ФИФА промени правилата във футбола

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Groucho
Контакти:

Re: ФИФА промени правилата във футбола

Мнениеот Groucho » 01 юни 2016 22:12

Авалокитешвара написа:Вкарваш чисто игрово време без продължения и други подобни простотии.

Чистите игрови минути на полувреме са средно около 27-28. Няма нужда да се гони такава цел. Лежането се случва обикновено, когато по-слаб отбор има шанс за победа срещу по-силен опонент. Търкалянето без причина оп тревата не е чак толкова често срещано явление. Няма нужда да се роботизира и стерилизира съвсем футболът, а и самата промяна в правилото може да се разглежда от друга страна: ако състезателят наистина има проблем, но евакарнейровците го реанимират за 20 секунди, защо пациентът да напуска очертанията на терена и да оставя отбора си в намален състав :?: 8-)

Възрастен
Контакти:

Мнениеот Възрастен » 01 юни 2016 22:21

Готвача написа:В точка 11 е истината и справедливоста!

т. 11 е малоумно написана - засадите са най-големия бич за футбола. Свиркаджиите лесно ще се настроят - всичко "неудобно" ще е засада. А и не мога да си представя как зализания ще спре да пада за дузпи - след повторенията ще има гигантски спорове в стил "Сашо Диков" - Асене, върни малко...Аз предлагам радикалното: Да няма засади! Да, ще се пренастрои целият футбол. Да, известно време ще гледаме много голове (лошо няма). Но тогава ще стане ясно кой може и кой не може да се преориентира. И ролята на съдиите ще намалее значително.

Потребителски аватар
iliev72
Контакти:

Мнениеот iliev72 » 01 юни 2016 22:29

Самият факт , че тези закостенели старчета са се съгласили да се ползват видеоповторения си е успех само по себе си.
[offtopic][wrapimg=]http://pic.cpa3y.net/images/72850495676373035823.jpg[/wrapimg][wrapimg=]http://pic.cpa3y.net/images/28875847901498354995.jpg[/wrapimg]
[wrapimg=]http://i67.tinypic.com/23tmws9.jpg[/wrapimg][/offtopic]
Тайната на вечната младост е да научаваш всеки ден по нещо ново.
Ако спориш с идиот, вероятно и той прави същото или си попаднал на партиен (непълен) член.

Потребителски аватар
Авалокитешвара
Контакти:

Мнениеот Авалокитешвара » 01 юни 2016 22:43

Groucho написа:
Авалокитешвара написа:Вкарваш чисто игрово време без продължения и други подобни простотии.

Чистите игрови минути на полувреме са средно около 27-28. Няма нужда да се гони такава цел. Лежането се случва обикновено, когато по-слаб отбор има шанс за победа срещу по-силен опонент. Търкалянето без причина оп тревата не е чак толкова често срещано явление. Няма нужда да се роботизира и стерилизира съвсем футболът, а и самата промяна в правилото може да се разглежда от друга страна: ако състезателят наистина има проблем, но евакарнейровците го реанимират за 20 секунди, защо пациентът да напуска очертанията на терена и да оставя отбора си в намален състав :?: 8-)

Добре де, а преди 50 години не е ли имало по-слаби отбори? Аз неслучайно споменах онзи двубой. Не мисля, че това е роботизиране. Просто имаме нежелано действие и понеже то няма да изчезне от само себе си прилагаме друга тактика. Когато футболът е възникнал не е имало съдии. Никакви. Защото се е считало, че само джентълмени играят на терена и никой няма да тръгне да мами на дребно. А и като ритате пред блока като деца или сега на разните игрища с приятели няма съдии. Защото интуитивно се приема, че никой няма да тръгне да мами. А сега обсъждаме видеоповторения, петима съдии, наказания по видеозапис и т. н.
Нима днес на полуфинал на световно в 90 минута когато водиш с 1:0 и имаш тъч, корнер, аут - няма да тръгнеш да се бавиш излишно. Без значение дали се казваш Германия или Хондурас. Ами че ти ако се засилиш и изпълниш тъча веднага без поне три пъти да се почешеш по гъза и да се огледаш по отражението на някоя камера дали не ти се е развалила прическата (даже и да си плешо), всички ще те мислят за балък. Ще се говори, че ти липсва тактически усет и други безсмислици.
И това е защото нещо нередно се е превърнало в еталон и модел за подражание. Същото е и със симулациите.

