9-ти септември - чувствате ли го като празник ?

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

kiril.a.d
Контакти:

Re: 9-ти септември - чувствате ли го като празник ?

Мнениеот kiril.a.d » 10 сеп 2016 13:06

THE G.A.M.E написа:
kiril.a.d написа:
когато пишеш комунизъм, трябва да знаеш що е то комунизъм и каква му е доктрината! Та комунизъм, просто никъде не е имало!

Знам, колега, знам че реален комунизъм никъде не е имало, но все пак така е популярен строят.
Те си го наричаха комунизъм, така че, аз съм лоялен. :lol:

Човечеството не е дорасло за комунизъм.
Малко са хората, дето са съгласни да дадът трудът си, за едно общо благо, без веднага да получи нещо на среща.

А преди 90-та "УЖ" нямаше бедни и богати, всички "беха равни", но май некои беха по-равни от другите. :)

Благодаря за отговора, колега и за разбирането! - това е много важно!!!
НО, разбираш ли защо е важно? - на днешната младеж, никой не и преподава политически науки и те изобщо не знаят, що ето Комунизъм и че до днес, никой не е измислил по-добро общество, от комунистическото! А това ги вкарва в трагичната спирала на господар-роб! - още повече с тоя "Нов световен ред", който изобщо не е нов, а е древен колкото Индия и нейното кастово общество!...родиш ли се "обслужващ персонал" за винаги оставаш такъв, без шанса да...дори да достигнеш наш Бойчо, който до вчера лъскаше обувките на висшата номенклатура!!!
Така че, много държа нещата от живота, да бъдат казвани с техните истински имена!!!
А това, че и Комунизма има своите несъвършенства, аз, като привърженик на следващото общество - свободна анархия от равно поставени и равно силни личности - съм го осъзнал много добре ;)
Понеже се видя че не можем да станем французи, махам Марсилезата. В Ориента си е по-добре, нали?

Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Мнениеот Thsmith » 10 сеп 2016 14:03

iliev72 написа:Thsmith , нямаш проблем.
Султана Исакова Пизанти
Хаим Юда Пизанти
Образовай и свиквай , че голям част от елита на комунистите са интелектуалци.Явно си много слаб по история.

Кво да свиквам? Я пак?

Аз много просто и ясно ти споделих какви са комунистите. Ако не желаеш да го приемеш си е твой проблем.
Thsmith написа:Искам естествено, но сериозни. Няма как да си комунист, да си хванал гората и да не си едно от гореизброените. Или си терорист, обикновен престъпник, садист или глупак. Просто и ясно.
Аз не отричам, че е имало и интелигентни комунисти (без да се вглеждам в посочения от теб). То и Менгеле не е бил глупав, но си е чисто и просто садист или нещо подобно.

Четири "вида"
- глупав
- садист
- обикновен престъпник
- терорист

толкова за тях.

iliev72 написа:Перничанино само ще ти дам един пример.Тогава никой не се притесняваше за нас(тогава деца) и излизахме сутрин и се прибирахме за вечеря.Никоя къща не се заключваше.И редовно с комшиите сядахме на маса.Ти сега познаваш ли комшиите си ?! Кога за последно си ходил до комшията да му искаш чаша захар ?! Мога да изброявам цял ден неща за които бих да ги има сега в замяна на тази фалшива свобода в момента.Голяма работа , че мога да казвам на глас това което мисля за правителството след не се чуствам спокоен като се прибирам вечер след работа.Ти кое предпочиташ - да си спокоен като се прибиваш вече от работа или да може псуваш правителството на воля ?!
Кириле ще ти кажа един стар виц за статистиката - според статистиката средно ядем мусака , аз ям картофи , а шефа месо ;) Ако искаш вярвай на статистиката която предоставя Китайската народна република !

Как ще се заключва като нямаш нищо ценно за крадене, а дори да го открадне някой... какво ще го прави? Къде ще го продаде? :lol: Защо ми е да искам захар от съсед? В магазините има колкото искаш и не е нужно да се редиш цял ден за да се добереш до нея.
Не съм познавал съседите? Много важно е да ги познаваш и да се сприятелявате ли? Ти други приятели нямаш ли?
Аз съм напълно спокоен, ти ако се притесняваш от нещо... твой проблем. :lol:
Какво общо обаче има всичко това с хлебарките от 44 година?
Последна промяна от Thsmith на 10 сеп 2016 14:09, променено общо 1 път.
[center][wrapimg=]https://s31.postimg.cc/edpbxz4ob/Avatar_250.png[/wrapimg]

Sometimes democracy must be bathed in blood.

