/анкета/Делио Роси - Пророка от Римини

Модератори: TodorT, paceto, modor, kartago, SkArY_9, rhaegar, Rivaldo10, ntodorov, slavia_forever, Madridist

Трябва ли Делио Роси да си подаде оставката

Да
15
19%
Веднага
10
13%
Още вчера
21
27%
Да пита ръководството
31
40%

Общо гласове: 77

Потребителски аватар
защо
Контакти:

Re: /анкета/ Делио Роси

Мнениеот защо » 04 апр 2018 21:11

blue_lavina написа:феновете казаха "не" за нов треньор. Краси Иванов също застана зад треньора. Сеньор Роси е със синьо сърце, закърмен със синята идея от Олимпико. Истината е, че честата смяна на треньори не носи нищо добро последните десет години.... след като изкопахме основите и изляхме фундамента, сега остава само да вдигнем кофражите на новия любим Левски! През миналата година бяхме пред фалит, възкръснахме като Феникс от пепелта, гради се нещо хубаво и стабилно, дайте да не разваляме започнатото. лека полека нещата ще се случат и ще бъдем отново познатия хегемон в българския футбол. нашето място е в сектор "Б" и мощна подкрепа, дайте другите неща да ги оставим на Г-н Русев, Краси Иванов и Сеньор Роси

Вие сте лели фундамент без кофраж ли? Сега ми се изясняват некои неща!
Когато Пенев говори, боговете си водят записки. Когато Пенев пърди, боговете си записват нотите.

Потребителски аватар
koisa
Контакти:

Мнениеот koisa » 04 апр 2018 21:28

blue_lavina написа:Истината е, че честата смяна на треньори не носи нищо добро последните десет години....

Не честата смяна на треньори, а калпавия избор на такива... За 10 години сме имали само 3, макс 4 дето стават за нещо.
R.I.P.
ЦСКА (5 май 1948 – 9 септември 2016)

Дай на глупака власт и му гледай сеира!

Потребителски аватар
koisa
Контакти:

Мнениеот koisa » 04 апр 2018 21:43

rane написа:Обясни защо е грешка на Роси, че примерно Горанов или Орачев не знаят как да изчистят топката? Защо да е грешка на Роси липсата на усет при пласирането на Митрев? Защо да е грешка на Роси глупавия ч.к. на Вутов срещу Черно Море?

Аз не обвинявам Роси за грешките на играчите, но и няма да го оправдавам с тях. Той е човекът, който ги тренира и работи за да чисти грешките им. Той е човекът, който носи отговорност за представянето на отбора. Против съм да обвиняваме само играчите когато загубим и да величаем само Роси когато победим. Роси като треньор много добре знае, че при лошо представяне главната вина винаги пада върху треньора. Това е част от треньорската професия по цял свят.

rane написа:Редовно обвинение на тролчетата е, че Левски при Роси нямал силен мач. И ти ли мислиш така?

За мен има два силни мача за 8 месеца. С Лудогорец на Герена когато изгониха Митрев и гостуването на Тича предния месец. Разбира се отчитам и няколко резултатни мача с Пирин, Септември, Дунав и Славия. За мен главното не са само победите и загубите, а показаното на терена и постоянството. Последните две са под всякаква критика. Нямам нищо против Роси и нито веднъж не съм си позволил да го обидя. Нека направи една серия от победи с добра игра и с удоволствие ще си променя мнението за него. Нека с нещо ми покаже, че е точния треньор за Левски. Чакам това повече от 8 месеца.
R.I.P.

rane
Контакти:

Мнениеот rane » 04 апр 2018 22:44

koisa написа:
blue_lavina написа:Истината е, че честата смяна на треньори не носи нищо добро последните десет години....

Не честата смяна на треньори, а калпавия избор на такива... За 10 години сме имали само 3, макс 4 дето стават за нещо.

А какво стана, дори с тези, които според теб не са калпав избор?
Петко Славейков: "Не сме народ! Не сме народ, а мърша,
пак ще кажа и с това ще да свърша."

rane
Контакти:

Мнениеот rane » 04 апр 2018 23:26

koisa написа:Аз не обвинявам Роси за грешките на играчите, но и няма да го оправдавам с тях. Той е човекът, който ги тренира и работи за да чисти грешките им. Той е човекът, който носи отговорност за представянето на отбора. Против съм да обвиняваме само играчите когато загубим и да величаем само Роси когато победим. Роси като треньор много добре знае, че при лошо представяне главната вина винаги пада върху треньора. Това е част от треньорската професия по цял свят.

