Парад на Победата - на живо

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
fcb_bg
Контакти:

Re: Парад на Победата - на живо

Мнениеот fcb_bg » 09 май 2016 20:13

Маги Стралска написа:
fcb_bg написа:Аз за последно видях едни украинци гордо да опъват нацисткото знаме и да използват нацистки емблеми. Ти?

а правиш ли разлика.... между фашизъм... и национал-социализъм?....

Я кажи тез от кои са бе, дошата:

Изображение
Спрете да си хвърляте поне фасовете на земята.
Дедите ви не са ляли кръв тук за това.

Потребителски аватар
Маги Стралска

Мнениеот Маги Стралска » 09 май 2016 20:18

язе написа:
Маги Стралска написа:
fcb_bg написа:Аз за последно видях едни украинци гордо да опъват нацисткото знаме и да използват нацистки емблеми. Ти?

Ся, ако обясниш и разликата, цена нямаш. :)

прочети в уикипедия.... там доста добре са описани....

Потребителски аватар
Маги Стралска

Мнениеот Маги Стралска » 09 май 2016 20:20

fcb_bg написа:
Маги Стралска написа:

Изображение

тия явно са некви рокери.... черепи.... и пушки... ного е метълско.... :)

manoll
Контакти:

Мнениеот manoll » 09 май 2016 20:20

sin4ec написа:
manoll написа:както се казва във вица - поименно, колега, поименно, хахаха
Въпросът е, че СССР винаги е бил империя на злото - най-кървавия агресор в историята на човечеството, вкл. и срещу собствените си народи, вкл. и срещу живеещите там българи. И беларуси, и украинци посрещат немците с цветя, а немците спират в един момент доброволци да влизат в армията на ген. Власов, щото чак им се вижда невероятно как буквално стотици хиляди пленени руснаци искат да се бият за свободата си срещу Червената армия - тази, в която НКВД стои с картечниците зад войските и стреля без предупреждение, ако им се стори, че някой не атакува с достатъчно ентусиазъм

Всички опити да се изкара Русия/СССР като невинна жертва е просто върха на наглостта. За обикновените руснаци съм съгласен - те са си крепостни и днес, а промивката на мозъците им не е спирала...

Не разбрах колко са танкистите и летците, но явно справката ти при чичко Гугъл е показала нелицеприятните факти. Както и кога се прекратява това обучение-дали пък не е около идването на Хитлер на власт, ахъммм?
Простотията със "стотиците хиляди" при Власов е феноменална! Хич няма и да я коментирам. Да не говорим, че заповед 227 на Ставката " Нито крачка назад!" е издадена доста след поражението на 2 уа на въпросния.
Заградотрядите са се сформирали от най-добрите бойци, не е само до НКВД. Освен това са били твърде малко бройки. Целта им е да не допускат самоволно оставяне на позициите, а не да стрелят без предупреждение. Ще се изненадаш колко малко хора са разстреляли, това се е прилагало в много крайни случаи. Хванатите от тях просто са връщани на фронта.
С факти, колега, с факти! Ще те пердаша с тях оттук до Берлин, като руски сержант- немски фелдфебел, щото ми се барате тука, без нищичко да знаете. И си мислите, че като прочетете три инджевски глупости, сте наясно...
Ниска черешка! :)

Можеш да пердашиш с факти, само ако имаш факти - иначе си просто поредния неграмотен безродник. Какви факти си дал - ще се изненадам колко малко хора са разстреляни? Хахаха, голям факт няма що - да беше казал 20 човека, 30 да се хвана за някой "факт". Ок, малко са разстреляни - значи можеш да ми ги кажеш поименно, хаха

както вече казах, тезата ми е, че всеки може да си празнува каквото си иска, ако искаш празнувай пред някое посолство на Украйна в знак на благодарност към 3-ти украински фронт - твоя си работа. Дразнещото е когато такива като теб повтарят руската пропаганда - те си измислят свои годишнини, своя война (Отечествената), свои легенди, и ти още 2-3 като тебе ги ръсят тука. Днес една мацка, главен прокурор на Крим, участва в манифестацията на "безсмъртния полк" с портрета на ...цар Николай - последния руски монарх, убит заедно със семейството с болшевиките - просто ум да ти зайде до какви висоти може да стигне малоумието в Русия. И това не е някаква изкуфяла бабичка от някой колхоз, а що годе висш магистрат...