A.Pinochet[/center]

Потребителски аватар
batmanlevski
Контакти:

Мнениеот batmanlevski » 10 сеп 2016 14:07

естествено ,че е празник , освободили сме се от фашизма , била е победена фашистка Германия, не случайно това е и официален празник на Европа , само тук разни останали капиталистко-фашистки изчадия от срам това което са направили техните бащи и дядовци се опитват да заличат историята !
нека бъдем отново свободна и независима страна , а не подлога на сащ и турция !

[wrapimg=]https://scontent-b-fra.xx.fbcdn.net/hphotos-xpf1/t1.0-9/10301117_1432328167037561_8238237856843780182_n.jpg[/wrapimg]

Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Мнениеот Thsmith » 10 сеп 2016 14:11

batmanlevski написа:естествено ,че е празник , освободили сме се от фашизма , била е победена фашистка Германия, не случайно това е и официален празник на Европа , само тук разни останали капиталистко-фашистки изчадия от срам това което са направили техните бащи и дядовци се опитват да заличат историята !

Лъжльо 2

A.Pinochet[/center]

kiril.a.d
Контакти:

Мнениеот kiril.a.d » 10 сеп 2016 14:14

Thsmith написа:
iliev72 написа:Thsmith , нямаш проблем.
Султана Исакова Пизанти
Хаим Юда Пизанти
Образовай и свиквай , че голям част от елита на комунистите са интелектуалци.Явно си много слаб по история.

Кво да свиквам? Я пак?

Аз много просто и ясно ти споделих какви са комунистите. Ако не желаеш да го приемеш си е твой проблем.
Thsmith написа:Искам естествено, но сериозни. Няма как да си комунист, да си хванал гората и да не си едно от гореизброените. Или си терорист, обикновен престъпник, садист или глупак. Просто и ясно.
Аз не отричам, че е имало и интелигентни комунисти (без да се вглеждам в посочения от теб). То и Менгеле не е бил глупав, но си е чисто и просто садист или нещо подобно.

Четири "вида"
- глупав
- садист
- обикновен престъпник
- терорист

толкова за тях.

....?...дали не си млад и поради това лошо образован?...
Я да вадим, какви са били, според теб, Левски, Ботев, Раковски, Бенковски....и какви ли не...хайдуци - според теб ;) - хванали гората?...
И да не ми се извърташ, защото окачествяваш всеки един, който протестира за нещо си...за каквато и да било справедливост, като "глупав, садист, обикновен престъпник, терорист"!!!
...а може би, Левски, за това се е оставил да го обесят, щото накрая се е почувствал като такъв, спрямо държавата?....
Съветвам младежта, да не...трещи коментари, подобни на матурите и кандидат студентските им изпити и отговори! - трагични сте по отношение на знания и проблема не е в преподавателите, а че не искате тези знания и колкото се може по-бързо...да седнете зад кормилото на "черен джип"!!!
....Е, да допълня и аз . "хлебарките от 44-та година" имат всичко общо с днешните бананоядни, тъй като по същия начин са пропагандирали своето!!! - без много да му мислят, а поради захлебване...забананване ;)...изобщо, поради предубеденост в своята "велика правота"! А там, в тази правота, отсъства Човекът, но присъства лидерът!
Та ти, защо си такава "хлебарка", ревяща за лидерът си?....нещо и ти си се объркал като онзи, дето бърка 9.5. с 9.9.....
Последна промяна от kiril.a.d на 10 сеп 2016 14:22, променено общо 1 път.
Понеже се видя че не можем да станем французи, махам Марсилезата. В Ориента си е по-добре, нали?

Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Мнениеот Thsmith » 10 сеп 2016 14:21

kiril.a.d написа:....?...дали не си млад и поради това лошо образован?...
Я да вадим, какви са били, според теб, Левски, Ботев, Раковски, Бенковски....и какви ли не...хайдуци - според теб ;) - хванали гората?...
И да не ми се извърташ, защото окачествяваш всеки един, който протестира за нещо си...за каквато и да било справедливост, като "глупав, садист, обикновен престъпник, терорист"!!!
...а може би, Левски, за това се е оставил да го обесят, щото накрая се е почувствал като такъв, спрямо държавата?....
Съветвам младежта, да не...трещи коментари, подобни на матурите и кандидат студентските им изпити и отговори! - трагични сте по отношение на знания и проблема не е в преподавателите, а че не искате тези знания и колкото се може по-бързо...да седнете зад кормилото на "черен джип"!!!

