Опасност Лихтенщайн да ни мине на клубно ниво.

Модератори: paceto, Irish stout, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist, Udoji90

kiril.a.d
Контакти:

Re: Опасност Лихтенщайн да ни мине на клубно ниво.

Мнениеот kiril.a.d » 23 юли 2016 20:41

true blue 71 написа:Не виждам особен проблем, че в Лудогорец има повечко чужденци. Примерите с доста отбори от Европа не са един или два. По - важното е, че чужденците в Разград имат доста добра класа . Успех срещу "Звезда" и дано стигнат някой от групите. Там са важните, доходоносните и престижните мачове, такива, които ти изграждат име в Европа,

А аз виждам - 5-та урна във ФИФА и УЕФА, само една, над Лихтенщайн...и голям форум - през крив макарон, като Лихтенщайн!!!
Дано си българин и да те интересува България...а не разни бизнес проекти, които дори успяват да цицнат от държавата, за...какво беше? - 6 чистачи и 2-ма озеленители по Европрограма? ;)...
Трагедия!!!
Понеже се видя че не можем да станем французи, махам Марсилезата. В Ориента си е по-добре, нали?

true blue 71
Контакти:

Мнениеот true blue 71 » 23 юли 2016 21:01

Пич, ти явно живееш в средата на миналия век, в което няма нищо лошо, но сега сме 2016 г. и няма нищо ненормално отборите да се подсилват с класни чужденци. Лудогорец в последните години привлякоха най - класните чужденци за родните стандарти и това е неоспорим факт. Колкото до урните , чак до пета няма да стигнем, освен ако не продължаваме с безумните обединения , вливания , преобразувания и тем подобни хватки, като в случая с етрополските бойци.

true blue 71
Контакти:

Мнениеот true blue 71 » 23 юли 2016 21:24

Много станаха такива, а лошото е, че не могат да проумеят , че светът се развива, времето си минава и нищо в нашия футбол не се променя. Живеем със спомените. Сладки, но много далечни. И между другото през 1994 г, какъв беше съставът на националите ? Играчи от водещи европейски отбори плюс най - добрите от Левски, който тогава беше неоспорим лидер у нас.

Потребителски аватар
galin56
Контакти:

Мнениеот galin56 » 23 юли 2016 23:06

Киро, за това, че сме в пета урна за момента най-малко вина имат Лудогорец. Даже напротив, на тях крепи и малкото останало от клубния ни и дори национален футбол.

g3_ev2
Контакти:

Мнениеот g3_ev2 » 24 юли 2016 08:02

Във футбола парите са много важни, наистина, но най-важни са футболистите и треньорите! Нашите футболисти и треньори много изостанаха в подготовката си, съответно практическото приложение на методиките си, може да си мислят, че са на съвременно ниво, но на терена, при сблъсък и с по-посредствени чуждестранни отбори личи, че не са! В съвременния футбол най-важно е да имаш точен план за играта през 90-те мин. и да успееш да го наложиш на терена. За това е нужна модерна техническа и атлетическа основа, дълбоко развито чувство за отборност, усет за хазарт в играта и най-важното - интелект, за да се адаптира плана за игра към конкретно развитие на терена. В това нашите футболисти все повече изостават и да се наливат много пари във футбола при такава ситуация е все едно да се налеят много пари в образованието при сегашното състояние на учители и преподаватели и да се чака съответен прогрес в икономиката - това са си изгубени пари. Критикувам аз г-н Домусчиев, но той с основание прави печеливш отбор от чужденци. Може да е в ущърб на националния отбор, но пари се наливат в нещо, което ще ги умножи.
Изоставаме спортно-технически, останалото е резултат!

kiril.a.d
Контакти:

