9-ти септември - чувствате ли го като празник ?

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

THE G.A.M.E

Re: 9-ти септември - чувствате ли го като празник ?

Мнениеот THE G.A.M.E » 10 сеп 2016 11:54

Nikita1313 написа:
Явно след 9ти 44 малко боклуци са избили, щом сега издънките им надигат глава. За да се оправи тази държава тумора на капитализма трябва да се реже до кокъл и веднъж за винаги.

95 % от Държавите на тази Планета имат капитализъм под една или друга форма, ти искаш да връщаш
режим, който почти всички, които са го имали, са го заменили именно с капитализъм. :lol:
Май-май останаха само С. Корея и можеби някои африкански страни, дето си мислят, че ще прокопсат с комунизъм/социализъм.
Дарвин е в грешка !
Човекът не е произлязал от маймуната !
Oт маймуната човек, никога не е ставало... Но за обратното, никога не е късно !

Image Image

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 10 сеп 2016 11:59

teerr написа:
Мамка им комунисти!Даваха на хората жикища срещу труд!Лекуваха хората безплатно!Безплатно образование!Никой не хадеше по кофите,тъпите комунисти изпращаха робите на почивка на море.

Да де, ама на каква цена ?
Принципно критиците на Щатите са прави, когато казват, че на онези стандартът им е изкуствен, защото на практика нема покритие.
Сравнително сносният живот, който водихме преди 89-та, си бе чист подарък, но в един момент на СССР им писна да дотират разни навлеци и сами сложиха край на илюзията.

Е, реалноста ни удари лошо, но нямаше да е така, ако преди 89-та имахме наистина реална и способна икономика.
Дарвин е в грешка !

Image Image

Потребителски аватар
iliev72
Контакти:

Мнениеот iliev72 » 10 сеп 2016 11:59

kiril.a.d написа:
iliev72 написа:Не ни трябва да ги стигаме китайците ;) Ти с 80$-120$ колко ще изкараш ?! Обикновеният китаец изкарва цял месец ;)

:lol: цифрите които цитираш, са от селските и по.бедни райони на Китай!!! Та те, могат да се сравняват с въпроса: Ти как ще я караш като безработен, без никакви доходи? ;)
В големите градове, заплатите са по 2000 $ - 8000 $ ! - искаш ли такава заплата? ;) Ми стигни ги китайците и ще имаш :lol:

Нещо се бъркаш ! 80-120$ взимат точно тези които работят в заводите за електроника и т.н.
А тези 2000-8000$ ги взимат малцина.Селските райони са 50$ и по-малко $ ;) Такива като теб и мен взимат по 120$.
Работят между 12-16 часа на ден.Живеят в общежития на 10 мин от заводите или в района на заводите.
Искаш ли да си на режим - работа , вкъщи(има време само за сън) , работа и така все боже ден.
Ако харесваш трудовите лагери - Китай е идеалното място за теб.Аз не харесвам трудовите лагери.
THE G.A.M.E икономиката си беше ок докато великият "икономист" Иван Костов не реши , че руските пазари не ни интересуват и ще превземаме американските пазари.И досега много неща щяха да си работят ако този глупак не беше прецакал толкова много заводи.Ще ти дам само един пример - края на 80-те години Видахим пред договор да обуват автомобилите на завода в Толиати.Само , че благодарение на Желев и Костов това не се случва и от години този завод е във фалит.И Костов от десетилетия не е стъпвал във Видин , а за Желев важаше същото.Ето така превзехме американските пазари.
Последна промяна от iliev72 на 10 сеп 2016 12:06, променено общо 1 път.
[offtopic]
[/offtopic]
Тайната на вечната младост е да научаваш всеки ден по нещо ново.
Ако спориш с идиот, вероятно и той прави същото или си попаднал на партиен (непълен) член.

Потребителски аватар
v.r.s.
Контакти:

Мнениеот v.r.s. » 10 сеп 2016 12:02

iliev72 написа:
v.r.s. написа:
iliev72 написа:Г-да "истински" българи къде бяхте 45г , а и сега къде се губите още 27 ?!

А ти къде си бил, защото повечето пишещи тук не са били родени през тези 45 години или сме били деца?

Аз не се оплаквам от живота преди 1989. И не определям 09.09.1944 като черна дата в българската история.
И тези определеят , че живота след 10.11.1989 е приказка.Мерси от такава приказка.

