Ултраси и националисти готвят протест срещу Бог

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Emmanuel
Контакти:

Re: Ултраси и националисти готвят протест срещу Бог

Мнениеот Emmanuel » 16 апр 2016 09:18

v.r.s. написа:
obi4am_pirin написа:
v.r.s. написа:
obi4am_pirin написа:То към Билията никой не е прибавил нищо, освен протестантите, които прибавят, преиначават и изваждат неща, които ги опровергават и трудно биха обяснили на принадлежащите към дадено течение и така са я изопачили. Твърдението ти, че Петър е определен не като скала, а като камъче от Христос е точно такова изопачение, а още по интересно ще е да обясниш, къде е този оригинал и как е достигнал до създателя на това течение и последователите му, след над 10 века единна Църква, в която Писанието е еднакво и на запад и на изток и на всички преведени езици? Как е стигнало това определение до някой си, след повече от хилядолетие. Та нали самото наименование Петър означава Канара и защо ще му казва, че на тази Канара ще изгради Църквата си и портите адови няма да надделеят. Защо му е на Христос камъче, ако той е искал да определи себе си като канара и защо ще определя Петър като такова, а не и другите апостоли?
Православната Църква не се самоопределя за единствената Христова Църква, а нея я определят освен Св. Писание и Св. Предание, което вие не приемате. Но ще говоря само чрез Св. Писание, което за вас е всичко, не тами ли е казано, че "там където са двама или трима в Мое име и аз съм посред тях", не Христос ли казва на апостолите да остана в Ерусалим, докато не получат Св. Дух, за да могат да говорят чужди езици и Дух Свети да говори чрез тях, не там ли пише, че те чрез ръкополагане са давали от този дух на други и са ги поставяли за Епископи и свещенослужители, които протестантите не признавате. Но и там точно за изопъчителите на Християнството е казано, че "Затова казвам ви: всеки грях и хула ще се прости на човеците; но хулата против Духа няма да се прости на човеците; и ако някой каже дума против Сина Човечески, ще му се прости; но ако някой каже против Духа Светаго, няма да му се прости ни на този, ни на онзи свят." (Мат. 12:31-32). А каква по-голяма хула от това да не се признава Христовата Църквата изградена, от Апостолите чрез обещаният и изпратен от Христос Дух Свети. Как може хора, отричащи свещенството и въобще тайнствата установени от тези, които са направлявани от СВ. Дух, да се определят като Христови. Защото сам той казва, че „Пазете се от лъжливите пророци, които дохождат при вас в овчи дрехи, а отвътре са вълци грабители. От плодовете им ще ги познаете. Бере ли се грозде от тръни, или смокини от репеи? Също така, всяко добро дърво дава добри плодове, а лошото дърво дава лоши плодове. Не може добро дърво да дава лоши плодове; или лошо дърво да дава добри плодове. Всяко дърво, което не дава добър плод, отсича се и се хвърля в огън. И тъй, от плодовете им ще ги познаете. Не всеки, който Ми казва: Господи! Господи! Ще влезе в небесното царство, но който върши волята на Отца Ми, Който е на небесата. В оня ден мнозина ще ми рекат: Господи! Господи! Не в Твоето ли име пророкувахме, не в Твоето ли име извършихме много велики дела? Но тогава ще им заявя: Никога не съм ви познавал; идете си от Мене вие, които вършите беззаконие” (Матей 7:15-23).

Точно за изопъчителите се отнасят тези думи и най-вече "Не всеки, който Ми казва: Господи! Господи! Ще влезе в небесното царство, но който върши волята на Отца Ми, Който е на небесата. В оня ден мнозина ще ми рекат: Господи! Господи! Не в Твоето ли име пророкувахме, не в Твоето ли име извършихме много велики дела? Но тогава ще им заявя: Никога не съм ви познавал; идете си от Мене вие, които вършите беззаконие”. Защото няма как да отричаш Христовата Църква, Тайнствата ѝ и да казваш, че си Христов, и заради това го е казал, че "Не всеки, който Ми казва: Господи! Господи! Ще влезе в небесното царство", без значение какви дела е вършил в Негово име, ако не вършат волята на Отца Му и че, на тях ще заяви Никога не съм ви познавал; идете си от Мене вие, които вършите беззаконие”.