За мен има два силни мача за 8 месеца. С Лудогорец на Герена когато изгониха Митрев и гостуването на Тича предния месец. Разбира се отчитам и няколко резултатни мача с Пирин, Септември, Дунав и Славия. За мен главното не са само победите и загубите, а показаното на терена и постоянството. Последните две са под всякаква критика. Нямам нищо против Роси и нито веднъж не съм си позволил да го обидя. Нека направи една серия от победи с добра игра и с удоволствие ще си променя мнението за него. Нека с нещо ми покаже, че е точния треньор за Левски. Чакам това повече от 8 месеца.
Ще почакаш и още, след като си чакал 8 месеца!

И още нещо, което непрекъснато изтъкват тролчетата - третирал играчите, като аборигени. Ами индивиди като Митрев, Орачев, Алексчо, Горанов и ко във футболно отношение са си точно аборигени. За мач в час по физическо са си ок, когато махленски отборите се разделят и ритат, но за професионален футбол се вижда, че са зле.
Сам потвърждаваш, че такива трябва да се учат и да се работи с тях, а според мен някои направо трябва да започват от А-то и Б-то във футбола. Как при това положение очакваш такива неграмотни, във футболно отношение, играчи да израстнат за 1-2 месеца работа и да искаш да видиш бързи резултати? Похвално е, че при един - Горанов, има видимо израстване поне в защитен план, но за други(Митрев) е видно, че такива пропуски не се лекуват толкова бързо, ако изобщо ще може да се излекуват.
Помниш какво играеше и Вутов миналия полусезон. Дано пролетта е по-добре, защото това момче има качества със сигурност?!

Що касае постоянството - при нов отбор, това изисква време! През миналия полусезон се работеше, да се стабилизира защитата. Виж, че чак тази пролет левия фланг на отбора започна да работи що годе напред. Тепърва ще има доста работа за да се оправят нещата в центъра и десния фланг. Някои неща стават бавно. Виждаш предполагам, как играят сработените отбори и тези, които са събрани наскоро.
Срещу Берое не видя ли разлика между първия и втория мач. Тролчетата хленчеха, че нямало удари. Еми имаше удари, доста повече от първия мач, обаче 2 груби грешки натежаха в крайна сметка.Да не споменаваме, че в последните 10-на година Левски е бележел повече от 2 гола срещу Берое сигурно 2-3 пъти за над 20 мача. Ако не беше грешката на Митрев, този мач изобщо нямаше да тръгне така. После дойде и грешката на Прохазка, който според някой е пропуснал дузпата нарочно :shock: Само дето, за разлика от Митрев, Прохазка е мъжко момче и каза, че той е виновник за загубата(кога ли Митрев ще си признае вина?)
Въпреки всичко имаше хубави отигравания. В някои ситуации имаше и малшанс.
Стъпки накриво има и ще има още.С времето обаче, нещата ще започнат да се поизчистват! Аз съм оптимист. Работи се правилно!

Ами трудно е, като няма сработване...
Петко Славейков: "Не сме народ! Не сме народ, а мърша,
пак ще кажа и с това ще да свърша."

Serafim
Контакти:

Мнениеот Serafim » 05 апр 2018 11:00

tiamat написа:Може би е било грешка да се вземе треньор, който не говори английски. Освен трудностите при преводи на тактики и стратегии разни, се губи много и от амплоато на треньора като психолог. Щото за да си психолог, трябва да си говориш с хората, или поне да разбираш за какво си говорят, а пък нашата ситуация... Може би затова изглежда, че няма сплав между треньор и играчи.

И аз си мисля, че това до голяма степен е причината за липса на каквато и да е химия в отбора. Треньорите са и психолози, това е голяма част от подготовката на отбора, да извлече максимума от играчите си и да създаде колектив. Езиковата бариера пречи на това. Език, поне на футболно ниво се учи за времето, в което Роси е тук, това са 9 месеца, но има играчи, дето са от 3-4 месеца в отбора и нищо не са научили, вероятно. Принципно си мисля, че всеки човек, който е в отбора повече от година, трябва да може да говори малко от малко български.

