Тема за политика - Свят

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
HoUs4oOL

Re: Тема за политика - Свят

Мнениеот HoUs4oOL » 22 юни 2016 22:12

pomiqr272 написа:Защото в България не е можел.

Добре де, тия работи се проверяват с 5 клика на мишката...
Раковски има идеи за създаване на Балкански съюз и дори се опитва да ги приложи на практика, като води разговори с редица гръцки и сръбски политици, но това не дават резултат. Опитва се да създаде и българо-румънски съюз, но идеята му отново не среща успех.

http://www.bgnow.eu/news.php?cat=2&cp=0&newsid=34011
[center][wrapimg=]https://media.giphy.com/media/YSC4XfUOp4LclYppml/giphy.gif[/wrapimg][/center]

pomiqr272
Контакти:

Мнениеот pomiqr272 » 22 юни 2016 22:18

HoUs4oOL написа:
pomiqr272 написа:Защото в България не е можел.

Добре де, тия работи се проверяват с 5 клика на мишката...
Раковски има идеи за създаване на Балкански съюз и дори се опитва да ги приложи на практика, като води разговори с редица гръцки и сръбски политици, но това не дават резултат. Опитва се да създаде и българо-румънски съюз, но идеята му отново не среща успех.

http://www.bgnow.eu/news.php?cat=2&cp=0&newsid=34011

Глей са, между държава и съюз има огромна разлика. Съюз да набием Османската империя и държава между сърбия, мърбия и България е друга бира. НАТО е съюз, ЕС е съюз, ОАЕ и то е съюз, МЕРКОСУР също и ко, държави ли са? Не са.

Потребителски аватар
HoUs4oOL

Мнениеот HoUs4oOL » 22 юни 2016 22:18

ivan56 написа:
Аз съм родом от Загоричане, но между другото аз не съм българин, аз съм македонец, македонски славянин! (Смях) И като такъв, ако искате да знаете, аз съм за Македония като славянска земя, която ще има собствено управление

Както би казал безкомпромисният Жеков.
Долен комунист, антибългарин и шибан болшевик.
Та толкова за "Дядото"

Човек, остави настрана, че не се е смятал за българин, факт е, че към днешна дата е смятан за един от най-големите български философи.
Да оставим на страна, че е бил и славянофил, тъй като той е развивал идеи за Балканска федерация заедно с Гърция и дори Румъния.
Много хора в Европа са били федералисти, дори и Чърчил е изказвал такива идеи, да не говорим за Ричард Куденхов, много ми е странно мисленето на повечето от потребителите тук, страшен изолационизъм и никой не ще да обясни защо.
[center][wrapimg=]https://media.giphy.com/media/YSC4XfUOp4LclYppml/giphy.gif[/wrapimg][/center]

Потребителски аватар
HoUs4oOL

Мнениеот HoUs4oOL » 22 юни 2016 22:27

pomiqr272 написа:Глей са, между държава и съюз има огромна разлика. Съюз да набием Османската империя и държава между сърбия, мърбия и България е друга бира. НАТО е съюз, ЕС е съюз, ОАЕ и то е съюз, МЕРКОСУР също и ко, държави ли са? Не са.

Имайки предвид, че Раковски е силно повлиян от Ригас Фереос, който е писал за държава, обхващаща Балканския полуостров и Мала Азия, точно за държава си е мислел според мен и то точно с федеративно устройство, имайки предвид, че идеите на Фереос са за всички тези територии в състава на Гръцка република. :mrgreen:

Потребителски аватар
ivan56
Контакти:

Мнениеот ivan56 » 22 юни 2016 22:57

HoUs4oOL написа:
ivan56 написа:
Аз съм родом от Загоричане, но между другото аз не съм българин, аз съм македонец, македонски славянин! (Смях) И като такъв, ако искате да знаете, аз съм за Македония като славянска земя, която ще има собствено управление

Както би казал безкомпромисният Жеков.
Долен комунист, антибългарин и шибан болшевик.
Та толкова за "Дядото"

Човек, остави настрана, че не се е смятал за българин, факт е, че към днешна дата е смятан за един от най-големите български философи.
Да оставим на страна, че е бил и славянофил, тъй като той е развивал идеи за Балканска федерация заедно с Гърция и дори Румъния.
Много хора в Европа са били федералисти, дори и Чърчил е изказвал такива идеи, да не говорим за Ричард Куденхов, много ми е странно мисленето на повечето от потребителите тук, страшен изолационизъм и никой не ще да обясни защо.