Колкото до основата, за която пишеш, сам изобличаваш протестантството, защото Ако Христос е основата, то Апостолите и другите след тях градят върху нея и така се надгражда постепенно, а какво прави протестантството бута изграденото за над хилядолетие и се поставя върху основата. Все едно да поставиш покрив върху основа и правите това, което е казал, че "никой не може да положи друга основа освен тази, която е положена, която е Иисус Христос", защото ако Той е основата, а апостолите и тези след тях са работниците които градят или садят и поят и така изграждат Христовата Църква, кои сте вие, които отричате и бутате изграденото, чрез непризнаване на Христовите работници и по този начин не правите ли опит да "положите друга основа"?

Всяко нещо, което се гради има последователност на изграждането, докато протестантите не градите върху основата Христос, защото това което градите няма връзка с нея и с работниците градили над хлядолетие върху нея, а идва от друго място и следователно е друга основа.

Нищо не е бутнато.Бутаме само измислените икони,за които може би ще ми извадиш текст от Светото писание...Къде се говори да се покланяме и молим на икони?Сигурно ще ми посочиш и къде Христос говори за курбани и други такива жертвоприношения?
За камъчето Петър ти давам един линк
http://forum.abv.bg/index.php?showtopic ... id=1737691

Напротив бутате всичко, което ви изобличава.
То в Св. Писание не пише нищо и за разпъването на Апостол Петър и Посичането на апостол Павел, но това не означава, че не се е случило. След като за вас иконите са идоли и сте против тях, какво ще кажеш за убруса, на който Христос отпечатва лицето си и го изпраща на цар Авгар, чрез който убрус го изцелява, както и за изрисуването на Божията майка, от апостол Тома, който е бил живописец и това е първата икона, на която е отдавана почит. За разлика от вашето разбиране, Църквата е жив организъм, състояща се от Отец, Син и Дух Свети и всички хора, без значение дали са живи или починали, защото за Бога всички са живи. И като отдаваме почит на изображенията на Христос и Светиите, ние отдаваме почит не на дървото и самата икона, а на изобразените светии, които като "работници на божията нива и или градеж" стоят пред Бога и се молят за нас. Относно курбаните, при раждането на Христос, майка му отива и принася в жертва две гълъбчета, а по богатите са принасяли телци, както е заповядал Моисей, а сам Христос казва на хората да пазят и изпълняват Моисеевият закон. Но от друга страна той също така не е и казал, че не трябва да се принасят курбани, къде пише в Библията, че не трябва да се прави.
Също така, като казах, вие градите на основа, която не е Христос, защото първата написана Св. Литургия е от брата на Христос-Св. апостол Яков, която е претърпяла редакции от Св. Василий и Св. Йоан Златоуст за да бъде съкратена, тъй като е била много дълготрайна, но вие ги отричате, както отричате и свещениците, които както казах са ръкополагани от Апостолите.
В Библията е описана случка.

11. А Бог правеше немалки чудеса чрез ръцете Павлови,
12. тъй че донасяха и полагаха върху болните кърпи и убруси от снагата му, и болестите им се махваха, и злите духове излизаха из тях.
13. Някои пък от иудейските заклинатели-скитници наченаха да изговарят името на Господа Иисуса над ония, които имаха зли духове, и казваха: заклеваме ви в Иисуса, Когото Павел проповядва.
14. Това правеха някои си седем сина на иудейския първосвещеник Скева.
15. А злият дух отговори и рече: Иисуса познавам и Павла зная; но вие кои сте?
16. И скочи върху им човекът, у когото имаше зъл дух и, като ги завладя, прояви срещу тях такава сила, че те, голи и ранени, избягаха от оная къща.

Та тя е показателна за това, че не всеки който използва името на Иисус, има властта, която е дадена на неговите Апостоли.
Също така няма как някой да проповядва, като тълкува сам за себе си, без да е запознат в дълбочина с това, което проповядва и пример за това е Аполос, който проповядва Христа, но Акила и Прискила му излагат по-точно Пътя Господен, а това означава, че не може всеки да си говори и мисли както той го разбира, нещо което правят евангелистите.