Мнениеот kiril.a.d » 24 юли 2016 09:46

Вижте се сега, какви...неразбории пишете! На един самовлюбен синкав, пак му пречат ЦСКА и другите и иска най-добрите да са от "Левски". И как да стане бре, аланкоолу??? - що викаше наскоро Люпко? - "никой не иска в "Левски"...Ма май искат в Етрополе, а? ;) Е така ще е след номерата които правите и вашата самовлюбеност, която докара хората до там, да ви мразят направо!
И какво общо имат сливания и преливания при положение наличието на български футболисти, които дори бият Интер Милано???
Аз много добре знам кое време сме и как футбола, на клубно ниво, стана бизнес проекти, та няма нищо общо с отбори, клубове и взехте да ги отъждествявате с разни Търговски дружества! Но тези търговски дружества и проекти са полезни само за тях и собствениците им! Не и на национално ниво, както видяхме и на последното ЕП.
Успехите на Уелс и Исландия, които имат много слаб клубен футбол, а май в Исландия е със статут на Аматьорски футбол, дойдоха именно от това!
А ние, кога като Исландия?....Ама там си нямат бизнес проект като Лудогорец ;)...Че и в Уелс няма такъв открояващ се отбор и то пълен с чужденци!
И да - много исках Ицко Янев да продължи и в Първа лига, с абсолютно същия състав от миналата година! Но уви - тук вече му се намесиха Гришата и предполагам Пламен Марков и той я подкара като другите отбори...Е, все пак имаме само 4-ма чужденци. Пък и дано разкара в най-скоро време Рафа Перес, че...ми омръзна да го псувам вече трети мач :lol:
Та дечиня, хич не си живея в миналия век, но за разлика от вас, аз съм научен да правя анализ и винаги да ползвам най-доброто, ако ще и от Първи век от н.е. ;)
И ако и вие продължавате да залитате по "като на Запад", ще видите Запада през крив макарон, защото ние нямаме финансовите възможности на Запада!!! И като е така, трябва да измислим нещо свое, за да се доближим до Запада.
А това е, казвал съм го - да върнем аматьорския статут на футбола у нас и тогава вече, футбол ще играят тези момчета, които искат и обичат футбола, а не такива като Мишката Александров, който е станал футболист, заради добрите пари във футбола!!! - и си е останал посредствен ритнитопковец, а е несменяем титуляр в Националния...
И те така...за мен, просто не съществува Лудогорец, в първенството!
Понеже се видя че не можем да станем французи, махам Марсилезата. В Ориента си е по-добре, нали?

kiril.a.d
Контакти:

Мнениеот kiril.a.d » 24 юли 2016 09:58

g3_ev2 написа:Във футбола парите са много важни, наистина, но най-важни са футболистите и треньорите! Нашите футболисти и треньори много изостанаха в подготовката си, съответно практическото приложение на методиките си, може да си мислят, че са на съвременно ниво, но на терена, при сблъсък и с по-посредствени чуждестранни отбори личи, че не са! В съвременния футбол най-важно е да имаш точен план за играта през 90-те мин. и да успееш да го наложиш на терена. За това е нужна модерна техническа и атлетическа основа, дълбоко развито чувство за отборност, усет за хазарт в играта и най-важното - интелект, за да се адаптира плана за игра към конкретно развитие на терена. В това нашите футболисти все повече изостават и да се наливат много пари във футбола при такава ситуация е все едно да се налеят много пари в образованието при сегашното състояние на учители и преподаватели и да се чака съответен прогрес в икономиката - това са си изгубени пари. Критикувам аз г-н Домусчиев, но той с основание прави печеливш отбор от чужденци. Може да е в ущърб на националния отбор, но пари се наливат в нещо, което ще ги умножи.
Изоставаме спортно-технически, останалото е резултат!

Колега, малко не съм съгласен с теб, по отношение "нашите футболисти и треньори".
И тук, във футбола, както и във всяка професионална сфера, българин, като излезе да работи в чужбина и най-често е много успешен и ценен работник! Та това, до голяма степен се отнася именно за нашите треньори в чужбина - виж Мъри, но не е само той - и по-малко за футболистите ни.
А у нас, не могат да се реализират като в чужбина...и работници също!
Е-е, защо е така??? - явно нещо куца като цяло в България и като се съберат...трима българи, веднага развалят това, което са решили да направят. Вещо ни куца на национално ниво...народопсихологията, ни май?! - като оня синкавия, дето му пречат другите, пък никой не ще при него ;)...
Ето - сега, може да развалят и Ицко Янев, а беше поел така необходимия ни път, но...понеже вече било "на голямо" и почват "големите" да му се бъркат - дано не се окажа прав....

