garfield22 написа:THE G.A.M.E написа:Нещо не ми е известно на територията на България да има автономни републики.
Ами ако Кърджали имаше автономия, тогава щеше ли да си съгласен да се отдели? Автономните области са част от държавата и нито те, нито която и да е област имат право да се отцепват.
Да де, ама реалноста е, че няма ( за щастие ) автономни Републики, области или народи на наша територия.
Докато след крахът на Руската Империя през ПСВ, наследникът на същата - СССР, прави грешката да създава или запазва автономията на съществуващите народи и обитаваните от тях области.
Че даже и създават нови такива, като "белорусите" и "укрите", например.
Това което имам на предвид е, че Чечня няма редовна Армия, на практика руснаците си нахлуваха в селата и градовете им и се саморазправяха. Имаше некви пара-военни чеченски съединения, но те са далеч от определението "редовна" Армия.
ОК, този път нема да използвам думичката "геноцид", но това което правиха руснаците след като смазаха пара-военните части, хич не е гот и е далеч от разбирането за война.
garfield22 написа:THE G.A.M.E написа:Ако Турция ни нападне, ест, трябва да се защитим и отблъснем, но да идем на тяхна територия и да започнем да ги избиваме без причина, не, това категорично не го желая.
Значи не е трябвало да започваме и Балканската война ли? Или ако днес ни се отвори възможност за победоносна война срещу някой от съседите ни, трябва да се откажем ?
Е, Балканската Война е съвсем друго нещо и напредвайки на "тяхна територия" ( то не беше и тяхна де, ама айде ) ... Продължавахме да се бием с редовна Армия.
Идеята ми е, че не желая да разтуряме градове и да избиваме всичко дето мърда вътре.
Като цяло, да се "просперира" с Война, в 21-ви век, е отвратително. Друг обаче е въпросът, че понякога нямаш избор ...
garfield22 написа:THE G.A.M.E написа:Че аз това го пиша от как се интересувам от политика.
Но русофилите у нас се опитват да пробутат Русията за нещо като "светая-светих", на което няма как да не последва реакция.
Така е, но самия ти остро критикуваш всяко руско действие, а си затваряш очите за американците и васалите им. Наистина има хора, които правят обратното, но това, че някой прави нещо грешно, не означава, че и ти трябва да го правиш.
Аз отдавна съм признал Западната кофти политика, това, което одобрявам при тях е, икономическата такава.
Мисля спор не може да има по това, как трябва да се развива България икономически, по "Западен" образец, или по руски такъв.
За съжаление икономическият ни модел прилича повече на руският такъв, тоест, олигархически е.
Няколко олигарха държат 95 % от икономиката ни. Което води след себе си до липса на конкуретно-способност, както на вътрешният пазар, така и на външният. Води също и до пагубният за всеки икономически ръст - монопол.
Да се върна на политиките ...
Преди по често го пишех, сега ще се повторя, Западът и Русия са еднакво вредни за нас. Все едно да избираш да те блъсне автобус или тир, краят все ще е един и същ.
Но няма как да се справим и с двете Системи едновременно. За това към момента съм за Запада, да успеят да се справят с Русия, а после ще видим как ще се оправим със Запада.
Ето, вече има някво "Източно" обединение в ЕС - "Вишеградската Четворка". Нейният формат може да се разшири с Нас, Румъния и Хърватия, което вече ще означава солиден блок срещу политиката на неравенство, на старите страни-Членки.
garfield22 написа:THE G.A.M.E написа:Моите чувства към Русия са... Щяха да са безразлични, ако не ни бяха причинили толкова злини, отразяващи се и до днес.
А защо не изпитваш същата омраза към днешните ни "съюзници" - точно те воюваха на страната на поробителя ни, точно те разчлениха държавата ни на Берлинския конгрес, отнеха ни огромни териториии и оставиха милиони българи под турски хомот, те не ни оказаха никаква подкрепа срещу "съюзниците" ни през Балканската война(за което се обвинява единствено Русия), те се биха срещу нас през Първата световна и за пореден път застанаха на пътя на националния ни идеал, те бомбардираха мирното ни население през Втората световна и избиха хиляди невинни българи... и въпреки всичките им огромни грехове, днес отново сме им подчинени, а има и хора, които одобряват това.
Между другото, честита 10-годишнина във форума !
По-горе писах защо не нападам толкова Запада, колкото Русия.
Просто към момента ги считам за инструмент, с който да постигнем някои от нашите цели.
Не сме в позицията да сме врагове, както със "Запада", така и с Русия.
Ако бяхме 800-тната или 900-тната година, да, нямаше да е проблем да ги насметем всички (

) но сега... Все трябва да се прикрепим към някого и да се опитаме да го използваме.
Сега... Съвсем друг е въпросът, до колко родната политическа каста ( няма как да ги нарека "класа", щото няма нищо класно в тия ) ... Се възползва от Западните ни моментни Съюзници.
Ами не се възползваме, но се надявам бъдещите ни политически поколения да го направят.
Благодарско за честитката !
Баси, кога минаха 10 години ?