24. И дойде в Ефес някой си иудеин, на име Аполос, родом от Александрия, мъж красноречив и силен в Писанията.
25. Той беше наставен в пътя Господен и, разпален духом, говореше и поучаваше правилно за Господа, ако и да знаеше само за Иоановото кръщение.
26. Той начена да говори смело в синагогата. Като го чуха Акила и Прискила, прибраха го и му обясниха по-точно пътя Господен.

Колкото до линка, ти си показал цитат от Евангелието и някакви съждения върху него, които са изопачени. Христос казва, че ще го нарече Петър, което значи канара и върху нея ще построи Църквата си. Хайде след като следваш Евангелието, покажи ми къде пише в него, че Канарата е Христос, а Петър е камъче и ако е искал да каже така, защо не го е казал директно по-този начин?
От друга страна ако Христос е искал да се чете някакъв текст и да се спазва, то Той щеше да напише кое и как трябва да се прави и изпълнява и това е, нямаше да го правят Апостолите и учениците му, които преди да напишат Евангелията и Посланията са проповядвали устно, т.е. Евагелията и Посланията от Новият завет са писани след години проповядване и предаване на учението му от уста на уста, наричано и определяно като Предание, което вие не приемате, но то е в основата на Св. Писание.

Защо след като следвате Евангелията, не изпълнявате Евхаристията, която завещава Христос, като казва- "това правете за мое възпоменание", не е казал да се прави един или два пъти, а да се прави за негово възпоменание, но вие го отричате, като отново си правите ваши съждения?

Здравей,
1. относно "Скалата Петър" словото в оригинал казва: "Ти си петрос(камъче) и на тая петра (скала), аз ще съградя моята църква!" Исус нарича Петър - петрос(камъче), а обещава да съгради своята църква на канарата (петра), която всъщност е откровението, че Исус е Христос, Син на живия Бог! Откровение, което току що Петър бе получил и изповядал! Именно това откровение провокира гореспоменатите думи на Спасителя, има логика нали? Ако се замислиш реално и православната, и католическата, и протестантската църква са изградени точно на откровението за Христос, което отците на вяра са консолидирали на вселенските събори! "Бог истинен от Бог истинен, светлина от светлината...." апостолския символ на вярата, който като протестант чета с трепет и вълнение всеки път. Така че канарата е откровението за това, че Христос е Бог, все пак всички преди Петър го виждаха просто като човек, учител и т.н. А играта на думи, която Спасителя използва цели да покаже, че всеки който получи това откровение като Петър, се превръща в камъче, демек започва да носи същата субстанция като канарата. Откоровение 3 глава(на който победи, ще дам ново камъче и на него ново име(природа) написано) Библията, четена в оригинал е изключително красива и дълбока книга :) Единствената канара в живота ни, обаче е Христос! Той е началото и края, пътят истината и живота!
2. Евхаристията в моята църква се приема всяка неделя и се счита за връхна точка от богослуженията ни!
3. Протестантизма има своите по емоционални, крайни движения! Той също е несъвършен като православието, католицизма и всяко друго нещо в което са замесени човеци. Все пак единственото свято, съвършенно нещо е личността на Бога. В своята същност обаче протестантизма е стъпил здраво върху откровенията, които са били изградени на църковните събори през първите четири века. Проблема е когато през пети век църквата решава, че вече няма повече да се пишат нови доктрини, няма да се приемат вече нови откровения, а само ще се пази досега изграденото(Преданието) и така църквата спира да приема свежо слово, а Бог не спира да го освобождава. Така вярата се превръща в религия! Протестантизма цели връщане към живата вяра и надгражда над това, което православието ВЕЧЕ е изградило до моментите в които е било акуратно! Ние не отричаме своето наследство, просто позволяваме на живия Бог да надгради, върху основите които е построил чрез вас!Поради това, аз лично много уважавам православните си братя и сестри, защото без православие, нямаше да ги има основите! Чета редовно книги на църковните отци във вярата, защото те полагат основата!
80% от богословието на протестантизма се основава на това на Блажени Августин! Знаеше ли това? Има спасение и извън православието, нямаспасение извън Христос!
Нямах време да анализирам внимателно целия ти пост, но това исках да уточня. Благословен ден! :)

Потребителски аватар
Emmanuel
Контакти:

Мнениеот Emmanuel » 16 апр 2016 09:46

v.r.s. написа:
То в Библията никъде не пише и за пастори и Евангелистка Църква, това би трябвало да означава, че не трябва да ви има.