Еми ти си бил дете, от какво да се оплакваш, то и сега децата не се оплакват от живота си, но като станат на нашите години със сигурност ще си спомнят детските и ще казват, че тогава животът им е бил по-хубав. Така и баба ми, Бог да я прости, говореше за нейното детство и казваше, че са живеели добре, ако са били 6 деца живеещи в една къща и говореше с добри чувства за Царското време.
Животът никога не е бил приказка, нито сега, нито през онези 45 години, нито преди това, защото животът е осеян с трудности, с които трябва да се справяме, а не да се оплакваме и гледам назад какво е било. Всеки живее във времето си и със сигурност тези, които са живяли по времето на комунизма не им е било много по-леко от сега, както и на тези преди девети. Но поне сега имаш правото да говориш свободно, без да се притесняваш, че ще те затворят, както и да ходиш на почивки и екскурзии където си поискаш без да те спира някой, за разлика от тогава, когато не можеше да пътуваш свободно дори в собствената си Родина.
Също така тогава не можеше да работиш и живееш в София, както го правиш в момента, тъй като трябваше да имаш жителство, а това се придобиваше след 5 години работа и престой в София, а за да можеш да го правиш трябваше да имаш жителство. Дори да напуснеш работата си в ТКЗС-то или каквато имаш в селото си или градчето на което си жител и отидеш да работиш в друго населено място се искаше разрешение и ако не го получиш си длъжен да останеш да работиш там. Мой роднина живееше в едно плевенско село, но не си смени пернишкото жителство поради тази причина, за да не могат да го спрат да напуска работа ако реши, както беше с другите жители на селото.
Та такава беше свободата ни тогава и ми е чудно как може да се говори и сравнява със свободата, която имаме в момента.

kiril.a.d
Контакти:

Мнениеот kiril.a.d » 10 сеп 2016 12:07

THE G.A.M.E написа:
Nikita1313 написа:
Явно след 9ти 44 малко боклуци са избили, щом сега издънките им надигат глава. За да се оправи тази държава тумора на капитализма трябва да се реже до кокъл и веднъж за винаги.

95 % от Държавите на тази Планета имат капитализъм под една или друга форма, ти искаш да връщаш
режим, който почти всички, които са го имали, са го заменили именно с капитализъм. :lol:
Май-май останаха само С. Корея и можеби някои африкански страни, дето си мислят, че ще прокопсат с комунизъм/социализъм.

Не мога да не те коригирам:
- когато пишеш комунизъм, трябва да знаеш що е то комунизъм и каква му е доктрината! Та комунизъм, просто никъде не е имало! А защо стана нарицателно име? - просто за да се защити системата на капитализма, сами себе си да защитят ;)...
Социализъм? - да, имаше тук-там...И у нас, до 1975 г. - времето на първата голяма енергийна криза, която засегна и "нашия лагер", а уж бяхме независима система ;) - имаше някакъв социален път...градеж. Но след тази криза, просто завихме назад, към Държавния капитализъм!!! А този вид капитализъм, е много стар и отречен от всички други развиващи се капиталистически държави, но е "братче" на Олигархическия капитализъм, в който живеем днес и който също е отречен от развитите капиталистически държави!!!
А сравнението с КНДР и някои африкански държави е неуместно, тъй като там съществува ама в чиста форма наследствена монархия! - без значение, с какви думички се фукат съответните държави. И техния "комунизъм" е като КомунизЪмът на бай Тошо, на който по едно време му викахме цар Тошо, щото на него всичко му беше безплатно и ползваше всичко в държавата. За това, когато го свалиха, се оказа без собственост, освен едно одеяло и чифт кърпени чорапи! :lol: - и нямаше дори, къде да живее, та го оставиха на доизживяване в резиденция Бояна!
Понеже се видя че не можем да станем французи, махам Марсилезата. В Ориента си е по-добре, нали?

kiril.a.d
Контакти:

Мнениеот kiril.a.d » 10 сеп 2016 12:12

iliev72 написа:
kiril.a.d написа:
iliev72 написа:Не ни трябва да ги стигаме китайците ;) Ти с 80$-120$ колко ще изкараш ?! Обикновеният китаец изкарва цял месец ;)

