Тема за политика - Свят

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
fcb_bg
Контакти:

Re: Тема за политика - Свят

Мнениеот fcb_bg » 03 авг 2018 01:00

THE G.A.M.E написа:
fcb_bg написа:Ти заговори за геноцид, не за намеси. Разлика правим ли?
И никой не е обвинил любимия ти Запад в Геноцид и Изтребление! Намеси с интереси - да!
Понякога си ги ги измисляш едни.... мани, мани...

Русия направи Геноцид в Сирия?

Ти сериозен ли си, бе?!
За мен и 1 човек да умре без причина, си е геноцид.
Хич не ме бърка каква е сентенцията за геноцид, не деля убийствата на "правилни" и "неправилни".
Този дето е убил 2-ма и този дето е затрил 10-на, са с еднаква вина.

То за това си има класификация - убийство, масово убийство, геноцид. Но всеки, вкл. и ти си го интерпретира как си иска.
Спрете да си хвърляте поне фасовете на земята.
Дедите ви не са ляли кръв тук за това.

Потребителски аватар
fcb_bg
Контакти:

Мнениеот fcb_bg » 03 авг 2018 01:07

THE G.A.M.E написа:
fcb_bg написа:
THE G.A.M.E написа:
Groucho написа:
THE G.A.M.E написа:Настояща Русия можеш да я обвиниш в какво ли не, от геноцид над мирно население, до намеса във вътрешните работи на други страни, и все ще е коректно.

За кой Геноцид говорим :? :?:
За всякакъв... В Афганистан, Чечня, Крим, Сирия ...

Аперитивите май са то долши множко, а? :lol:
Ами нищо по различно от намесите на Запада в нЕои точки, ама техните минават за изтребление, но на руснаците, тц, не са хубави тия работи ... :|

Ок, прати по един имейл със запитване Раша дали е извършила геноцид в Афган, Чечна, Крим( тука пък що), Сирия(тука пък пак що) до :

[url]pouilly@unhcr.org[/url]
и
[url]acs_sofia@state.gov[/url]

и ела да постнеш скрийновете от върнатите писма.
Спрете да си хвърляте поне фасовете на земята.
Дедите ви не са ляли кръв тук за това.

Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Мнениеот Thsmith » 03 авг 2018 07:43

Groucho написа:
Thsmith написа:Кой тича за Сорая?

Eм, как кой тича за Сорая? Задокеанските спринтьори. Търсим конструктивно решение за освобождаването на Крим.
Ти казваш да се чака нова Перестройка, ма това ще отнеме повечко време. Затова те питам не е ли по-добре задокеанските спринтьори да се намесят веднага със сила и да освободят Крим?

Не си ли научи урока последния път с повторните питания и това, че няма как да падан по гръб? :lol:

AndreshkoGacovBacov написа::)

Руско-турската война от 1877-78ма година е наречена ОСВОБОДИТЕЛНА от българския народ, просто защото Русия освобождава същия този български народ от 5-вековното Турско Робство ...

И колкото и някои манипулаторчета да слагат думичката "освободителна" в кавички ... и колкото и да използУват глаголи като "спомогнала" ... - това не променя "фактите" ... а именно :

РУСИЯ Е ОСВОБОДИЛА БЪЛГАРИЯ ОТ ТУРСКО РОБСТВО ...

Тъжно за "някои" ... но - Факт ...

:lol: :lol: :lol:

В България робство не е имало. Тъжно е, че някой мечтаят да впишат в биографията си, че дедите им са били роби, но уви.
Не е лошо да използваш речника за думата факт.

fcb_bg написа:Диктатурата какво е всъщност? Тъй като хукнете с дежурните епитети сте най-сладки. :lol:
Да изброя ли САЩ колко диктатори, откровено избиващи населението си, са подкрепяли досега? Лафа "Наше копеле" не е руски...
В диктаторска Русия Навални прекарва месец в ареста, Пуси Райът и те толкова, я сега кажи колко е ареста в Най-демокрацията за противообществени прояви?
За войната е ясно - ти не си ни Левски, ни Ботев. Те са по-шматки, де не са си пазели кефа, ами са станали некви национални герои за пример и вдигане н адуха на народа български.

Какво е общото между това дали САЩ са подкрепяли Салазар (примерно) и настоящето положение.

