Предател ли е поп Кръстю?

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
chalga
Контакти:

Re: Предател ли е поп Кръстю?

Мнениеот chalga » 02 авг 2016 22:30

Makarona87 написа:Макарона се чуди, защо Васил Иванов, познат още като Левски е смятан за национален герой. С какво е допринеслa тази личност за подобряване Живота на хората ? Май всичко е една хипербола за неговата личност. Големия герой е заловен от 2 пияни заптиета. ФАКТ !

Факт от жълтата преса :D Много са те промили и теб рожбе

Makarona87
Контакти:

Мнениеот Makarona87 » 02 авг 2016 22:33

chalga написа:
Makarona87 написа:Макарона се чуди, защо Васил Иванов, познат още като Левски е смятан за национален герой. С какво е допринеслa тази личност за подобряване Живота на хората ? Май всичко е една хипербола за неговата личност. Големия герой е заловен от 2 пияни заптиета. ФАКТ !

Факт от жълтата преса :D Много са те промили и теб рожбе

Кое са ми промили и с кое от мнението ми не си съгласен !

Потребителски аватар
chalga
Контакти:

Мнениеот chalga » 02 авг 2016 22:39

Makarona87 написа:Кое са ми промили и с кое от мнението ми не си съгласен !

Промили са ти главицата с текстчета. Това е пълна глупост за двете пияни заптиета. Как си представяш две пияни заптиета да заловят трима?

Makarona87
Контакти:

Мнениеот Makarona87 » 02 авг 2016 23:24

chalga написа:
Makarona87 написа:Кое са ми промили и с кое от мнението ми не си съгласен !

Промили са ти главицата с текстчета. Това е пълна глупост за двете пияни заптиета. Как си представяш две пияни заптиета да заловят трима?

Пиян човек, винаги е по-силен от трезвен ! ФАКТ !!!

Потребителски аватар
teerr
Контакти:

Мнениеот teerr » 03 авг 2016 00:37

Самият Васил Левски в черновата на своето писмо до ловчанци от 12 декември 1872г. се опасява от предателство:

„…Писменно да ми дадете за тия писма които са писани от Вас , Пророкувам! Целта каква ви е била , и по вишегласие ли сте го направили , или сам някой и кой е! Ако на това са отричете , и секи каже от Вас не знам , то ас знам , и ще ви го покажа да го видите кой е … за следствието на тия подхвърляни писма , оставам да говора до като вида ще ли исповяда сам оня който ги е мушнал в Портата из ряската , и като какво е мислил с това , па тогава. По тия писма лъжовни страхувам се да дода в градът Ви , в тях тълкувам: Предателство истинно и Предателство без да ще – от страх.„

Ако не е предател поп Кръстьо,защо единствен той спасява главата си,арестуван вечерта и пуснат сутринта!“Предателите“,Марин поп Луканов и Димитър Пъшков са арестувани и пратени в София, не издават нищо и са пратени на заточение в Диарбекир,а НЕпредателят поп Кръстьо не само,че не е арстуван,а е оставен спокойно да живее в дома си и е толериран от турската власт до освобождението ни.Може поп Кръстьо да не е единствен предател,може да няма доказателство за това,но не липсват улики ,които по никой начин не тежат върху никой дръг,освен върху поп Кръстьо.Нека се напише най после истината,затова да се изисква архива от турската държава,за да се разбере истината!!!!!
Г.Ганчев:Душата ми е люлякова,сърцето оранжево.......- Никога няма да напусна Литекс......

https://www.youtube.com/watch?v=BLd0kDXPuHI

Потребителски аватар
Yan_Bibiyan
Контакти:

Мнениеот Yan_Bibiyan » 03 авг 2016 10:15

River Plate написа:Не само, че не е предал Апостола, но Кръстю Никифоров е български национален герой. Отдаден патриот и верен съратник на Васил Левски.

Имаме страхотния талант да се принизяваме като нация. Наричаче 2та века, когато българската държавност е заличена и сме част от И.Р.Империя - робство. Периода си в Османската империя също бил робство. Тази дума не съществува, за този период, нито в сръбските, нито в гръцките учебници. Явно само ние сме се осъзнали като роби.

Емил Джасим, ти ли си? :)

А сега и обобщено по темата: просто е невероятно как в наши дни можем да обвиним всеки, че е виновен сам за проблемите си. Сега и Левски бил виновен сам за залавянето си според някои колеги в темата, които вероятно са живели по негово време и затова са толкова убедени как се е случило. Предполагам, че и убитите по улиците на България сами са си виновни, защото не са преценили откъде да минат, за да не налетят на някой луд. Как пък за всеки човек можем да заявим, че сам си е виновен? Как пък поне един не е станал жертва на външна намеса при толкова много хора на планетата? Вижте форумите из Интернет - каквото и да да каже някой, все му обясняват как той е виновен. То бива нежелание да поемаш вината си, ама чак толкова... Вече чакам да прочета, че болен от летална болест сам си я е предизвикал и да се сърди само на себе си. И вероятно няма да чакам дълго, защото българинът все повече задобрява в това да вини другите за всичко. А той... той си е невинен - за политиците, за спорта, за бедността, за безработицата (особено работодателите са най-невинни за нея), за всичко! :o
Ето защо оздравителите никога няма да се съгласят с нас - за тях Англия и Шотландия са една и съща държава.
Кашчей написа:Арсенал, като не играят на Айброкс, а на Емирейтс, дали са нов клуб?! Ако някой заиграе на Айброкс, ще стане ли Арсенал?!

Потребителски аватар
v.r.s.
Контакти:

Мнениеот v.r.s. » 03 авг 2016 10:31

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=O1RfGO5QtB8[/youtube]

Потребителски аватар
v.r.s.
Контакти:

Мнениеот v.r.s. » 03 авг 2016 10:35

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=a2G223Oq0II[/youtube]

Потребителски аватар
парци
Контакти:

Мнениеот парци » 03 авг 2016 10:35

"Поп Кръстю" трябваше да е името на Чавдаритекс-София 1948.
Изображение

Потребителски аватар
Вал
Контакти:

Мнениеот Вал » 03 авг 2016 11:15

orlando7 написа:
KellyB написа:В една книга на Яна Язова има цитирани документи на тогавашните турски служби, че поп Кръстю е бил техен информатор. Но наистина е трудно в днешни дни да се отговори на въпроса.... Има много материали и ЗА и ПРОТИВ предателството, който иска може да чете и сам да си направи изводите.

Тя па, Яна Язова е много надежден източник!Айде и тя у лево!

Когато Левски заминава за Ловеч се сбогува с приятеля си поп Минчо Кънчев с думите "От рая отивам в ада". Отиването е за да се прибере документацията на революционния комитет и да се прегледат сметките. Още преди това от Ловешкият комитет търсят начин да се освободят от Левски и да работят с Димитър Общи. Те издигат Общи в ранг равен на Левски. Един от резултатите от тази местна политика е обирът при Арабаконак и последвалите арести. Левски е имал предани хора в Ловеч, поради което никой не е знаел къде се крие той. Факт е че е имал насрочена среща с поп Кръстьо. Има много косвени доказателства, че Левски е предаден. По-късно се смята, че Димитър Общи е сръбски агент внедрен да разбие революционното движение. Само че тогава Сърбия се е смятала за близка нам държава. Всеки, който се интересува може да намери къде какво да чете и да си направи заключението.
Последна промяна от Вал на 03 авг 2016 11:27, променено общо 1 път.

Върни се в “Свободна зона”