Серьожа имаме една поговорка:
Орташката работа кучета я яли.
Ти сам видя до къде я докараха в Югославия.
Избиваха се като кучета, до вчера приятели и сънародници.
Едно от малкото правилни решения на нашите управници.Най-добре сами.
Тука вече е с тризнаци Сиса :lol:
Drunken_Master написа:
SSS написа:Ти сам натъртваше,че си адски сериозния човек с тризнаци и си управител на гурме ресторан

това е от един друг форум,момчето тръгва да звъни на бившето ми работно място "за да докаже нещо"...

Потребителски аватар
v.r.s.
Контакти:

Мнениеот v.r.s. » 23 юни 2016 10:59

HoUs4oOL написа:
v.r.s. написа:Абсолютно прав си в едно, че за мен ти си небългарин и пишеш абсолютни глупости, дори глупости е меко казано, защото писаниците ти са фантосмагории на които явно само ти си вярваш.
България ли започна война със Сърбия през 1886 г. или Сърбия? Да българите са виновни, че не приемат претенциите на сърбите за присвояване на наши територии, репресиите им над българите в Македония, които незнайно защо се определят като българи и отхвърлят сръбската и гръцката власт и претенции, правейки чети и воювайки срещу тях. България воюва и се бори за обединение на териториите населени с етнически българи и очертани със Санстефанският мирен договор и преди това признати от Султана чрез признаване на Българска екзархия, под която попадат същите тези територии. Бил нарушен баланс, за какъв баланс ми говориш, бе Груйо, това не са просто някакви гранични линии, а територии на които има живи хора определящи се като българи, със свой бит, традиции и там са погребани предците им като българи и кои са сърбите та ще им казват, че те нямат право да се наричат българи, а по друг начин.
Ти или си психично болен или си етнически сърбин,по друг начин не мога да определя глупостите, които пишеш.
Дори ми е интересно мнението на русофилите във форума за теб, предполагам, че и тяхното не е никак добро и само поради русофилска солидарност, не са ти казали какво мислят за теб и българофобските коментари. Сигурен съм също така, че в никой сръбски форум не биха търпели някой да пише антисръбски коментари и да възхвалява хървати, българи и други и такъв като теб отдавна щеше да бъде блокиран, а много вероятно издирен и изял бой, да не кажа и нещо по-силно.

Ще ме извиняваш, но реакцията ти е първосигнална.
България не започва война със Сърбия, но създава причината за войната, нарушавайки Берлинския договор и договореностите, под които са се подписали всички Велики сили.
До преди Съединението сръбска пропаганда в Македония почти няма.
Не всички жители на Македония се възприемат за българи, има и славяногласни елини има и други.
И хубаво говориш за Султана, но Цариградската патриаршия не издава ли схизма против БПЦ, точно защото Екзархията се обявява за независима, а според султанския ферман е автономна...
Съжалявам, за теб разбира се не са гранични територии, но за Великите сили са точно това, затова Австро-Унгария насъсква Сърбия, защото баланса на силите е нарушен.
Обаче, чудно защо не коментираш идеите на Раковски за обединени Балкани или пък проекта на Добродетелната дружина за дуалистична държава.
Дори относно съединението, правителството в Източна Румелия не нарежда ли арестуване на заговорниците и прекратяване на действията, което не се случва, защото армията не се подчинява, айде аз не съм 100% етнически българин, сърбоман и антибългарин съм, ами тия всички какви са?

