисът си остава проблем и не се намери решение.
Тийм няма да се даде без бой и като нищо, ако Рафа ще печели ще трябва да играе нови 3-5 часа. За съжаление нещата не изглеждат добре, а при евентуален успех следва Дел Потро. Кошмарите от 2009 някак светнаха.
От друга страна, ако искаме да сме положителни ще видим, че макар да не играе добре успява да печели.
Кой знае какво ще покаже, ако малко вдигне нивото, което така и не прави след загубата от Джокович през юли.
От друга страна, ако искаме да сме положителни ще видим, че макар да не играе добре успява да печели.
[center][wrapimg=]http://alfa.kachi-snimka.info/images-2021/arx1643555661e.jfif[/wrapimg][/center]
Той нивото си го има, но подаването му е на аматьор на моменти. Как се печели мач в 4 сета без нито един ас, а съперника е направил около 30
Не знам колко още ще издържи така.
VAMOS
VAMOS
Потро май ще вдига купата тая година
изглежда много добре и не губи сет, да не говорим, че 70 % от публиката са латиноси и е пълно с екзалтирани аржентинци на Артър Аш
много интересно, но на 1/2 финала с Рафа май за първи път Рафа няма да е фаворит на публиката

а за разлика от полуфинала миналата година Потро е човекът, който не е губил сет, а Рафа изигра 2 тежки мача....да видим дали това ще окаже влияние (ако Рафа бие Тийм де)
изглежда много добре и не губи сет, да не говорим, че 70 % от публиката са латиноси и е пълно с екзалтирани аржентинци на Артър Аш
а за разлика от полуфинала миналата година Потро е човекът, който не е губил сет, а Рафа изигра 2 тежки мача....да видим дали това ще окаже влияние (ако Рафа бие Тийм де)
ralka_levskarka написа:Голяма радост. Човек ще си помисли, че вкарват на Тер Щеген заеби.. След няколко месеца Вила да не се чудят откъде им е дошлоИначе малките не цъкат лошо. Елиът изпъква и всичко хубаво идва от него.
MuFc1878 написа:Той нивото си го има, но подаването му е на аматьор на моменти. Как се печели мач в 4 сета без нито един ас, а съперника е направил около 30![]()
VAMOS
Ае, вярно е, че Надал има немощен сервис, който не му помага особено много на хард и трева, ама чак съперникът му да прави около 30 аса срещу него
kingofpop написа:Потро май ще вдига купата тая година![]()
Едва ли. Дел Потро и Чилич имат шансове да победят някой от топ 3 и да стигнат финал тази година, но за титла най-вероятно ще им трябват две последователни победи над топ 3, което не мисля, че ще стане. Общо-взето Качанов предложи на Надал нивото на опозиция, което може да му предложи и Дел Потро, ако се стигне до такъв полуфинал. Мощен сервис и форхенд, добра игра в защита... Накрая Надал победи. Играта на руснака в третия кръг доста приличаше на играта на Дел Потро през 2009-а, когато аржентинецът спечели единствения си шлем.
Groucho написа:MuFc1878 написа:Той нивото си го има, но подаването му е на аматьор на моменти. Как се печели мач в 4 сета без нито един ас, а съперника е направил около 30![]()
VAMOS
Ае, вярно е, че Надал има немощен сервис, който не му помага особено много на хард и трева, ама чак съперникът му да прави около 30 аса срещу негоСъмнявам се, че в последните 5 години има и 5 мача, в които опонентът на Надал му е направил повече от 15 аса, ако се приспаднат съответните двойни грешки. Руснакът оня ден беше 22 аса на 9 двойни, което е + 13, Басилашвили е 8 аса на 8 двойни, което е 0. Неслучайно Надал посреща от трибуните. 30 аса означава мегаслаб ретур, а Надал няма мегаслаб ретур.
kingofpop написа:Потро май ще вдига купата тая година![]()
Едва ли. Дел Потро и Чилич имат шансове да победят някой от топ 3 и да стигнат финал тази година, но за титла най-вероятно ще им трябват две последователни победи над топ 3, което не мисля, че ще стане. Общо-взето Качанов предложи на Надал нивото на опозиция, което може да му предложи и Дел Потро, ако се стигне до такъв полуфинал. Мощен сервис и форхенд, добра игра в защита... Накрая Надал победи. Играта на руснака в третия кръг доста приличаше на играта на Дел Потро през 2009-а, когато аржентинецът спечели единствения си шлем.
не е сериозно да сравняваш Качанов с ДелПо в момента...да Качанов е страхотен талант, но ДелПо в момента е класи отгоре, не знам дали си му гледал мачовете на турнира дотук....отделно изглежда много свеж след като отпадна рано в Синсинати, пропусна Торонто и не е загубул дотук сет в турнира.....да не говорим, че кортовете бъкат от аржентинци винаги когато той играе тук, тва също е важно
ralka_levskarka написа:Голяма радост. Човек ще си помисли, че вкарват на Тер Щеген заеби.. След няколко месеца Вила да не се чудят откъде им е дошлоИначе малките не цъкат лошо. Елиът изпъква и всичко хубаво идва от него.
kingofpop написа:не е сериозно да сравняваш Качанов с ДелПо в момента...да Качанов е страхотен талант, но ДелПо в момента е класи отгоре, не знам дали си му гледал мачовете на турнира дотук....
А кои бяха противниците му дотук всъщност?
kingofpop написа:много интересно, но на 1/2 финала с Рафа май за първи път Рафа няма да е фаворит на публиката![]()
![]()
Гледа ли мача им миналия сезон? Няма начин публиката да е срещу Надал. Първо да се стигне до полуфинал обаче, защото и двамата имат сериозни съперници.
Като цяло смятам, че Тийм има повече шансове срещу Надал от Дел Потро.
kingofpop написа:не е сериозно да сравняваш Качанов с ДелПо в момента...
Че защо? Става дума за един мач, който Качанов изигра на много високо ниво. Не съм гледал какво прави Дел Потро на тоя турнир срещу слабаците, ама ме съмнява, че е кой знае колко над нивото на Качанов срещу Надал. А и не става дума само за Дел Потро срещу Надал, а за това, че ако успее да победи Надал вероятно ще му се наложи да бие и Джокович, за да стигне до титлата. Две победи над топ 3 на шлем е голяма хапка за всички, които не са в топ 3.