Ефесяни 4:11 И Той даде едни да бъдат апостоли, други пророци, други пък благовестители, а други пастири и учители,
Думата пастор произлиза от корена ПАТЕ - БАЩА! За църковни отци(бащи), няма нужда да говорим нали? В библията я няма думата ортодоксален(православен), нито католически(вселенски), нито протестант(евангелски), защото за Бог има само една църква на земята - Христовата. Всичко друго са наши човешки деления. Всяко място на което се проповядва и издига Христос като Бог е църква, а това което издига човеци е секта. Христологията е разграничението, защото именно Христос е камъка в който се спъват зидарите, като строят вероученията си! Тези строят чрез Христос изграждат църквата Му, тези които издигат човеци... не. Ето колко е простичко!
Както виждаш повечето спорове са от липса на познаването ни едни други. Аз лично прекарах доста време в изучаване на православието докато учих богословие и това ми помогна много да положа респект върху вашата вяра, вместо да казвам като сектант "Само ние сме истината!" Сигурен съм, че бих могъл да ти отговоря(на ЛС, не тук) при това библейски обосновано на абсолютно всеки един въпрос, който имаш относно "неакуратността" на протестанството и ще се убедиш, че голяма част от нещата ще са библейски. Разбира се имаме и грешни доктрини, както казах църквата не е съвършенна, само Бог е!

Потребителски аватар
obi4am_pirin
Контакти:

Мнениеот obi4am_pirin » 16 апр 2016 10:14

damyanov1963:

Ами според нашата черга си е успех.
Кои сме ние, даже не се и доближаваме до средноевропейските отбори, та да имаме претенции

angelofdeath
Контакти:

Мнениеот angelofdeath » 16 апр 2016 10:36

Всеки може да изповядва, каквато религия иска, но без да подтиска останалите. Още от създаването си България и българите са толерантни към иноверците. Не случайно от нашите земи към Европа тръгва Богомилството. Именно павликияните помагат на цар Калоян да влезе в Пловдив. Прабългари и славяни живеят заедно и се смесват въпреки различните си богове. Това не значи, че съм привърженик на сектите, даже напротив. Лошото е, че нашата църква отдавна е абдикирала от ролята си на духовен водач. Затова избуяват тези извратени формации, които в тези тежки времена впримчват измъчени хора. Кой трябва да ги спре, не знам!

Потребителски аватар
v.r.s.
Контакти:

Мнениеот v.r.s. » 16 апр 2016 13:02

Emmanuel написа:
v.r.s. написа:
obi4am_pirin написа:
v.r.s. написа:
obi4am_pirin написа:То към Билията никой не е прибавил нищо, освен протестантите, които прибавят, преиначават и изваждат неща, които ги опровергават и трудно биха обяснили на принадлежащите към дадено течение и така са я изопачили. Твърдението ти, че Петър е определен не като скала, а като камъче от Христос е точно такова изопачение, а още по интересно ще е да обясниш, къде е този оригинал и как е достигнал до създателя на това течение и последователите му, след над 10 века единна Църква, в която Писанието е еднакво и на запад и на изток и на всички преведени езици? Как е стигнало това определение до някой си, след повече от хилядолетие. Та нали самото наименование Петър означава Канара и защо ще му казва, че на тази Канара ще изгради Църквата си и портите адови няма да надделеят. Защо му е на Христос камъче, ако той е искал да определи себе си като канара и защо ще определя Петър като такова, а не и другите апостоли?
Православната Църква не се самоопределя за единствената Христова Църква, а нея я определят освен Св. Писание и Св. Предание, което вие не приемате. Но ще говоря само чрез Св. Писание, което за вас е всичко, не тами ли е казано, че "там където са двама или трима в Мое име и аз съм посред тях", не Христос ли казва на апостолите да остана в Ерусалим, докато не получат Св. Дух, за да могат да говорят чужди езици и Дух Свети да говори чрез тях, не там ли пише, че те чрез ръкополагане са давали от този дух на други и са ги поставяли за Епископи и свещенослужители, които протестантите не признавате. Но и там точно за изопъчителите на Християнството е казано, че "Затова казвам ви: всеки грях и хула ще се прости на човеците; но хулата против Духа няма да се прости на човеците; и ако някой каже дума против Сина Човечески, ще му се прости; но ако някой каже против Духа Светаго, няма да му се прости ни на този, ни на онзи свят." (Мат. 12:31-32). А каква по-голяма хула от това да не се признава Христовата Църквата изградена, от Апостолите чрез обещаният и изпратен от Христос Дух Свети. Как може хора, отричащи свещенството и въобще тайнствата установени от тези, които са направлявани от СВ. Дух, да се определят като Христови. Защото сам той казва, че „Пазете се от лъжливите пророци, които дохождат при вас в овчи дрехи, а отвътре са вълци грабители. От плодовете им ще ги познаете. Бере ли се грозде от тръни, или смокини от репеи? Също така, всяко добро дърво дава добри плодове, а лошото дърво дава лоши плодове. Не може добро дърво да дава лоши плодове; или лошо дърво да дава добри плодове. Всяко дърво, което не дава добър плод, отсича се и се хвърля в огън. И тъй, от плодовете им ще ги познаете. Не всеки, който Ми казва: Господи! Господи! Ще влезе в небесното царство, но който върши волята на Отца Ми, Който е на небесата. В оня ден мнозина ще ми рекат: Господи! Господи! Не в Твоето ли име пророкувахме, не в Твоето ли име извършихме много велики дела? Но тогава ще им заявя: Никога не съм ви познавал; идете си от Мене вие, които вършите беззаконие” (Матей 7:15-23).

