Висша лига - сезон (2018-19)
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
Re: Висша лига - сезон (2018-19)
абе кийн изглежда като умрял едва ли не, даже кислородна маска му сложиха.
[center][wrapimg=]https://s31.postimg.cc/edpbxz4ob/Avatar_250.png[/wrapimg]
Sometimes democracy must be bathed in blood.
A.Pinochet[/center]
A.Pinochet[/center]
plmar написа:Sisi 1914 написа:Шампиона изгуби 2 точки!
Първите Sisi, първите от многото!
Нямам нищо против и още да губят.
Левски завинаги в моето сърце

SilentKiller написа:Абе то е ясно, че си като котките и никога не падаш по гръб (т.е. да признаеш поражение в дискусия). За извъртането на нещата, не го правиш само ти, така че това няма да ти го пишем за недостатък
...ама Пелегрини и докато беше в Испания в 3 отбора отборите му играеха най-неиспански футбол, така че ме учудва това че точно той те дразни.
![]()
П.П. С "любимецът" ти Бербатов сте родени на една и съща, оттам и намирам доста прилики в характерите ви, макар ти да го мразиш в червата.
Абе стига с тези испански футболи. Глупавото вманичаване по владеенето на топката почна от арагонес и плешивия. Преди това пак барса играеше футбол с прекомерно задържане, но определено не беше толкова неприятен.
Дракула ме дразни като всички треньори, които не са склонни да се нагаждат към противника и ситуацията, а упорито си бият главата в стената. Точно както мъри ме дразнеше едно време.
И барбуков не го мразя в червата, просто ми е неприятен. По неприятни са ми феновете му или натрапването му от нашите журналисти. Омраза е много силна дума и тя няма как да е валидна за множество лице или предмети.
A.Pinochet[/center]
A.Pinochet[/center]
Абе Мората не беше толкова сакат като играеше за Реал,в Челси бая му е спаднало нивото.
Рафа ми е един от най-неприятните мениджъри, но няма как да отрека, че днес играят доста добре и има някакъв смисъл в играта им за разлика от Челси. При Конте играеха 5 пъти по хубав и смислен футбол. Сега само подават напред-назад топчето.
* Нима Кристенсен го заточиха на пейката за сметка на рунтавия идиот и ариеца?

A.Pinochet[/center]
A.Pinochet[/center]
Thsmith написа:Рафа ми е един от най-неприятните мениджъри, но няма как да отрека, че днес играят доста добре и има някакъв смисъл в играта им за разлика от Челси. При Конте играеха 5 пъти по хубав и смислен футбол. Сега само подават напред-назад топчето.
Като не се откриваха пространства, как да се отключи тая защита според теб?
Мениджърът на Челси Маурисио Сари обяви, че собственикът на клуба Роман Абрамович го е привлякъл с целта отборът да се завърне към атакуващия футбол. Сари пристигна през лятото от Наполи, където не успя да се разбере с ръководството.
"Аз мисля, че Абрамович знае, че това ще отнеме време. Когато ми се бяха обадили преди 40 дни, аз мисля, че това беше защото искаха да видят моя футбол тук. Не е лесно, но ще трябва да опитам. Важно е и на мен да ми хареса, на първо място. Искам да се наслаждавам, да се забавлявам, да пресираме. Тогава, ако аз се наслаждавам на играта, може би това ще е така и за привържениците.
"И аз мисля, че ако отборът се наслаждава на играта, така ще има много възможности да спечели мача. Ще отнеме два или три месеца. Аз мисля, че в този отбор имаме много интелигентни играчи."
Сари бе запитан за последния кръг срещу Арсенал, когато водеше с два гола, но допусна изравняване преди победата в последния момент от Маркос Алонсо:
"Не знам. Може би трябва да се откажа от някои мои вярвания, но аз съм по-добър когато играя моя футбол. Не знам дали ще бъда толкова добър треньор ако преподавам друг тип футбол. Не е лесно да промениш нагласата на играчите в защита. Ако си свикнал да се браниш като гледаш човека, и аз те уча да гледаш топката, когато си на 18 това е лесно. Когато си на 28 и 10 години си правил друго, това не е лесно. Така че напълно трябва да променим съзнанието. "Аз мисля, че така е по-добре. Всичко зависи от теб. Не зависиш от противника. Аз мисля, че това е лесно и се браниш само като гледаш топката. Така можеш да останеш напред. В другия стил ти трябва да следиш играчите и да си с тях."
Революцията на Сари!

