[center]Резултати от днес и вчера[/center]
Мъжка схема:
Roddick - González 6-3, 3-6, 4-6, 7-5, 6-2
Cilic - Del Potro 5-7, 6-4, 7-5, 5-7, 6-3
Murray - Isner 7-6, 6-3, 6-2
Nadal - Karlovic 6-4, 4-6, 6-4, 6-4
Женска схема:
Kirilenko - Safina 5-4 Ab.
Zheng - Bondarenko 7-6, 6-4
Petrova - Kuznetsova 6-3, 3-6, 6-1
Henin - Wickmayer 7-6, 1-6, 6-3
AUSTRALIAN OPEN 2010
Модератори: MuFc1878, paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
Re: AUSTRALIAN OPEN 2010
Обзор на мачовете:
Родик-Гонзалез
/В истинска драма се превърна мача на тези двама тенисисти
Мача започна доста добре за Родик,който при 2-2 спаси точка за пробив при свой сервиз и след това самия той проби за 4-2 и зокрая на сета нещата се развиха без пробив-6-3 1-я сет за Анди.Вторият и 3-я сет се развиха еднакво,като през тях Фернандо имаше инициативата,а Родик изпадна в дупка.И след 3-6 и 4-6 за чилиеца се стигна до решаващия 4-ти сет.В него нервите на Родик бяха по-здрави и след пробив рано-рано Гонзалез все да си изпуска своите и да излиза извън контрол,което му донесе загубата в 4-я сет.Решаващия момент обаче беше в края на сета,когато при 40-30 за Родик той отправи ретур който попадна точно на линията,Гонзалез не тръгна към него,мислейки,че е аут,но съдията на стола се намеси и отсъди точката за Родик.В 5-я Родик отново проби,този път във 2-я гейм.Нещата за Фернандо бяха от зле по-зле...Нито ястребовото око му помогна,а дори се стигна и до множество спорове с Ерик Молина и така след 6-2 в 5-я сет Родик е следващия 1/4-ст в турнира
/
Мъри-Иснер
/Мача беше равностоен само до първия сет,който се реши чрез тайбрек в полза на Мъри.От там нататъка Мъри водеше играта и не позволи на Иснер нищо повече от това да вземе още 5 гейма.Така в следващия мач Мъри ще играе срещу Надал./
Надал-Карлович
/В друг интересен мач,Рафинатора успя,макар и в 4-ов мач,да победи Иво Карлович с 3-1 сета.Първия сет се движеще гейм за гейм и само 1 пробив реши мача.Във вторият се получи аналогия на 1-я сет,но този път с победител хърватинът.6-4 и 6-4:това бяха резултатите на другите 2 сета,в които класата и постоянството на Рафа се оказаха по-силни от мощните сервизи на Карлович/
Чилич-Дел Потро
/Изключително вълнуващ мач сътвориха двамата играчи.1-я сет беше изпълнен с добри игри и на двамата тенисисти,но неочакван пробив точно преди тайбрека за 5-7 в полза на Дел Потро реши неговия край.И вместо Дел Потро да задържи своята преднина,той направи точно обратното-допусна загуба на 2-я и 3-я сет с 6-4 и 7-5.През тези два сета Чилич беше невероятен и играта му спореше много.Направи около 20 уинъра и около 10 аса,с което взе преднина с 2-1 сета.Но аржентинецът не се отказа и след доста трудна битка в 4-я сет изравни до 2-2 в сетовете.В 5-я сет Чилич сякаш бе по-мотивиран и спокоен и след 6-3 той е другият 1/4-ст в турнира/
Родик-Гонзалез
/В истинска драма се превърна мача на тези двама тенисисти

Мъри-Иснер
/Мача беше равностоен само до първия сет,който се реши чрез тайбрек в полза на Мъри.От там нататъка Мъри водеше играта и не позволи на Иснер нищо повече от това да вземе още 5 гейма.Така в следващия мач Мъри ще играе срещу Надал./
Надал-Карлович
/В друг интересен мач,Рафинатора успя,макар и в 4-ов мач,да победи Иво Карлович с 3-1 сета.Първия сет се движеще гейм за гейм и само 1 пробив реши мача.Във вторият се получи аналогия на 1-я сет,но този път с победител хърватинът.6-4 и 6-4:това бяха резултатите на другите 2 сета,в които класата и постоянството на Рафа се оказаха по-силни от мощните сервизи на Карлович/
Чилич-Дел Потро
/Изключително вълнуващ мач сътвориха двамата играчи.1-я сет беше изпълнен с добри игри и на двамата тенисисти,но неочакван пробив точно преди тайбрека за 5-7 в полза на Дел Потро реши неговия край.И вместо Дел Потро да задържи своята преднина,той направи точно обратното-допусна загуба на 2-я и 3-я сет с 6-4 и 7-5.През тези два сета Чилич беше невероятен и играта му спореше много.Направи около 20 уинъра и около 10 аса,с което взе преднина с 2-1 сета.Но аржентинецът не се отказа и след доста трудна битка в 4-я сет изравни до 2-2 в сетовете.В 5-я сет Чилич сякаш бе по-мотивиран и спокоен и след 6-3 той е другият 1/4-ст в турнира/
-
- Контакти:
Тея резюмета за всеки мач ти ли ги пишеш или ги вземаш от сайтове?
Един ИСТИНСКИ българин !
[offtopic][youtube]http://www.youtube.com/watch?v=9FWuhfA9Hls[/youtube][/offtopic]
[offtopic][youtube]http://www.youtube.com/watch?v=9FWuhfA9Hls[/youtube][/offtopic]
AnalBreaker написа:Тея резюмета за всеки мач ти ли ги пишеш или ги вземаш от сайтове?
Не,аз ги пиша...Мислех още от първия кръг да ги пиша,но нямам много време,а и не са малко мачовете....Но от вчера почвам редовно накратко да ги коментирам