За каква справедливост говорим бре, нахалник? За какви протести?
Какви да са хора чиято единствена цел е да откраднат/заграбят чуждото и да си го разделят? Какви са взривяващите църкви и извършващи политически убийства и саботаж срещу СОБСТВЕНАТА си нация в полза на чужда вражеска държава и то по време на война?

Тръгнал да сравнява Левски с разни хлебарки, които са предали всичко национално, всичко що мърда и са се опитали да занулят всичко и всички, които не са извратени като тях :lol: сс

A.Pinochet[/center]

kiril.a.d
Контакти:

Мнениеот kiril.a.d » 10 сеп 2016 14:28

Thsmith написа:
kiril.a.d написа:....?...дали не си млад и поради това лошо образован?...

За каква справедливост говорим бре, нахалник? За какви протести?
Какви да са хора чиято единствена цел е да откраднат/заграбят чуждото и да си го разделят? Какви са взривяващите църкви и извършващи политически убийства и саботаж срещу СОБСТВЕНАТА си нация в полза на чужда вражеска държава и то по време на война?

Тръгнал да сравнява Левски с разни хлебарки, които са предали всичко национално, всичко що мърда и са се опитали да занулят всичко и всички, които не са извратени като тях :lol: сс

"Нахалник"?....добре, ще ти отговоря, според въпроса, но няма да се сърдиш и...като 44-та хлебарка да търчиш дасе оплакваш?!
Абсолютно същите, с които ги сравних бе, глупако: Имаш държава и протест срещу несправедливостта в тази държава, без значение, дали се нарича Османска държава или Българска!!! - така ли е бе шматарочко млади? ;)
Или си мислиш, че "умните и красивите", които докараха на власт Бойчо Тъпото, са нещо повече от глупави??? - е-е, какви са след като...цяла година революционерстваха по улиците, за да докарат на власт личния ученик на другаря Тодор Живков???
Ей,момченце....взимай си поука, а не да рипаш като пърле пред майка си! - току виж си се научил да мислиш....нищо няма да загубиш, ако се научиш зда мислиш, вЕрвай ми ;)

Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Мнениеот Thsmith » 10 сеп 2016 14:31

Пробвай пак с глупостите, но на разбираем език. Не съм от долно нанагорнище за да те декодирам.

A.Pinochet[/center]

Потребителски аватар
boabbb
Контакти:

Мнениеот boabbb » 10 сеп 2016 14:32

Thsmith написа:Пробвай пак с глупостите, но на разбираем език. Не съм от долно нанагорнище за да те декодирам.

Цитираш батмана ... направо си от Горно Нанадолнище :lol: :lol: :lol:
Леевски, оле :lol: :lol: :lol:

kiril.a.d
Контакти:

Мнениеот kiril.a.d » 10 сеп 2016 14:49

Ще кажа пак - изключете, забравете тази страшна и спорна дата 9.9.1944 г., тъй като тя е адски спорна!!! - просто я оставете като дата от календара...
А за...хлапетиите, дори дърти на години, но необразовани, ще напомня някои точни факти:
- на 9.9.1944 г., преврат извършва ОФ, в които влизат не помня колко партии, с бойната помощ на БРП(к) и организираната НОВА - партизанските отряди, състоящи се също не само от комунисти!!!
- за Министър.-председател, по настояване на ОФ, където партиите са много повече от БРП(к) е избран Кимон Георгиев! - звенар, може да се каже, профашист от преврата през 1934 г., когато профашисткото "Звено" взима властта с преврат (заради победата на Хитлер ) и Кимон Георгиев е техен Министър-председател!
- на фона на това ОФ правителство, непосредствено след 9.9.1944 г. изчезват без следа 2000 истински комунисти! - така наречените комунисти-идеалисти.
- вследствие на по-нататъшното развитие на войната и неоткриване на втори фронт в Гърция, от англо-американската коалиция, влиянието на ОФ пада, а се засилва влиянието на БРП(к)
- вследствие на това..."кьораво и сакато" стават членове на БРП(к), за да си УРЕДЯТ живота, като ярък пример за това е Васил Цанов - Бранник, младежка профашистка организация, като бяга от Търновско и се скрива по селата на Ботевградско - с.Труд, а после става "лявата ръка" на Тодор Живков, наричайки го селски, а после и градски! ;)
...и какво очаквате от такива "комунисти"?...Да не говорим за самия Тодор Живков, който е от сравнително богат род, каквито по-късно обявяват за кулаци, крил се по кръчмата в Правец, без никой да го търси и много силно се говори че е бил агент на Гешев!- шефът на царската тайна полиция ;)
Еееееее?....хайде оставете миналото в миналото и гледайте напред - като китайците!

Върни се в “Свободна зона”