Ако ще полувремената да станат само 30 минути, но да са чисти 30 минути. Без хитруване на дребно. Хитруването на дребно никога не трябва да се толерира - трябва да се пресича винаги. След като не можеш да подобриш морала на някого и да му обясниш, че не е желателно да се прави на маймуна и да хитрува на дребно просто му отразвяш възможността да го прави. Свобода и доверие трябва да ти се дават само когато показваш, че ги заслужаваш.
Ако действията ти не съответстват на желаното/нормалното правилата се променят. Защо днес имаме правило за засада? Едно време засада не е имало. Е да, ама в един момент като се усетят всички, че могат да хитруват и гледаш по 10 човека в собствената половина, за да не те изненадат с някое гюме и мачовете са били супер тъпи. Като не може по друг начин въвеждаш засадата и всичко светва.
По-добре първи на село, отколкото втори във Рим
Юлий Цезар

Потребителски аватар
PFC Litex

Мнениеот PFC Litex » 01 юни 2016 22:54

Кашчей написа:
PFC Litex написа:
Кашчей написа:Спиранията на играта, за видео повторения, ще се включват ли в добавеното време, че такова нещо не видях?!
То ще стане бетер хокея тогава!

Това, което са определили не налага спиране на играта, тя така или иначе ще е спряна, а ако съдията неотсъди наказателен удар, вероятно ще оставят играта да продължи докато четвъртия види повторението.

И ако докато го види, вземе че някой вкара гол, а след това трябва да се отмени, защото нещо не е довидяно.
Бахти и нещото-това игра на терен ли ще е, или компютърна игра?!

Не знам дали имаш спомен от един скандал в Испания `82, когато съдията, руснак, отмени дузпа за Франция, заради протестите на кувейтските представители-сам водачът на отбора излезе на терена да се разправя (липсваше му камилата в ролса, ама нейсе, преживях го). Те такива ще са нещата и при видеото. Мамка му, превръщат европейският футбол в американски спорт :evil: :evil:

Аз съм против всякакви технологии във футбола, тъй като това ще убие чара на тази игра, както се случи с F1, не изпусках състезание, а днес дори не зная и кога са стартовете.
В момента коментирам случили се вече събития и решения, така че анализ не мога да им правя, оставани да чакаме ЕВРО 2016, да се случи събитие и да видим, как ще се процедира, чак тогава може да се каже дали е добре или зле
Изображение

Потребителски аватар
iliev72
Контакти:

Мнениеот iliev72 » 01 юни 2016 23:01

И кога си гледал Ф1 ?! Сигурно в съня си !
[offtopic][wrapimg=]http://pic.cpa3y.net/images/72850495676373035823.jpg[/wrapimg][wrapimg=]http://pic.cpa3y.net/images/28875847901498354995.jpg[/wrapimg]
[wrapimg=]http://i67.tinypic.com/23tmws9.jpg[/wrapimg][/offtopic]
Тайната на вечната младост е да научаваш всеки ден по нещо ново.
Ако спориш с идиот, вероятно и той прави същото или си попаднал на партиен (непълен) член.

Потребителски аватар
Captain Stottlemeyer

Мнениеот Captain Stottlemeyer » 01 юни 2016 23:32

PFC Litex написа:...Аз съм против всякакви технологии във футбола, тъй като това ще убие чара на тази игра...

+1 :) Да не говорим за това, че ако по-богатите държави и клубове могат да си ги позволят, това не се отнася за по-бедните, които са мнозинство. Дори в една Германия технологията за голлинията се въведе с известно забавяне заради несъгласието по финансови съображения на повечето клубове от първа и втора бундеслига. А правилата трябва да бъдат еднакви за всички, все пак... ;)
Отделен въпрос е, колко пъти дори видео-повторенията не могат да убедят коментаторите и нас - ТВ зрителите: излязла ли е топката в тъч (аут), или не; корнер ли е, или аут; има ли засада, или не; има ли нарушение, или не; дузпа ли е, или не е дузпа!?... :roll: 8-) Когато един съдия е добре подготвен, не му трябват видео-повторения. Колко пъти сте виждали, например, английски странични съдии да сбъркат при маркирането на засада!?... 8-)
"Има една страна България и в тази страна България има един отбор „Левски”. В този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!" Георги АСПАРУХОВ

Потребителски аватар
парци
Контакти:

Мнениеот парци » 02 юни 2016 00:13

Кашчей написа:... И ако докато го види, вземе че някой вкара гол, а след това трябва да се отмени, защото нещо не е довидяно...