Потребителски аватар
metodito
Контакти:

Мнениеот metodito » 05 апр 2018 11:02

защо написа:
metodito написа:
И ще е отново една голяма грешка. А може би няма грешка? Иначе в една от многото спекулации се спрягаше името и на Матияш Кек. Не знам дали беше поредната спекулация, ама... За мен именно нещо като словенец/хърватин ще е попадение - хора хванали и от двата свята - на дивата балканска селяния и на западните привички.

Ей, със собствения си задник усетихте, че не е много важно откъде идва човекът, а кой е и пак си искате опитите да продължат, както казва радио Ереван.

Е, аз предпочитам българин, и по-конкретно Гочето, но Срас заяви, че не иска "Левски" да върви напред.

Потребителски аватар
metodito
Контакти:

Мнениеот metodito » 05 апр 2018 11:05

Serafim написа:
tiamat написа:Може би е било грешка да се вземе треньор, който не говори английски. Освен трудностите при преводи на тактики и стратегии разни, се губи много и от амплоато на треньора като психолог. Щото за да си психолог, трябва да си говориш с хората, или поне да разбираш за какво си говорят, а пък нашата ситуация... Може би затова изглежда, че няма сплав между треньор и играчи.

И аз си мисля, че това до голяма степен е причината за липса на каквато и да е химия в отбора. Треньорите са и психолози, това е голяма част от подготовката на отбора, да извлече максимума от играчите си и да създаде колектив. Езиковата бариера пречи на това. Език, поне на футболно ниво се учи за времето, в което Роси е тук, това са 9 месеца, но има играчи, дето са от 3-4 месеца в отбора и нищо не са научили, вероятно. Принципно си мисля, че всеки човек, който е в отбора повече от година, трябва да може да говори малко от малко български.

Аз пък си нямам абсолютно никакво понятие как може да не знае английски. Ако искаш да си професионалист в дадена област, трябва да черпиш и чужд опит, а за това трябва да поназнайваш някой и друг език. Принципно и друго говори това, че не знае английски, ама айде да не отварям дума. Да не говорим, че с този глобализиран футбол, днес в съблекалнята на кой да е по-читав клуб се говорят поне три езика, сигурно.

Потребителски аватар
koisa
Контакти:

Мнениеот koisa » 05 апр 2018 11:17

Жадното също не знаеше английски и заради това обясняваше на Гомес с пръсти на български... :lol:
R.I.P.

Serafim
Контакти:

Мнениеот Serafim » 05 апр 2018 11:41

metodito написа:Аз пък си нямам абсолютно никакво понятие как може да не знае английски. Ако искаш да си професионалист в дадена област, трябва да черпиш и чужд опит, а за това трябва да поназнайваш някой и друг език. Принципно и друго говори това, че не знае английски, ама айде да не отварям дума. Да не говорим, че с този глобализиран футбол, днес в съблекалнята на кой да е по-читав клуб се говорят поне три езика, сигурно.

Аз бях първия, който стискаше палци избора да е Роси, а не Грант. Но си прав, че дадена личност, особено в мултикултурна работна среда, да не знае английски говори много лошо за него. Още повече, че идва от страна, в която незнаенето на чужд език им е национален спорт. Съответно би трябвало да светне нещо на Русев, но уви. Може би в отборите, в които е бил Роси, е било задължително да се говори италиански, не знам. Съответно ако е професионалист и иска да се развива, би следвало да научи български и да кара играчите му също да го говорят. Между другото Роси не е дядка, по-млад е с една година от Херо. А като сме на тема езики - Детелин Баялцалиев нещо вече отсъства, отново Симов превежда. То изначало го повикаха, защото Симов май малко спеставяше от превода и го караше по-накратко. Съвсем ясно си личеше, Роси говори, говори, а Тошко с 2-3 думи преразказва. А идеята на преводача не е такава. В тоя ред на мисли дали Роси и някои други не са понаучили малко български, а след като Симов е така или иначе в щаба му, да са се лишили от заплатата на Детелин? Или пък той си има и други ангажименти.

koisa написа:Жадното също не знаеше английски и заради това обясняваше на Гомес с пръсти на български... :lol:

Жадното си мисля, че знае повече английски от Роси. Може да е изключително грешно, от гледна точка на граматика, като бакшишите на Летище София, ама да се оправи сигурно ще може. Пък и нали в ЮАР е бил ресторантьор. :lol:

Върни се в “Левски”