:lol: цифрите които цитираш, са от селските и по.бедни райони на Китай!!! Та те, могат да се сравняват с въпроса: Ти как ще я караш като безработен, без никакви доходи? ;)
В големите градове, заплатите са по 2000 $ - 8000 $ ! - искаш ли такава заплата? ;) Ми стигни ги китайците и ще имаш :lol:

Нещо се бъркаш ! 80-120$ взимат точно тези които работят в заводите за електроника и т.н.
А тези 2000-8000$ ги взимат малцина.Селските райони са 50$ и по-малко $ ;) Такива като теб и мен взимат по 120$.
Работят между 12-16 часа на ден.Живеят в общежития на 10 мин от заводите или в района на заводите.
Искаш ли да си на режим - работа , вкъщи(има време само за сън) , работа и така все боже ден.
Ако харесваш трудовите лагери - Китай е идеалното място за теб.Аз не харесвам трудовите лагери.
THE G.A.M.E икономиката си беше ок докато великият "икономист" Иван Костов не реши , че руските пазари не ни интересуват и ще превземаме американските пазари.И досега много неща щяха да си работят ако този глупак не беше прецакал толкова много заводи.Ще ти дам само един пример - края на 80-те години Видахим пред договор да обуват автомобилите на завода в Толиати.Само , че благодарение на Желев и Костов това не се случва и от години този завод е във фалит.И Костов от десетилетия не е стъпвал във Видин , а за Желев важаше същото.Ето така превзехме американските пазари.

Не знам от къде са ти данните за Китай, ама нещо не се покриват с моите, че и официалните ;) И средната заплата там е около 600$....
"Трудови лагери"? - ако са такива, няма как китаец да излезе от Китай!!! - трудовите лагери са си чисти концлагери, без значение, къде и как се наричат в съответната държава!
Трудов лагер, можеш да наречеш цялото КНДР ;)
Понеже се видя че не можем да станем французи, махам Марсилезата. В Ориента си е по-добре, нали?

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 10 сеп 2016 12:13

kiril.a.d написа:
когато пишеш комунизъм, трябва да знаеш що е то комунизъм и каква му е доктрината! Та комунизъм, просто никъде не е имало!

Знам, колега, знам че реален комунизъм никъде не е имало, но все пак така е популярен строят.
Те си го наричаха комунизъм, така че, аз съм лоялен. :lol:

Човечеството не е дорасло за комунизъм.
Малко са хората, дето са съгласни да дадът трудът си, за едно общо благо, без веднага да получи нещо на среща.

А преди 90-та "УЖ" нямаше бедни и богати, всички "беха равни", но май некои беха по-равни от другите. :)
Дарвин е в грешка !

Image Image

Потребителски аватар
iliev72
Контакти:

Мнениеот iliev72 » 10 сеп 2016 12:14

Перничанино само ще ти дам един пример.Тогава никой не се притесняваше за нас(тогава деца) и излизахме сутрин и се прибирахме за вечеря.Никоя къща не се заключваше.И редовно с комшиите сядахме на маса.Ти сега познаваш ли комшиите си ?! Кога за последно си ходил до комшията да му искаш чаша захар ?! Мога да изброявам цял ден неща за които бих да ги има сега в замяна на тази фалшива свобода в момента.Голяма работа , че мога да казвам на глас това което мисля за правителството след не се чуствам спокоен като се прибирам вечер след работа.Ти кое предпочиташ - да си спокоен като се прибиваш вече от работа или да може псуваш правителството на воля ?!
Кириле ще ти кажа един стар виц за статистиката - според статистиката средно ядем мусака , аз ям картофи , а шефа месо ;) Ако искаш вярвай на статистиката която предоставя Китайската народна република !
[offtopic]
[/offtopic]
Тайната на вечната младост е да научаваш всеки ден по нещо ново.
Ако спориш с идиот, вероятно и той прави същото или си попаднал на партиен (непълен) член.