Значи отново България е виновна, тъй като е имала наглостта да обедини двете си разпокъсани области, а да не говорим, че тя все още не е независима макар и Княжество и ако някой трябваше да протестира и обяви война, то това е Османската империя.
Факта, че за разлика от петте века османска власт, българският език и народност са устояли, отваряли са се български училища, възстановява се Българската Екзархия и т.н. и това което правят сърбите в Македония и другите български земи, подарени ѝ от Русия и Австро-Унгария, е показателен за какъв приятелски настроен народ става въпрос. Раковски бил в Сърбия и от там издавал вестници, ми той там е основал българската легия, която подпомага сърбите в борбата срещу турците, отново българи се бият на страната на сърбите и им помагат, но знаем как са изгонени от там след като е разпусната легията и вече са станали излишни на "братята" сърби.
Хайде сега ми кажи времето, в което е живял Раковски и дали е бил свидетел на сръбската политика към България? И неговата идея за обединени Балкани дали е означавала обединени и подчинени на сърбите, както разпокъсване и чрез репресии обезбългаряване на българските земи. А за Добродетелната дружина, която си е русофилска поначало и Димитър Благоев, който в парламента обявява, че не е българин, а македонец и това негово изказване е посрещнато с бурен смях от останалите, е безсмислено да говоря, нещата там са ясни.
И между другото Сърбия никога не е била фактор, който може да бъде обединител на т. нар. балкански славяни, тъй като нито като численост, култура, история и каквото и да е друго, не на нивото на България. Нейният късмет е, че Русия залага на нея относно политиката си на Балканите и това я прави донякъде значима в един определен период, но в даден момент всичко си дойде по местата.

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Мнениеот CTAHKO » 23 юни 2016 18:03

Във Франкфурт някакъв пак се разгърмял 8-) Около 50 човека ранени, за убити още не е съобщено 8-)
delqnski47 написа:Трябва да има бой до посиняване

Потребителски аватар
NOMER14
Контакти:

Мнениеот NOMER14 » 23 юни 2016 20:16

Каква Балканска федерация? На каква писменост ще се пише.?
На т.нар. Балкани има една държава - България, а другото са наши земи, периферия.
Съюз между Румъния, България, Гърция? Ами, имаме си го вече негласно в ЕС. Шоплукът тръгва на море в гръчко, младите румънци окупирват редовно Албена. А и православният ни календар е по Нов стил.

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 23 юни 2016 20:22

NOMER14 написа:
Каква Балканска федерация? На каква писменост ще се пише.?
На т.нар. Балкани има една държава - България, а другото са наши земи, периферия.
Съюз между Румъния, България, Гърция? Ами, имаме си го вече негласно в ЕС. Шоплукът тръгва на море в гръчко, младите румънци окупирват редовно Албена. А и православният ни календар е по Нов стил.

Да добавим, че и Сърбия почти сигурно ще влезе в ЕС, това е само въпрос на време.
Дарвин е в грешка !
Човекът не е произлязал от маймуната !
Oт маймуната човек, никога не е ставало... Но за обратното, никога не е късно !

[center][wrapimg=]http://www.rozetabg.com/wp-content/themes/corporate/iyi/logo.jpg[/wrapimg][/center]
[wrapimg=]http://cache.images.core.optasports.com/soccer/teams/75x75/353.png[/wrapimg][rimg]http://cache.images.core.optasports.com/soccer/teams/75x75/661.png[/rimg] [rimg]http://cache.images.core.optasports.com/soccer/teams/75x75/687.png[/rimg]

Потребителски аватар
язе
Контакти:

Мнениеот язе » 23 юни 2016 20:23

NOMER14 написа:Каква Балканска федерация? На каква писменост ще се пише.?

Съюз между България, Румъния и Гърция е най- голямата перверзия, която мога да си предсставя. Нема по- абсурден съюз...
... и после внезапно си направих секуро.

Върни се в “Свободна зона”