А на колегата Огризко ще кажа - НЕ Е изобщо невероятно, че сме 3-ти! Не защото имаме някакъв кой знае какъв класен състав - играчите ни са 2 класи под отбора от 2009 взел 3-тото място и 1 като изпълнители от този взел Купата...Но за разлика от тогава имаме ИСТИНСКИ мениджър! Не използвам думата треньор нарочно, защото вярвам, че във футбола треньорството е само едно от многото важни качества за един мениджър! Защо толкова беснеех срещу Спасов да се маха? Защото е абсолютно слаб мениджър и в дългосрочен план проваля отбора, а даже през 2009 като класа за мен 3-тото ни място не е изобщо тавана, с онези играчи можехме и повече!!! Мениджъра трябва да бъде победител, трявба да бъде амбициозен, трябва да бъде лидер! Какво е лидер и мениджър и какво е просто мениджър-експерт...има една книга на Дейл Карнеги по въпроса. Тя се отнася за лидерство на всякакви колективи и особено важи за такива като спортните....та основнто качество на лидера-мениджър е:
- ПОСТАВЯ ЦЕЛИ и мотивира колектива да ги преследва! - това е като да пуснеш кораб от пристанище на плаване без цел! И най-добрия екипаж и капитан като не знаят къде отиват и какво правят най-много да нацепят някоя скала, като предния ни цял сезон!
Има цял куп други, но това е базовото, основното. Ми играем мач за мач, ми никой не ни е поставял цели, ми докъдето стигнем....МИИИИ МИИИ МИИИ
Преди 1/8 финала в Подуене, Гонзо - искаме да остраним Левски, целта ни е Купата! - ясно дефинирана цел и видяхме как посредственяците дето нямаха победа цяла пролет без виртуозен футбол я постигнаха! Те ЗНАЕХА какво се иска от тях.
За пъервенство - 6-то място - вътре, искаме да влезем в 3-ката - ЦЕЛ, отбора знаеше целта си и ето я, реализирана.
Дали ще се задържим - Божа работа, отбора ни не е класен (за разлика от други години), но пък има цел и зададени координати, има амбиция. Ето затова - НЕ е невероятно, то това е нормалното! Хората с цели да успяват, а тези БЕЗ цели - да се провалят. И важи не само за футбола