galina4 написа:Браво на УЕФА! По отношение на така наречените нацистики символи, мога да да отбележа, че келтският кръст може да се намери в гербовете на някои общини в скандинавските страни. Дали орела е някаква специална нацистка символика е въпрос на гледна точка. Дори така наречения пречупен кръст, който е най-главният символ на нацизма, е взаимстван от непалски знамена и свастики, ползани и до днес из Хималаите.
Най-смешното е, че се намират компетентни люде, които дрънкат, че протегната напред, леко надясно вдигната изпъната ръка била "Хитлеров поздрав". Макар на всеки запознат горе-долу с римската история да знае отлично, че това е така наречния "цезаров поздрав"!
Добре е, ч УЕФА не се занимава с някои комунистически поздрави като червената петолъчка, пролетарския поздрав с издигнат нагоре юмрук, и да не говорим за червеното знаме.
А Давидовата звезда се приема като нормална символика, които някои придават дори за символ на хуманизъм, миролюбие и прогрес.
Наказани ли сме, наказане сме. Защо трябва да се филосовства за това кое и защо е забранено. Важното е, че това което е забранено ние сме го направили. А който иска промяна на правилата, то нека се кандидатира за шеф на ФИФА, УЕФА, МОК и пр. и да ги промени. И аз не съм фен на петолъчката, но няма нужда да ми я забраняват защото никога няма да я издигна. Същото за мен е и с кръстове, свастики и пр. Ако някой отбор се иднтифицира с петолъчка и смята, че тя има съществен дял в историята му, то негово право е да има този символ. Може би същото трябва да е със свастиките. Комунизма и нацизма са еднакво отвратителни диктатури. Левски никога в историята си не се е олицетворявал от свастики, кръстоне и пр. символи. Основатлите на отбора са били патриотично настроени българи които не са се идентифицирали с никакви свастики и кръктове. Този техен патриотизъм е в основата на това клубът да бъде кръстен на името на апостола. В този контекст, и да не бяха забранени тези символи, те нямат място на нашия стадион. Просто те никога не са били наши. Нелепо е да скандираш: "И преди и сга Левски значи свобода" и да вееш знаме с пречупен кръст. Свободата и пречупеният кръст, а също и червената петолъчка са несъвместими неща.