Реално това е идеята. Или е по-правилно да се пускат голове от засада за правилните отбори, без право на "обжалване"? Изгодно сигурно е, но правилно - не, със сигурност.
Изображение

Потребителски аватар
Captain Stottlemeyer

Мнениеот Captain Stottlemeyer » 02 юни 2016 00:19

organzata написа:Какво ви интересува бе,тия промени.
Нямате ли булки за опрашване,деца за гледане,баби на коландисване(капитана знае най-добре) та седнали да се занимавате с това!

Помниш ли, наборе-е-е, как навремето гонехме момите? - Помня, помня наборе, ама защо ги гонехме - не помня!... :(
"Има една страна България и в тази страна България има един отбор „Левски”. В този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!" Георги АСПАРУХОВ

Потребителски аватар
Pragmatichen

Мнениеот Pragmatichen » 02 юни 2016 00:41

PFC Litex написа:
Кашчей написа:
PFC Litex написа:
Кашчей написа:Спиранията на играта, за видео повторения, ще се включват ли в добавеното време, че такова нещо не видях?!
То ще стане бетер хокея тогава!

Това, което са определили не налага спиране на играта, тя така или иначе ще е спряна, а ако съдията неотсъди наказателен удар, вероятно ще оставят играта да продължи докато четвъртия види повторението.

И ако докато го види, вземе че някой вкара гол, а след това трябва да се отмени, защото нещо не е довидяно.
Бахти и нещото-това игра на терен ли ще е, или компютърна игра?!

Не знам дали имаш спомен от един скандал в Испания `82, когато съдията, руснак, отмени дузпа за Франция, заради протестите на кувейтските представители-сам водачът на отбора излезе на терена да се разправя (липсваше му камилата в ролса, ама нейсе, преживях го). Те такива ще са нещата и при видеото. Мамка му, превръщат европейският футбол в американски спорт :evil: :evil:

Аз съм против всякакви технологии във футбола, тъй като това ще убие чара на тази игра, както се случи с F1, не изпусках състезание, а днес дори не зная и кога са стартовете.
В момента коментирам случили се вече събития и решения, така че анализ не мога да им правя, оставани да чакаме ЕВРО 2016, да се случи събитие и да видим, как ще се процедира, чак тогава може да се каже дали е добре или зле

Шефовете на ФИФА и УЕФА сън не ги лови дали е ЗА или ПРОТИВ промените един всезнаещ фен на провинциален селски отбор от Чалгария.
Забелязвам по Ф1 и футбол си капацитет и всичко знаеш, дори знаеше как лично Данаил Ганчев е дал нареждане Литекс да напусне Герена на мача с Левски :)
И понеже си позволяваш да коментираш моето мнение, да, това е моето мнение и смятам, че имам право на него.
Правото да пише във форума е точно толкова право на PFC Litex, колкото е право и на Pragmatichen.
И да се върна на темата с промените, интересно ми е, ако даден съдия реши, че играчът при биене на дузпа не просто е "намалил ход", а е спрял за миг(според него), това какво значи, че дузпата се отменя, изпълняващият дузпа получава жълт картон и се дава фаул за другият отбор ли?
Ами това е идиотска промяна, честно...
Това с 20-те секунди за изправяне на контузен, също.
Това с биене на тъча с двете ръце, здраво хванал топката...също(сякаш ще проверява всеки път дали тъчът се бие със здраво хванати ръце около топката или лявата е малко отпусната) и т.н.
Според мен това е "отчитане на дейност" на едни комисии, нищо повече.
А 4-тата смяна пък е абсурдна...даже и в продълженията.
То не стига, че са 2 х 15 мин, ами като направят по 2-3 смени(както онзи ден Диего Симеоне) и то продължението свършило.
Вярно, че животът е низ от промени, но... :roll:
Държава, в която пациентите бият лекарите, не е държава.

Върни се в “Футбол - Свят”