Роман участваше във всяка една атака и постоянно бе около топката. Има голяма логика да се използва в дясно на центъра, в тази схема с Цветкович до него, за да го покрива. Идеален пример за човек пред защитата е Св.Дяков. Колкото и да не го харесвам чисто човешки, то като футболист е добър и редовно го виждаме да покрива защитник, излязал от позицията си или да се връща и да взема топката. Ще видим дали Гомес ще се впише добре.
Колкото до Роси - мен лично не ме притесняват качествата му, защото е ясно, че ги има. Смятам никой не поставя под съмнение тактическите му знания. Работил е с далеч по-класни футболисти от тези в ППЛ. Играе дефанзивно, да. Предпочита победите с по 1:0, да. Той обаче на няколко пъти каза, че както играчите, така и треньорите се учат. И ще ме прощавате, ама предпочитам Роси да се "научи" на атакуващ футбол в Левски, отколкото Жадното, Сухия, Вили и тн.
Ще излезе, че Левски е баси ребуса и няма треньор, дето да вдигне тоя отбор. Или няма да играе атакуващо, или няма да бие изразително, манталитета му е друг... Единствено, до известна степен, съм съгласен с манталитета. Петрович ще се окаже прав за балканския манталитет, но и това е нещо, което Левски трябва да превъзмогне, ако иска да върви напред в развитието си.