--
Аз и не претендирам да съм. Други са с такива претенции, но основно на думи.

THE G.A.M.E написа:[За мен и 1 човек да умре без причина, си е геноцид.

Тук не си прав и най-малкото обезценяваш моменти на наличие на истински геноцид или етническо прочистване.

garfield22 написа:Значи не е трябвало да започваме и Балканската война ли? Или ако днес ни се отвори възможност за победоносна война срещу някой от съседите ни, трябва да се откажем?

Естествено! Доста глупав въпрос. Ако видиш някой по хилав от теб на улицата, какво правиш? Биеш му два шамара и му взимаш нещата и разчиташ никой да не се намеси ли? :lol: :lol:

-----

От Латвия: Русия да се разпадне, за да има мир!
Това трябвало да стане по етнически състав

На европейския континент ще настъпи пълна идилия, ако Руската федерация се разпадне на няколко по-малки страни. В това е убеден латвийският депутат Александър Кирщейнс.

„Едва когато Русия се разпадне на малки страни по етнически състав, военните конфликти ще приключат, а в Европа ще настъпи мир за дълго време“, написа Кирщейнс в Twitter.

С тези думи той реагира на поста на руския публицист Евгений Понасенков, в който той публикува химна на Съветския съюз според версията на писателя Владимир Войнович, починал преди дни. В нея се казва: „Разпадна се навеки съюзът нерушим. Стои на кръстопът великата Рус... Но дълго ли ще бъде тя неделима. Не се наемам да предскажа това...“.
По-рано пък евродепутатът от Латвия Мирослав Митрофанов заяви, че в Латвия ще започнат да се отнасят по-благосклонно към Русия, ако се затоплят отношенията между Русия и САЩ, пише Утро.ру.

Прочети още на: https://www.dnes.bg/rusia/2018/07/30/ot ... mir.383599
[center][wrapimg=]https://s31.postimg.cc/edpbxz4ob/Avatar_250.png[/wrapimg]

Sometimes democracy must be bathed in blood.

A.Pinochet[/center]

Потребителски аватар
Groucho
Контакти:

Мнениеот Groucho » 03 авг 2018 09:04

Thsmith написа:Не си ли научи урока последния път с повторните питания и това, че няма как да падан по гръб? :lol:

Ем, питам те нещо, като човек. Ако искаш отговаряй, ако искаш - недей, ако искаш повтаряй, като кречетало. Ще чакаме "Перестройка 2.0" за "освобождението" на Крим, след като Задокеанските няма да помогнат с малко сила за реставрирането на демокрацията там :lol: :lol: :lol: :lol:
Искаш ли да вържем бас за 20-30 момичета, че няма да видиш Крим отново украински :?: Ти уточни срока, ако искаш облог :lol:

AndreshkoGacovBacov
Контакти:

Мнениеот AndreshkoGacovBacov » 03 авг 2018 12:50

Thsmith написа:
AndreshkoGacovBacov написа::)

Руско-турската война от 1877-78ма година е наречена ОСВОБОДИТЕЛНА от българския народ, просто защото Русия освобождава същия този български народ от 5-вековното Турско Робство ...

И колкото и някои манипулаторчета да слагат думичката "освободителна" в кавички ... и колкото и да използУват глаголи като "спомогнала" ... - това не променя "фактите" ... а именно :

РУСИЯ Е ОСВОБОДИЛА БЪЛГАРИЯ ОТ ТУРСКО РОБСТВО ...

Тъжно за "някои" ... но - Факт ...

В България робство не е имало. Тъжно е, че някой мечтаят да впишат в биографията си, че дедите им са били роби, но уви.
Не е лошо да използваш речника за думата факт.
...

Ръсиш свежи лафове - като на комсомолска конференция на "Да-България" ... но там нивото не е много "високо" - така че те искам да си "по-добър" занапред ...
:)

А много обичам, когато някой ми каже това за "речника" ...

Робство

1. състояние, положение на роб ; робуване, робия.

2. живот под чужда политическа власт, иго. /"Сълзи кървави пролива във робство милий наш народ" - Д.Чинтулов/

3. тежък физически труд; мъка.

"Български Тълковен Речник" - 2008г. - стр. 844

п.с. Не те съветвам да продължаваш ...
апропо - да ти цитирам ли и значението на думата "факт" ??? ... или да ти оставя това за домашно ??? ...