Победител -

[center][wrapimg=]http://www.fm-base.co.uk/forum/attachments/football-manager-2013-manager-stories/294163d1356366440-my-chelsea-fc-reign-banner-chelsea_1.png[/wrapimg][/center]
-
- Контакти:
Според мен Давиденко е в най-добра форама от всички тенесисти. Няма Надал, Федерер, Родик. Този човек е работяга и се раздава до край. Очаквам победа за руснака с 3-1 сета.
Един ИСТИНСКИ българин !
-
- Контакти:
Madridist написа:Ето тук намерих програма на турнира-http://www.australianopen.com/en_AU/scores/schedule/index.html Ако някой може да предложи някоя друга по-добра или да сподели откъде гледа статистиките бих му бил адски благодарен
Ето и тук има потока: http://www.australianopen.com/en_AU/sco ... index.html
Просто не си потърсил внимателно.
Един ИСТИНСКИ българин !
Днес успях да изгледам единствено мача на Азаренка със Звонарьова. Леко ме дразни това постоянно пискане на Азаренка при отиграванията ипубликата на Род Лейвър Арина не спряха да я подиграват при всяка възможност. Никога не съм виждал толкова пискаща тенисистка, дори коментатора се пошегува, че може да заглуши двигател на самолет
При жените след отпадането на Ана Иванович ще стискам палци за Кириленко, която ми направи много добро впечатление,още с победата си над Шарапова. За мъжете ни чакат на четвъртфиналите изключителни сблъсъци, лично на мен ще ми е много интересно да видя Джокович срещу Цонга, тъй като сърбинът дотук имаше най-лесен жребий от всички фаворити и напрактика това му е първият сериозен съперник.

[center]BE PART OF THE CLUB, BECOME MADRIDISTA[/center][center][wrapimg=]http://195.149.248.189:8080/2014-05-26/d48b90caf472bee6fc097d8d4682d398[/wrapimg][/center]
Madridist написа:Днес успях да изгледам единствено мача на Азаренка със Звонарьова. Леко ме дразни това постоянно пискане на Азаренка при отиграванията ипубликата на Род Лейвър Арина не спряха да я подиграват при всяка възможност. Никога не съм виждал толкова пискаща тенисистка, дори коментатора се пошегува, че може да заглуши двигател на самолетПри жените след отпадането на Ана Иванович ще стискам палци за Кириленко, която ми направи много добро впечатление,още с победата си над Шарапова. За мъжете ни чакат на четвъртфиналите изключителни сблъсъци, лично на мен ще ми е много интересно да видя Джокович срещу Цонга, тъй като сърбинът дотук имаше най-лесен жребий от всички фаворити и напрактика това му е първият сериозен съперник.
Явно не само на мен ми е направило впечатление това кряскане...Напомни ми на Шарапова и първите й години.Аз стискам палци на Жюстин.Иначе истинско зрелище ще е при мъжете

