Според мен няма никаква нужда А група да се съкращава , дори напротив , спокойно може да бъде направена и на 18 отбора. Така ще се изиграят още 4 кръга... Два през есента и два пролетта. Сегашният проблем е уреждането на мачове и подкупване на съдии... Това може да бъде решено и по много по - лесен начин от съкращаването на отборите. Например след изиграването на мачовете от редовния сезон се правят плейофи между първия и втория за влизане в ШЛ / но в домакинство и гостуване , за да се намали риска от купен съдия в един от мачовете/ , губещия играе ЛЕ. Между третия и четвъртия за третото място и участие в ЛЕ , четвъртото място за ЕКТ е за носителя на купата. Така може да бъде разиграно и едно от местата за изпадане. Доколкото знам и в Бразилия се играят плейофи , но не знам на какъв принцип , а там корупцията е на доста по високо ниво от нашата...Изобщо идеята е , че у нас цяла година се играе за влизане в ШЛ , и ако това бъде оставено за накрая , без значение дали си пръв или втори в класирането , то от повечето от уговорените и платени мачове / защото безплатен обяд няма / няма да има значение , така както няма да има особено голямо значение дали преди плейофа ще си на първо или второ място , трето или четвърто. В този случай в ШЛ месец или два след приключването на шампионата ще играе и по - подготвения и по добрия от първите два отбора , което ще е по добре и за коефициента на България , ако някой от тези отбори влезе в групите. От една такава схема си мисля , че феновете ще са доволни. Телевизиите също , защото ще се играят повече мачове. А най - хубавото е , че всичко ще се решава директно между двама кандидати , а не индиректно срещу другите отбори , което предполага уговорки. Защото в този случай една или две точки няма да са от голямо или дори никакво значение в крайното подреждане...