:lol:

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 03 авг 2018 13:48

garfield22 написа:
THE G.A.M.E написа:Нещо не ми е известно на територията на България да има автономни републики.

Ами ако Кърджали имаше автономия, тогава щеше ли да си съгласен да се отдели? Автономните области са част от държавата и нито те, нито която и да е област имат право да се отцепват.
Да де, ама реалноста е, че няма ( за щастие ) автономни Републики, области или народи на наша територия.
Докато след крахът на Руската Империя през ПСВ, наследникът на същата - СССР, прави грешката да създава или запазва автономията на съществуващите народи и обитаваните от тях области.
Че даже и създават нови такива, като "белорусите" и "укрите", например. :lol:
Това което имам на предвид е, че Чечня няма редовна Армия, на практика руснаците си нахлуваха в селата и градовете им и се саморазправяха. Имаше некви пара-военни чеченски съединения, но те са далеч от определението "редовна" Армия.
ОК, този път нема да използвам думичката "геноцид", но това което правиха руснаците след като смазаха пара-военните части, хич не е гот и е далеч от разбирането за война.

garfield22 написа:
THE G.A.M.E написа:Ако Турция ни нападне, ест, трябва да се защитим и отблъснем, но да идем на тяхна територия и да започнем да ги избиваме без причина, не, това категорично не го желая.

Значи не е трябвало да започваме и Балканската война ли? Или ако днес ни се отвори възможност за победоносна война срещу някой от съседите ни, трябва да се откажем ?
Е, Балканската Война е съвсем друго нещо и напредвайки на "тяхна територия" ( то не беше и тяхна де, ама айде ) ... Продължавахме да се бием с редовна Армия.
Идеята ми е, че не желая да разтуряме градове и да избиваме всичко дето мърда вътре.
Като цяло, да се "просперира" с Война, в 21-ви век, е отвратително. Друг обаче е въпросът, че понякога нямаш избор ... :|

garfield22 написа:
THE G.A.M.E написа:Че аз това го пиша от как се интересувам от политика.
Но русофилите у нас се опитват да пробутат Русията за нещо като "светая-светих", на което няма как да не последва реакция.

Така е, но самия ти остро критикуваш всяко руско действие, а си затваряш очите за американците и васалите им. Наистина има хора, които правят обратното, но това, че някой прави нещо грешно, не означава, че и ти трябва да го правиш.
Аз отдавна съм признал Западната кофти политика, това, което одобрявам при тях е, икономическата такава.
Мисля спор не може да има по това, как трябва да се развива България икономически, по "Западен" образец, или по руски такъв.
За съжаление икономическият ни модел прилича повече на руският такъв, тоест, олигархически е.
Няколко олигарха държат 95 % от икономиката ни. Което води след себе си до липса на конкуретно-способност, както на вътрешният пазар, така и на външният. Води също и до пагубният за всеки икономически ръст - монопол. :|
Да се върна на политиките ...
Преди по често го пишех, сега ще се повторя, Западът и Русия са еднакво вредни за нас. Все едно да избираш да те блъсне автобус или тир, краят все ще е един и същ.
Но няма как да се справим и с двете Системи едновременно. За това към момента съм за Запада, да успеят да се справят с Русия, а после ще видим как ще се оправим със Запада.
Ето, вече има някво "Източно" обединение в ЕС - "Вишеградската Четворка". Нейният формат може да се разшири с Нас, Румъния и Хърватия, което вече ще означава солиден блок срещу политиката на неравенство, на старите страни-Членки.

garfield22 написа:
THE G.A.M.E написа:Моите чувства към Русия са... Щяха да са безразлични, ако не ни бяха причинили толкова злини, отразяващи се и до днес.

А защо не изпитваш същата омраза към днешните ни "съюзници" - точно те воюваха на страната на поробителя ни, точно те разчлениха държавата ни на Берлинския конгрес, отнеха ни огромни териториии и оставиха милиони българи под турски хомот, те не ни оказаха никаква подкрепа срещу "съюзниците" ни през Балканската война(за което се обвинява единствено Русия), те се биха срещу нас през Първата световна и за пореден път застанаха на пътя на националния ни идеал, те бомбардираха мирното ни население през Втората световна и избиха хиляди невинни българи... и въпреки всичките им огромни грехове, днес отново сме им подчинени, а има и хора, които одобряват това.

