drvasko98 написа:Един голям К.Р за съдиите в ШЛ, макар че полуфиналите ги спечелиха отборите, които в началото исках, но съдийството е абсолютно безобразно. Свирят се засади с хвърляне на боб, дават се дузпи когато не трябва, но не се дават очевадни. Аз не мога да повярвам, че трима души от три ъгъла не могат да преценят правилно една ситуация, колкото и бързо да се случва. Според мен има много по-добри съдии. Гледал съм мачове от първенствата с перфектно ръководство на целия екип при изключително трудни ситуации. И проблемът е, че на тези хубостници това са им рецидиви. Направо потрес. Специално вчера - симулация на Ел Шаарави - много гнусна - няма картон, дузпа на Мане - не се дава, никаква засада на Дзеко, след което следва дузпа, дузпа на Арнолд (за червен картон не съм убеден, но си е дузпа), накрая много спорна дузпа (вече като няма значение). И тази година на финала отиват двата отбора, които най-много се облажиха от съдийските грешки, както нерядко в последните години. Това оставя изключително неприятно впечатление като цяло, защото ШЛ би трябвало да е лицето на клубния футбол в Европа и то не изглежда никак добре
Напълно съм съгласен с горното, но с едно уточнение.
В по-голямата част от двата елиминационни двубоя, Ливърпул си надиграха противниците (както Сити, така и Рома) и реална интрига за изхода почти нямаше, т.е. съдийските грешки дойдоха бонус

С другия финалист нещата не стояха по този начин. Реал определено бяха надиграни от Ювентус в реванша, както и от Байерн в двата мача, а съдийските грешки решиха победителя.