Потребителски аватар
v.r.s.
Контакти:

Мнениеот v.r.s. » 10 сеп 2016 12:52

iliev72 написа:Перничанино само ще ти дам един пример.Тогава никой не се притесняваше за нас(тогава деца) и излизахме сутрин и се прибирахме за вечеря.Никоя къща не се заключваше.И редовно с комшиите сядахме на маса.Ти сега познаваш ли комшиите си ?! Кога за последно си ходил до комшията да му искаш чаша захар ?! Мога да изброявам цял ден неща за които бих да ги има сега в замяна на тази фалшива свобода в момента.Голяма работа , че мога да казвам на глас това което мисля за правителството след не се чуствам спокоен като се прибирам вечер след работа.Ти кое предпочиташ - да си спокоен като се прибиваш вече от работа или да може псуваш правителството на воля ?!
Кириле ще ти кажа един стар виц за статистиката - според статистиката средно ядем мусака , аз ям картофи , а шефа месо ;) Ако искаш вярвай на статистиката която предоставя Китайската народна република !

Това, че като цяло е било по-сигурно не означава, че сме били по-свободни и животът е бил по-добър.
Аз си познавам съседите, когато ми трябва някакъв инструмент примерно и зная, че съседа го има не ми е проблем да отида и да го поискам, както са идвали и при мен. За захар и други продукти не съм ходил не помня от кога, тъй като денонощният магазин е на 30 метра от входа и ако ми потрябва просто отивам и си купувам, нещо, което преди нямаше как да направя и заради това съм ходил да искам от съседа.
Аз съм си спокоен след като се прибера от работа, тъй като имам собствено жилище, заплатата колкото и да не е голяма ми стига, вкъщи всички са живи и здрави, не мисля, че има какво повече да желая. За всичко това съм благодарен, макар и да нямам западният стандарт на живот.
Според мен всичко е до нагласата и както мога да се чувствам добре с малкото, така мога да се чувстваш зле и с многото.
Казах го и преди, оправдание за това, че се чувстват зле могат да имат хората в пенсионна и предпенсионна възраст, както и хора със здравословни проблеми, за активните млади хора такова не може да има, стига да не са мързеливи или неграмотни, а защо не и двете.

kiril.a.d
Контакти:

Мнениеот kiril.a.d » 10 сеп 2016 12:57

iliev72 написа:Перничанино само ще ти дам един пример.Тогава никой не се притесняваше за нас(тогава деца) и излизахме сутрин и се прибирахме за вечеря.Никоя къща не се заключваше.И редовно с комшиите сядахме на маса.Ти сега познаваш ли комшиите си ?! Кога за последно си ходил до комшията да му искаш чаша захар ?! Мога да изброявам цял ден неща за които бих да ги има сега в замяна на тази фалшива свобода в момента.Голяма работа , че мога да казвам на глас това което мисля за правителството след не се чуствам спокоен като се прибирам вечер след работа.Ти кое предпочиташ - да си спокоен като се прибиваш вече от работа или да може псуваш правителството на воля ?!

Илиев, бе не знам на кой перничанин отговаряш, ама се разсмях като прочетох за чашата захар :lol: :lol: :lol:
Защо? - ми и днес и вчера, само разни цигани идват за чаша захар и какво ли още не!!! - вчера се върнах от селото на тъщата, а там комшии са ни цигани ;)....Ама да знаеш, как сладко си сядаме да си пием и говорим?! НО, по искането са си истински шампиони - "вчера" и днес! :lol:
А с комшиите в София...бе нещо не си спомням и "преди" да сме сядали на приказки и пиене...Виж, като деца сме играли! - лошото е, че после синът им се пропи и точно той идеше да крънка пари за пиене!
За "прибирането" и днес си се прибирам спокоен в София по нощите - просто съм такъв човек...НО, за спокойствието - ДА! - няма как да съм спокоен за "утрешния ден"!!! В това отношение давам предимство на Държавния капитализъм, пред Олигархическия капитализъм!
:lol: за статистиката - знам! Но има и пояснения към статистиката и аз ти ги цитирах! То и у нас, средната заплата наближава 1000 лв, особено за София, но то е ясно че е така, защото тук са струпани всички ръководни органи - държавни и частни! А масовата заплата си е около 500 лв - 600 лв и тук.
Само че, какво имам предвид, като казвам "да стигнем китайците"? - Китай е втора икономика в света, за сега, а това и бурните темпове на развитие, предвещават много по-добър живот за китайците, не само от нашия, ами и от на германеца! - особено с тия амуджи в Германия днес...
А къде оставаме ние, с тази...ама направо затихнала икономика?...Още един мандат на Бойчо Тъпото и съвсем ще затихне и ще остане само на пари от ЕС!!!

Върни се в “Свободна зона”