Между другото, честита 10-годишнина във форума !
По-горе писах защо не нападам толкова Запада, колкото Русия.
Просто към момента ги считам за инструмент, с който да постигнем някои от нашите цели.
Не сме в позицията да сме врагове, както със "Запада", така и с Русия.
Ако бяхме 800-тната или 900-тната година, да, нямаше да е проблем да ги насметем всички ( :lol: :twisted: ) но сега... Все трябва да се прикрепим към някого и да се опитаме да го използваме.

Сега... Съвсем друг е въпросът, до колко родната политическа каста ( няма как да ги нарека "класа", щото няма нищо класно в тия ) ... Се възползва от Западните ни моментни Съюзници.
Ами не се възползваме, но се надявам бъдещите ни политически поколения да го направят.

Благодарско за честитката !
Баси, кога минаха 10 години ? :)
Дарвин е в грешка !
Човекът не е произлязал от маймуната !
Oт маймуната човек, никога не е ставало... Но за обратното, никога не е късно !

[center][wrapimg=]http://www.rozetabg.com/wp-content/themes/corporate/iyi/logo.jpg[/wrapimg][/center]
[wrapimg=]http://cache.images.core.optasports.com/soccer/teams/75x75/353.png[/wrapimg][rimg]http://cache.images.core.optasports.com/soccer/teams/75x75/661.png[/rimg] [rimg]http://cache.images.core.optasports.com/soccer/teams/75x75/687.png[/rimg]

Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Мнениеот Thsmith » 03 авг 2018 13:57

Groucho написа:
Thsmith написа:Не си ли научи урока последния път с повторните питания и това, че няма как да падан по гръб? :lol:

Ем, питам те нещо, като човек. Ако искаш отговаряй, ако искаш - недей, ако искаш повтаряй, като кречетало. Ще чакаме "Перестройка 2.0" за "освобождението" на Крим, след като Задокеанските няма да помогнат с малко сила за реставрирането на демокрацията там :lol: :lol: :lol: :lol:
Искаш ли да вържем бас за 20-30 момичета, че няма да видиш Крим отново украински :?: Ти уточни срока, ако искаш облог :lol:

Кво ме питаш като човек? Питаш кога все едно съм Нострадамус.
Аз принципно също не вярвам, че ще се върне в състоянието от преди окупацията. Едва ли и Украинците ще го искат и ще им е от полза след настоящите събития. Смятам обаче, че в един момент окупацията ще приключи и ще се получи независима държава. Като цяло очаквам и повторен разпад не само с Крим де. Това обаче е друг въпрос и е безсмислено да коментираме такива хипотези. Като го видим ще говорим. И Бил Кейси да съм пак нямаше да мога да предвидя точно кога и какво ще се случи, просто хипотеза.

A.Pinochet[/center]

Потребителски аватар
Groucho
Контакти:

Мнениеот Groucho » 03 авг 2018 14:04

Thsmith написа:Кво ме питаш като човек? Питаш кога все едно съм Нострадамус.

Питам те като човек следното: няма ли да е по-добре САЩ да влезе със сила и да прекрати окупацията на Крим. Не да предсказваш нещо, а да си кажеш мнението за този вариант. Защо трябва да се чака Перестройка? САЩ влизат и решават неправдата веднага, нали това правят по света от 70 години насам? Иначе, готов съм на бас на 20-30 момичета, че и като независима държава няма да видиш Крим.

Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Мнениеот Thsmith » 03 авг 2018 14:13

AndreshkoGacovBacov написа:Ръсиш свежи лафове - като на комсомолска конференция на "Да-България" ... но там нивото не е много "високо" - така че те искам да си "по-добър" занапред ...

А много обичам, когато някой ми каже това за "речника" ...

Робство

2. живот под чужда политическа власт, иго. /"Сълзи кървави пролива във робство милий наш народ" - Д.Чинтулов/

п.с. Не те съветвам да продължаваш ...
апропо - да ти цитирам ли и значението на думата "факт" ??? ... или да ти оставя това за домашно ??? ...

Хаххах.. "Да-България" на куково лято. Аз по скоро за миков ще гласувам, но за зелени... :lol: От зелените мразя само повече червените. И хич не ми допадат педалите и тревопасните, но това е друго нещо.