И какво те кара да мислиш, че съм бил прочел "инджевски" глупости? Има си предостатъчно руски автори - и военни, и историци, които успяват да извадят от архивите това онова.

manoll
Контакти:

Мнениеот manoll » 09 май 2016 20:22

sbornaq написа:Днес присъствах на живо на Парада на Победата в Москва!За първи път имам честта да гледам такъв голям парад на живо! Беше много вълнуващо събитие! Имах честта да видя за първи път велик политик като Владимир Владимирович Путин на живо!Парадът се проведе без грешка и беше много внушителен! След това се включих в "Бесмърният полк" (Имам дядо по бащина линия , който е загинав във Великата Отечествена Война)! Шествивето беше внушително имаше на 600 000 души и беше много добре направено!
Пожелавам на всеки да присъства на такъв внушителен военен парад, защото едно е да го гледаш по телевизията, съвсем друго е да го гледаш на живо - тръпката и емоциите са съвсем различни!
До утре сутринта съм в Москва , след което хващам обедния влак за Саранск, където вдруги ден ще гледам срещата Мордовия (Саранск) - Зенит , ще се разходя малко из Саранск ще разгледам забележителностите на града и на 12 май вечерта се връщам в Санкт Петербург!
С ДНЁМ ПОБЕДЫ! :!:

Абе Александров, кажи си че си руснак, аз се чудех на какъв се правиш... :)

sbornaq

Мнениеот sbornaq » 09 май 2016 20:23

Без Деня на Победата , нямаше да има Ден на Европа! Факт! :!:
СССР изнася 85% от войната с нацистка Германия!Факт! :!:

Потребителски аватар
diplomat
Контакти:

Мнениеот diplomat » 09 май 2016 20:23

язе написа:
Маги Стралска написа:

Ся, ако обясниш и разликата, цена нямаш. :)

Фашизмът цели възраждането на империята чрез държавата и всичките управленски лостове, докато национал-социализма се уповава на силата на етническата нация и чрез нея търси издигането на страната до предишните величини.

Колкото и да не вярват някои хора, Мусолини е бил много по-либерален от Хитлер и е позволявал на хората да живеят светски и разюздан начин на живот, стига да не кривят от правата линия на фашизма.

sbornaq

Мнениеот sbornaq » 09 май 2016 20:24

manoll написа:
sbornaq написа:Днес присъствах на живо на Парада на Победата в Москва!За първи път имам честта да гледам такъв голям парад на живо! Беше много вълнуващо събитие! Имах честта да видя за първи път велик политик като Владимир Владимирович Путин на живо!Парадът се проведе без грешка и беше много внушителен! След това се включих в "Бесмърният полк" (Имам дядо по бащина линия , който е загинав във Великата Отечествена Война)! Шествивето беше внушително имаше на 600 000 души и беше много добре направено!
Пожелавам на всеки да присъства на такъв внушителен военен парад, защото едно е да го гледаш по телевизията, съвсем друго е да го гледаш на живо - тръпката и емоциите са съвсем различни!
До утре сутринта съм в Москва , след което хващам обедния влак за Саранск, където вдруги ден ще гледам срещата Мордовия (Саранск) - Зенит , ще се разходя малко из Саранск ще разгледам забележителностите на града и на 12 май вечерта се връщам в Санкт Петербург!

Аз съм българинрусофил! Понимаеш?

Потребителски аватар
diplomat
Контакти:

Мнениеот diplomat » 09 май 2016 20:25

manoll написа:

Ти му вярваш ли? :lol: :lol: Тя историята при него се променя всеки ден - накрая ще каже, че е личен наследник на Владимир Илич Ленин и първи братовчед на дъщерята на брата на чичото на Че Гевара. :mrgreen:

Потребителски аватар
fcb_bg
Контакти:

Мнениеот fcb_bg » 09 май 2016 20:25

Маги Стралска написа:
fcb_bg написа:
Маги Стралска написа:

Изображение

тия явно са некви рокери.... черепи.... и пушки... ного е метълско.... :)

Рокери с джипове... мхм... Джак Спароу и той е рокер.
Спрете да си хвърляте поне фасовете на земята.
Дедите ви не са ляли кръв тук за това.

Върни се в “Свободна зона”