iliev72 написа:Перничанино само ще ти дам един пример.Тогава никой не се притесняваше за нас(тогава деца) и излизахме сутрин и се прибирахме за вечеря.Никоя къща не се заключваше.И редовно с комшиите сядахме на маса.Ти сега познаваш ли комшиите си ?! Кога за последно си ходил до комшията да му искаш чаша захар ?! Мога да изброявам цял ден неща за които бих да ги има сега в замяна на тази фалшива свобода в момента.Голяма работа , че мога да казвам на глас това което мисля за правителството след не се чуствам спокоен като се прибирам вечер след работа.Ти кое предпочиташ - да си спокоен като се прибиваш вече от работа или да може псуваш правителството на воля ?!
Кириле ще ти кажа един стар виц за статистиката - според статистиката средно ядем мусака , аз ям картофи , а шефа месо

Ако искаш вярвай на статистиката която предоставя Китайската народна република !
Илиев, бе не знам на кой перничанин отговаряш, ама се разсмях като прочетох за чашата захар
Защо? - ми и днес и вчера, само разни цигани идват за чаша захар и какво ли още не!!! - вчера се върнах от селото на тъщата, а там комшии са ни цигани

....Ама да знаеш, как сладко си сядаме да си пием и говорим?! НО, по искането са си истински шампиони - "вчера" и днес!
А с комшиите в София...бе нещо не си спомням и "преди" да сме сядали на приказки и пиене...Виж, като деца сме играли! - лошото е, че после синът им се пропи и точно той идеше да крънка пари за пиене!
За "прибирането" и днес си се прибирам спокоен в София по нощите - просто съм такъв човек...НО, за спокойствието - ДА! - няма как да съм спокоен за "утрешния ден"!!! В това отношение давам предимство на Държавния капитализъм, пред Олигархическия капитализъм!

за статистиката - знам! Но има и пояснения към статистиката и аз ти ги цитирах! То и у нас, средната заплата наближава 1000 лв, особено за София, но то е ясно че е така, защото тук са струпани всички ръководни органи - държавни и частни! А масовата заплата си е около 500 лв - 600 лв и тук.
Само че, какво имам предвид, като казвам "да стигнем китайците"? - Китай е втора икономика в света, за сега, а това и бурните темпове на развитие, предвещават много по-добър живот за китайците, не само от нашия, ами и от на германеца! - особено с тия амуджи в Германия днес...
А къде оставаме ние, с тази...ама направо затихнала икономика?...Още един мандат на Бойчо Тъпото и съвсем ще затихне и ще остане само на пари от ЕС!!!
Понеже се видя че не можем да станем французи, махам Марсилезата. В Ориента си е по-добре, нали?