Радвам се, че обичаш.

The definition of a slave is a person who is the property of another and is under the control of the master or a person who is overly influenced by something or someone else.

1. a human being who is owned as property by, and is absolutely subject to the will of, another; bondservant divested of all freedom and personal rights
2. a person who is completely dominated by some influence, habit, person, etc.: a slave to fashion
3. a person who slaves; drudge

И без да си играеш с преносното значение : )
В България османско робство не е имало. Както Германците не са били роби, а са били окупирани. Наполеон не е заробил цяла Европа, Холандците не са били Испански роби, Италианците не са били Френски, Испански и Австрийски роби и Българите не са били роби. Роби са били африканците. Роби са взимали Берберите.

---

Groucho написа:
Thsmith написа:Кво ме питаш като човек? Питаш кога все едно съм Нострадамус.

Питам те като човек следното: няма ли да е по-добре САЩ да влезе със сила и да прекрати окупацията на Крим. Не да предсказваш нещо, а да си кажеш мнението за този вариант. Защо трябва да се чака Перестройка? САЩ влизат и решават неправдата веднага, нали това правят по света от 70 години насам? Иначе, готов съм на бас на 20-30 момичета, че и като независима държава няма да видиш Крим.

Казах ти, че няма да е по-добре вече два пъти.
Неправдата :lol: Преди да предприемеш кампания е редно да теглиш чертата и да сметнеш ползите и загубите и като теглиш чертата е редно да си на плюс за да започнеш да правиш нещо. Поне така правят разумните хора. Другите предпочитат да срутят къщата на съседа барабар с тяхната, но да се нанесат там временно. :lol:

Баса ти е безсмислен. Най малкото, че няма как да го спечелиш никога, а това е абсурдно условие. В най-добрия случай за теб, ще се гътна преди Крим да е освободен. Следователно няма как да получиш договореното. :lol:

A.Pinochet[/center]

AndreshkoGacovBacov
Контакти:

Мнениеот AndreshkoGacovBacov » 03 авг 2018 14:59

Thsmith написа:
AndreshkoGacovBacov написа:.............
Робство

..............
The definition of a slave is a person who is the property of another and is under the control of the master or a person who is overly influenced by something or someone else.

1. a human being who is owned as property by, and is absolutely subject to the will of, another; bondservant divested of all freedom and personal rights
2. a person who is completely dominated by some influence, habit, person, etc.: a slave to fashion
3. a person who slaves; drudge

И без да си играеш с преносното значение
В България османско робство не е имало. Както Германците не са били роби, а са били окупирани. Наполеон не е заробил цяла Европа, Холандците не са били Испански роби, Италианците не са били Френски, Испански и Австрийски роби и Българите не са били роби. Роби са били африканците. Роби са взимали Берберите.
---

Колега,
аз чисто и просто съм ти цитирал "значението на думата РОБСТВО" в българския език ...
:cry:

А това е единственото, което има "значение" ...
И едно от значенията да думата "робство" в българския език е именно "ИГО" ...

И на френски романът "Под Игото" е преведен като "Sous le Joug" , а на английски - "Under the yoke"...
Излишно е повече да задълбаваме в "Оксфордския речник" или във "френския Ларус" ... защото ще стане мАзало ...

И противно на мнението на Иво Инджев и подобните нЕму кретени - изразът "Турско Робство" няма нищо общо нито с "руснаците" , нито с "комунистите" ... и колкото и да е странно - Александър II, Сталин, БайТошо и Путин са невинни в случая ... а даже и Волен Сидеров ...

Съгласен съм, че "Турско Робство" не звучи "политически коректно" ...
Но ако не "ви" харесва израза - ще "ви" се наложи просто да редактирате няколкостотин произведения на най-великите български Възрожденци - писатели и поети ... както и солидно количество народни песни, предания и легенди ...
Предполагам, че сте способни... ако има "кой" да ви го "позволи" ...
:roll:

Все пак "шведите" преживяха цензурирането на "Пипи" , а американците на "Чичотомовата колиба" ...
Имате "светъл пример" ...
ДерзАйте ...
Ама не знам дали ше ви вЪрже тука ... с нашия прост народ ...

Върни се в “Свободна зона”