Мнениеот gonzo72 » 01 юни 2016 00:18
Защо феновете са толкова тихи?
Омръзна ми да ходя с наведена глава след мач
Кирил Ивков
Всичко, което каза Наско Сираков в интервюто си, е напълно резонно. От 2009 г. насам отборът не е спечелил нищо и нищо хубаво не се е случило на Герена. Наско Сираков е легенда и е в правото си да критикува. Той е юноша на Левски, израснал е на Герена, преживял е много радости, а и мъка. Виждам, че не говори с имена, като изключим треньора, но всички знаем за кои хора става въпрос. Това определено е камък в градината на ръководството, треньорите и играчите. Наскоро интервю даде и Мъри Стоилов, който се изказа по подобен на Наско начин. Почти няма разлика в становищата им. Все пак те двамата са последните, донесли успех на Левски.
Наско говори за негативизма. Той се вижда всеки ден на стадиона. Малко са мачовете в последните 5-6 години, в които публиката ме е впечатлявала. Виждате колко зрители ходят на стадиона. Учудвам се обаче защо феновете са толкова тихи? Каква е причината? Дали пък те не свикнаха с това, което се случва в Левски през последните години. Пагубно е, ако публиката се е примирила. Левски беше отборът, който водеше дълги години в класацията за най-много фенове. Сега се срамуваме, че на домакинските мачове няма повече от 2-3 хиляди души.
Един от най-важните акценти от интервюто на Сираков е това, че феновете на вечния враг се молят ръководителите на Герена да останат. Това са много силни думи. Разбирам го добре какво иска да каже. И ние на времето си казвахме за еди-кой си от ЦСКА - дано да е по-дълго там. Те сега си го връщат. Тежко е, ако така ще продължава Левски. Хората на Герена трябва да преосмислят някои неща, защото няма никаква стратегия. Не може така. Трябва да има план за развитие, който да се каже на висок глас. Ние сме Левски! Да, и други отбори са били в криза, виждаме ги и в Италия, и в Англия. Но те имат идея как да се качат отново на върха и бързо го правят. А в Левски кризата се задълбочава още повече. Мене също ме боли. Не искам след всеки мач да се прибирам с наведена глава от Герена. Аз съм свикнал да виждам Левски винаги на първо място.
За случая със Стойчо Стоев ми се струва, че има леко разминаване. Наско го е яд и не може да приеме треньор, който се смее след загуба. По мое време, а и след това, като загубеше Левски, шефовете влизаха да се карат. Уволняваха треньори след само една загуба. Дори при победа с 1:0 или 2:0 публиката и началниците отново бяха недоволни.