Федерер-Давиденко /Тук очаквам победа на Роже с 3-1 сета,дано греша/
Джокович-Цонга /И двамата са ми много приятни играчи и трудно бих избрал някой...Стискам палци на Цонга и очаквам победа с 2-3 сета за него/
Родик-Чилич /Тук не мога да не бъда пристрастен и се надявам на победа за Анди...Прогноза,3-1 за Родик/
Мъри-Надал /Най-противният срещу най-приятният тенисист за мен.Дано Рафа смаже гадният шотландец и да го победи,прогноза...1-3 за Рафа/
[center]Обзор на мачовете от вчера:[/center]
Federer - Hewitt 6-2, 6-3, 6-4
/Както и очаквах,не се получи никак интересен мач...Роже държеше инициативата през целия мач и не даде дори сет на Хюит.Така без много прекарано време на корта,Федерер очаква Давиденко за мача им на 1/4./
Davydenko - Verdasco 6-2, 7-5, 4-6, 6-7, 6-3
/Мача оправда очакванията за вълнуващ 5-ов трилър.Началото за руснакът бе повече от добро...Много лесно успя да вземе 1-я сет с 6-2 след множество непредизвикани грешки на Вердаско и силна игра от негова страна.Във вторият Давиденко отново се оказа по-спокоен и взе сета със 7-5 след пробив при 6-5 за него.И тук Вердаско напомни защо е в Топ 20 на ATP.След доста мъки успя да вземе 3-я сет,а след това и 4-я след много успорван тайбрек.Така нещата стигнаха до 5-ти сет,през който Николай надделя с 6-3,като Вердаско изпусна 2-3 точки за пробив и това се оказа решаващо за него./
Djokovic - Kubot 6-1, 6-2, 7-5
/Изненадата на турнира отпадна от играещия много добре сърбин през целия турнир до момента...Кубот даде съпротива само в 3-я сет,загубвайки го със 7-5,като преди това не показа и помен от силните си игри и загуби безвъзвратно 1-я и 2-я сет,взимайки само 3 гейма.Така Джокович лесно и без особени усилия се класира за 1/4/
Tsonga - Almagro 6-3, 6-4, 4-6, 6-7, 9-7
/Мачът на вечерта...Мач,изпълнен с какво ли не.Спорене със съдията,намесване на Ястребово око много пъти,закачки между играчите-въобще всичко,което може да се види в тениса.Първите 2-сета бяха съвсем заслужено спечели от Цонга.През тях той показа висша игра и даде заявка поне за финал в турнира.3-я сет вървеше гейм за гейм,преди Алмагро да направи пробим,който се оказа рещаващ за 4-6.Това като че ли даде криле и сили на Николас и след труден тайбрек той успя да направи равенство-2:2.Мачът вървеше доста интригуващо и 2-мата дадоха да се разбере,че няма да се откажат лесно.Множество асове,уинъри и успешни волета съпътстваха целия 5 сет.Играта и в този сет вървеше гейм за гейм и нямаше индикация от никой,че скоро това шоу ще свърши...При 7-7 обаче,нервите на Алмагро не издържаха и той допусна пробив.Цонга се възползва от него и в следващия гейм той спечели своя сервиз,а с това сета и мача./
Federer - Hewitt 6-2, 6-3, 6-4
/Както и очаквах,не се получи никак интересен мач...Роже държеше инициативата през целия мач и не даде дори сет на Хюит.Така без много прекарано време на корта,Федерер очаква Давиденко за мача им на 1/4./
Davydenko - Verdasco 6-2, 7-5, 4-6, 6-7, 6-3
/Мача оправда очакванията за вълнуващ 5-ов трилър.Началото за руснакът бе повече от добро...Много лесно успя да вземе 1-я сет с 6-2 след множество непредизвикани грешки на Вердаско и силна игра от негова страна.Във вторият Давиденко отново се оказа по-спокоен и взе сета със 7-5 след пробив при 6-5 за него.И тук Вердаско напомни защо е в Топ 20 на ATP.След доста мъки успя да вземе 3-я сет,а след това и 4-я след много успорван тайбрек.Така нещата стигнаха до 5-ти сет,през който Николай надделя с 6-3,като Вердаско изпусна 2-3 точки за пробив и това се оказа решаващо за него./
Djokovic - Kubot 6-1, 6-2, 7-5
/Изненадата на турнира отпадна от играещия много добре сърбин през целия турнир до момента...Кубот даде съпротива само в 3-я сет,загубвайки го със 7-5,като преди това не показа и помен от силните си игри и загуби безвъзвратно 1-я и 2-я сет,взимайки само 3 гейма.Така Джокович лесно и без особени усилия се класира за 1/4/
Tsonga - Almagro 6-3, 6-4, 4-6, 6-7, 9-7
/Мачът на вечерта...Мач,изпълнен с какво ли не.Спорене със съдията,намесване на Ястребово око много пъти,закачки между играчите-въобще всичко,което може да се види в тениса.Първите 2-сета бяха съвсем заслужено спечели от Цонга.През тях той показа висша игра и даде заявка поне за финал в турнира.3-я сет вървеше гейм за гейм,преди Алмагро да направи пробим,който се оказа рещаващ за 4-6.Това като че ли даде криле и сили на Николас и след труден тайбрек той успя да направи равенство-2:2.Мачът вървеше доста интригуващо и 2-мата дадоха да се разбере,че няма да се откажат лесно.Множество асове,уинъри и успешни волета съпътстваха целия 5 сет.Играта и в този сет вървеше гейм за гейм и нямаше индикация от никой,че скоро това шоу ще свърши...При 7-7 обаче,нервите на Алмагро не издържаха и той допусна пробив.Цонга се възползва от него и в следващия гейм той спечели своя сервиз,а с това сета и мача./