Thsmith написа:Аз за разлика от теб следя френската преса и много добре знам какво говори Сарко, също и какво говореше и правеше като президент.
Във Франция положението е много тежко с ФН и нещата не са никак прости. Сарко е готов да критикува абсолютно всичко което прави правителството + застъпване на патриотичната карта за избутване на Льо Пен. Същото правеше и Оланд като опозиция, най смешно беше положението му с външната политика към близкия изток и службите за сигурност и изказванията му до края и последвалите действия на 180 градуса още със стъпването във власт.
Камерън направи нещо подобно, но в доста по малък мащаб. Агитираше за референдум и постоянно намекваше за напускане за да избута Фарадж (и го направи по най бруталния начин), а сега заема обратната позиция дори с минимални отстъпки (колкото да не изглежда смешен). Вярно, че предизвика разцепление в партията и Борис (който е супер писател) се опитва да го свали, но това е друг въпрос.
Надявам се, че схвана какво имам предвид.
Да ну, хаха.
ФН като какви ми ги пишеш, щото ако има партия в Европа, за която действително да има някакво подозрение, че е на руска хранилка т'ва е партията на льо Пен.
Абсолютно нелепо е да се вярва, че Саркози хвърля руска пропаганда, за да печели симпатии, оспорвайки политиката на Оланд (доколкото и тя е толкова твърда), не вярвам, че във Франция ще спечелиш много, ако кажеш, че Украйна няма място в ЕС, и че Крим е направил правилен избор като е избрал Русия и всичко това във времена, когато в Европа се лее мощна антируска пропаганда, за фамилиарниченето му с Путин пък не знам какво да кажа.
Пък може и Франция да има руско малцинство или голям русофилски вот, за които да се борят, знам ли.
За Камерън също може да се спори, дали е искал да краде гласове, което разбира се е цел във всяка една предизборна кампания, без значение кога и къде или се опитваше да се представи като евроскептик, което да му даде по-твърд вид на преговорите с ЕС относно ''специалния статут'' на Великобритания.
[center][wrapimg=]https://media.giphy.com/media/YSC4XfUOp4LclYppml/giphy.gif[/wrapimg][/center]