Потребителски аватар
Betchualeng Arnaikem
Контакти:

Мнениеот Betchualeng Arnaikem » 24 юли 2016 11:31

kiril.a.d написа:
true blue 71 написа:Не виждам особен проблем, че в Лудогорец има повечко чужденци. Примерите с доста отбори от Европа не са един или два. По - важното е, че чужденците в Разград имат доста добра класа . Успех срещу "Звезда" и дано стигнат някой от групите. Там са важните, доходоносните и престижните мачове, такива, които ти изграждат име в Европа,

А аз виждам - 5-та урна във ФИФА и УЕФА, само една, над Лихтенщайн...и голям форум - през крив макарон, като Лихтенщайн!!!
Дано си българин и да те интересува България...а не разни бизнес проекти, които дори успяват да цицнат от държавата, за...какво беше? - 6 чистачи и 2-ма озеленители по Европрограма? ;)...
Трагедия!!!

Да ме прощаваш, но да обвиняваш чужденците в Лудогорец за лошата позиция на България е смешно.
Първо, защото практиката наистина основните играчи да са чужденци не я създадоха в Разград. Дембеле, Жоазиньо Мораеш, Зику, Буш, Буши, Хаджи и още много ама много играчи го доказват.

Второ, защото малко или много те задържат чужденците, които наистина са по-добри от наличните при тях българи, докато в други отбори се взимаха чужденци за сметка на по-добри от тях българи. По тази причина засега няма опция оня канадец примерно да заеме мястото на Стоянов, но пък Марселиньо ще играе. За разлика от хора като Присо и такива като него - абонирани за всеки мач.

Трето.. Лудогорец (и не само те в миналото) разчитат на чужденци, защото в противен случай ще им е трудно да сглобят отбор на исканото от тях ниво. Това се видя в последните 2 кръга на последния сезон, когато играха с някакви хлапетии.

Между другото подозирам, че Домусчиев ще опита да извади някакви български кадри от тази школа. Инак ще излезе, че само харчи пари залудо за нея, не мисля, че той обича да харчи без резултат насреща.

Може би решението е задължително поддържане на собствени школи точно по тази логика: няма смисъл да имаш школа, ако тя не дава някакви играчи, които да спестят някой лев за играчи или дори да допълнят касата с приходи от трансфери. Но подобно решение няма да доведе до бързи резултат. Футболист не се изгражда за година.
[center]Almereide arh Iruein
ameide neh keuein
ameide neh ekuein
ameide neh etuein
Almereide arh Iruein
[/center]

Потребителски аватар
Nuke
Контакти:

Мнениеот Nuke » 24 юли 2016 11:43

kiril.a.d написа:И аз ще потвърдя - спокойно, ЦСКА се завръща!!!

И други 10 да го потвърдят, пак няма да стане истина. Завръща се прекръстеният Литекс, който трябваше да играе в Б група. Вие не си давате сметка явно, но точно това е проблемът на БГ футбола - далаверите. Венци и Гришко са последните мохикани. Мутри от началото на прехода. Няма честност, няма чест, няма морал. С такъв манталитет - толкоз.

bluesupport
Контакти:

Мнениеот bluesupport » 24 юли 2016 12:13

Хаха, сега пък чужденците били виновни, ама как не! Сигурен съм, че те водят нашите "ТАЛАНТИ" по чалга клубове и им наливат в устата до зори, те им втълпяват, че след като са подали веднъж точен пас на повече от два метра, са вече световни звезди. После същите пречат на звездната им кариера в серия "Б", трета немска лига или някъде из средняците на Кипър и Полша.

Върни се в “Футбол - България”