Ако БФС направи А група 12 отбора...

Модератори: paceto, Irish stout, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist, Udoji90

Потребителски аватар
Yanev
Контакти:

Re: Ако БФС направи А група 12 отбора...

Мнениеот Yanev » 18 яну 2010 21:43

PFC Litex написа:
ЕМИЛ написа:Така ще се повиши когато по 4 пъти играят Левски,ЦСКА и Литекс вместо да играят със Спортист и Локо Мз по два пъти.Така няма да има златна среда и всеки ще се бори за нещо.............

И пак ще е 3-4 силни отбора и толкова, но тези силни отбори това, че ще играят 4 пъти един срещу друг, по силни няма да ги направи.

Инвестиции в клубовете, а такива в близките 3-4 години не виждам, говоря за сериозни.

Ако се съсредоточи финансирането и отборите станат по-малко,няма да го има обичайното "лягане" от страна на слабите отбори .. Първенството ще бъде интересно и ако се намерят повече хора като Събев и Балъков,няма да има борба само между Левски и ЦСка и тук-таме Литекс .. :arrow:
Това е чувството,което в нас гори ..
Изображение

Потребителски аватар
PFC Litex

Мнениеот PFC Litex » 18 яну 2010 21:52

Yanev написа:Ако се съсредоточи финансирането и отборите станат по-малко,няма да го има обичайното "лягане" от страна на слабите отбори .. Първенството ще бъде интересно и ако се намерят повече хора като Събев и Балъков,няма да има борба само между Левски и ЦСка и тук-таме Литекс .. :arrow:

В крайна сметка всичко пак опря до пари.
Дори и 4 отбора да са няма ли ги $$$ по силни няма станат.

За да се подобри качеството на продукта български футбол разковничето е при феновете и всичко зависи от нас и само от нас и не, бе греша, точно от нас зависи.
Изображение

Потребителски аватар
lisynger
Контакти:

Мнениеот lisynger » 18 яну 2010 22:08

PFC Litex написа:
В крайна сметка всичко пак опря до пари.
Дори и 4 отбора да са няма ли ги $$$ по силни няма станат.

За да се подобри качеството на продукта български футбол разковничето е при феновете и всичко зависи от нас и само от нас и не, бе греша, точно от нас зависи.

То гледай и Катар какви пари имат ама... трябва си и да се работи усърдно.
Една любов,Една борба, Един отбор-ЦСКА

Потребителски аватар
PFC Litex

Мнениеот PFC Litex » 18 яну 2010 22:11

lisynger написа:То гледай и Катар какви пари имат ама... трябва си и да се работи усърдно.

Катар не ги вълнува футбола
Ти виж в САЩ какви имат, но футбола там е на втора линия.
Изображение

MORFEN
Контакти:

Мнениеот MORFEN » 18 яну 2010 22:17

По-добре да има две групи една софйска и една нормална .Първите два отбора отдвете групи играят за титла и зона европа последните два от групите играят за отпадане в Б група. :) :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

AnalBreaker
Контакти:

Мнениеот AnalBreaker » 18 яну 2010 22:35

Най-добре 10 отбора и да играят по 4 мача помежду си в 1 сезон. Така ще има двойна доза дерби ЦСКА-Левски на полусезон.
Един ИСТИНСКИ българин !

[offtopic][youtube]http://www.youtube.com/watch?v=9FWuhfA9Hls[/youtube][/offtopic]

Потребителски аватар
Libera
Контакти:

Мнениеот Libera » 18 яну 2010 22:55

А помните ли унилакния сезон с плейофите??? Същото ще стане и ако са 10 отбора. Ако Левски и ЦСКА са с 12 точки пред всички след 18 кръга, мислите ли че Локо и Литекс ще играят на 100% и срещу двата...ще бъде още по-уредено и още по-грозно!
Колкото до лицензионните изисквания - 75% козирка...ако това се спазва ще гледаме май само 1-2 отбора и ЦСКА и Левски няма да са сред тях!

ЛЕВСКАРКА
Контакти:

Мнениеот ЛЕВСКАРКА » 18 яну 2010 23:02

Аз също съм за намаляването на 12 отбора.
Така всеки тим ще играе на максимум всеки мач, а няма да почне да бави темпото след като поведе резултата.
Смятам, че нивото на футбола ни ще се повиши тогава.
България има природни богатства ,
България има народ несломим.
България има от всичко по-малко,
но само един Левски
футболен тим.
Мъждукат и други тимчета разни
мъждукат ,но Левски блести.
Левски,Левски,Левски.

viroglav
Контакти:

Мнениеот viroglav » 18 яну 2010 23:04

Според мен няма никаква нужда А група да се съкращава , дори напротив , спокойно може да бъде направена и на 18 отбора. Така ще се изиграят още 4 кръга... Два през есента и два пролетта. Сегашният проблем е уреждането на мачове и подкупване на съдии... Това може да бъде решено и по много по - лесен начин от съкращаването на отборите. Например след изиграването на мачовете от редовния сезон се правят плейофи между първия и втория за влизане в ШЛ / но в домакинство и гостуване , за да се намали риска от купен съдия в един от мачовете/ , губещия играе ЛЕ. Между третия и четвъртия за третото място и участие в ЛЕ , четвъртото място за ЕКТ е за носителя на купата. Така може да бъде разиграно и едно от местата за изпадане. Доколкото знам и в Бразилия се играят плейофи , но не знам на какъв принцип , а там корупцията е на доста по високо ниво от нашата...Изобщо идеята е , че у нас цяла година се играе за влизане в ШЛ , и ако това бъде оставено за накрая , без значение дали си пръв или втори в класирането , то от повечето от уговорените и платени мачове / защото безплатен обяд няма / няма да има значение , така както няма да има особено голямо значение дали преди плейофа ще си на първо или второ място , трето или четвърто. В този случай в ШЛ месец или два след приключването на шампионата ще играе и по - подготвения и по добрия от първите два отбора , което ще е по добре и за коефициента на България , ако някой от тези отбори влезе в групите. От една такава схема си мисля , че феновете ще са доволни. Телевизиите също , защото ще се играят повече мачове. А най - хубавото е , че всичко ще се решава директно между двама кандидати , а не индиректно срещу другите отбори , което предполага уговорки. Защото в този случай една или две точки няма да са от голямо или дори никакво значение в крайното подреждане... 8-)

Потребителски аватар
_RoKi_
Контакти:

Мнениеот _RoKi_ » 18 яну 2010 23:25

Ами то това вече ми омръзна и да го коментирам....Разбира се,че съм ЗА 8-) 8-) Въпросът е дали въобще може да стане и,ако да,то кога-мисля чак през 2012/2013,а до тогава може да нямаме и 5-6 отбори,покриващи условията за "А" група.Пармалат,вашия собственик М.Събев в "Специално" говореше за доста интересни неща,както и за това как да са формират "А","Б" и "В" групите по модела на шотландците и този формат ми хареса доста,като това включва как да се разпределят местата в ЕКТ,местата,даващи право на промоция и местата,които водят до изпадане...Ако това се направи като тях,след 3-4год. нещата ще са по-различни

Върни се в “Футбол - България”