-
На мен пък Маурицио Сари не ми допада, макар някои да твърдят че футболът му се доближавал до философията на Гуардиола и сигурно трябва да го харесвам...да, ама не. Футболът му е крайно неефективен, превръща мачовете едва ли не в контроли - т.е. пълни кошницата на слабаците и после като дойдат сериозните мачове от ШЛ или срещу Юве и се осира на макс...затова и една кирлива купа или суперкупа на Италия няма във визитката си.
Човекът ще стане на 60г. през януари, досега не е спечелил нито 1 трофей през цялата си треньорска кариера да не говорим че преди Наполи, преди 2015г. е водил само нискоразредни тимчета в Италия от Серия Б, че даже и трета и четвърта дивизия и никога топ отбор. 
Та затова съм озадачен от оптимизма на доста фенове на Челси и еуфорията, която виждам около Сари. Голяма грешка беше уволнението на Конте, с когото и двата сезона печелеха нещо, т.е. за 2 години човекът си взе двата най-важни трофея в Англия - първенството и ФА Къп. А това да го уволниш средата на юли, когато вече сигурно е започнал лятната подготовка, си е повече от гнусно и непрофесионално от страна на Роман Абрамович ! Тия неща се правят в края на май/началото на юни непосредствено след приключването на сезона. А той Конте като спечели ФА къп вероятно си е мислел, че всичко е Ок, времето си минаваше и едва ли е очаквал така подло да го изритат като куче малко преди началото на новия сезон.

Та затова съм озадачен от оптимизма на доста фенове на Челси и еуфорията, която виждам около Сари. Голяма грешка беше уволнението на Конте, с когото и двата сезона печелеха нещо, т.е. за 2 години човекът си взе двата най-важни трофея в Англия - първенството и ФА Къп. А това да го уволниш средата на юли, когато вече сигурно е започнал лятната подготовка, си е повече от гнусно и непрофесионално от страна на Роман Абрамович ! Тия неща се правят в края на май/началото на юни непосредствено след приключването на сезона. А той Конте като спечели ФА къп вероятно си е мислел, че всичко е Ок, времето си минаваше и едва ли е очаквал така подло да го изритат като куче малко преди началото на новия сезон.

Капитане, философията на Сари не се доближава до тази на Гуардиола, те са на практика еднакви
И двамата изповядват идеите на позиционния футбол, тоест идеите на Йохан Кройф
Разликата идва от това, че Гуардиола използва позиционния футбол като матрица, на която щедро добавя всякакви други приумици, докато Сари държи на чистия му вид. Плюс това, колкото и странно да прозвучи, испанецът е една идея по-прагматичен от италианеца
Както вече писах слабост на Сари е, че не е футболен човек и няма тази футболна закваска, каквато е необходима за да придаде на отборите си онзи непреклонен шампионски манталитет, който Пеп има в изобилие
Освен това нямам идея какви са лидерските и мотиваторските му качества - все важни елементи за да бъде успешен един треньор на топ отбор в днешно време 
Между другото тази година поне за мен ще бъде безкрайно интересно да наблюдавам как различните проповедници на позиционния футбол ще се представят в различните първенства
Главният и най-успешен представител на школата на Кройф сред треньорите си остава Гуардиола, разбира се, но сега имаме вече и Маурицио Сари начело на топ отбор като Челси, имаме Томас Тухел начело на гладния за успехи ПСЖ с неговата германска интерпретация и комбинация между идеите на Пеп и тези на Клоп
; имаме Хулен Лопетеги с неговата поиспанчена версия, която ще налага в шампиона на Европа
, имаме Пауло Фонсека в Шахтьор, където той налага адаптираната към украино-бразилските условия там своя версия... Нагелсман пък продължава да доразвива футболният си облик като треньор във Хофенхайм, комбинирайки идеи и от Пеп и от Конте, и от типично немският стил на игра.. Няма как да забравя и Ерик Тен Хаг, който беше треньор на Б отбора на Байерн по времето на Гуардиола там, а сега е настоящият старши-треньор на Аякс! Хах, както се казва кръгът се затваря - основата, огнището на тази футболна философия тръгва именно от ''Йохан Кройф Арена'' в крайна сметка

Между другото тази година поне за мен ще бъде безкрайно интересно да наблюдавам как различните проповедници на позиционния футбол ще се представят в различните първенства