Точно за изопъчителите се отнасят тези думи и най-вече "Не всеки, който Ми казва: Господи! Господи! Ще влезе в небесното царство, но който върши волята на Отца Ми, Който е на небесата. В оня ден мнозина ще ми рекат: Господи! Господи! Не в Твоето ли име пророкувахме, не в Твоето ли име извършихме много велики дела? Но тогава ще им заявя: Никога не съм ви познавал; идете си от Мене вие, които вършите беззаконие”. Защото няма как да отричаш Христовата Църква, Тайнствата ѝ и да казваш, че си Христов, и заради това го е казал, че "Не всеки, който Ми казва: Господи! Господи! Ще влезе в небесното царство", без значение какви дела е вършил в Негово име, ако не вършат волята на Отца Му и че, на тях ще заяви Никога не съм ви познавал; идете си от Мене вие, които вършите беззаконие”.

Колкото до основата, за която пишеш, сам изобличаваш протестантството, защото Ако Христос е основата, то Апостолите и другите след тях градят върху нея и така се надгражда постепенно, а какво прави протестантството бута изграденото за над хилядолетие и се поставя върху основата. Все едно да поставиш покрив върху основа и правите това, което е казал, че "никой не може да положи друга основа освен тази, която е положена, която е Иисус Христос", защото ако Той е основата, а апостолите и тези след тях са работниците които градят или садят и поят и така изграждат Христовата Църква, кои сте вие, които отричате и бутате изграденото, чрез непризнаване на Христовите работници и по този начин не правите ли опит да "положите друга основа"?

Всяко нещо, което се гради има последователност на изграждането, докато протестантите не градите върху основата Христос, защото това което градите няма връзка с нея и с работниците градили над хлядолетие върху нея, а идва от друго място и следователно е друга основа.

Нищо не е бутнато.Бутаме само измислените икони,за които може би ще ми извадиш текст от Светото писание...Къде се говори да се покланяме и молим на икони?Сигурно ще ми посочиш и къде Христос говори за курбани и други такива жертвоприношения?
За камъчето Петър ти давам един линк
http://forum.abv.bg/index.php?showtopic ... id=1737691

Напротив бутате всичко, което ви изобличава.
То в Св. Писание не пише нищо и за разпъването на Апостол Петър и Посичането на апостол Павел, но това не означава, че не се е случило. След като за вас иконите са идоли и сте против тях, какво ще кажеш за убруса, на който Христос отпечатва лицето си и го изпраща на цар Авгар, чрез който убрус го изцелява, както и за изрисуването на Божията майка, от апостол Тома, който е бил живописец и това е първата икона, на която е отдавана почит. За разлика от вашето разбиране, Църквата е жив организъм, състояща се от Отец, Син и Дух Свети и всички хора, без значение дали са живи или починали, защото за Бога всички са живи. И като отдаваме почит на изображенията на Христос и Светиите, ние отдаваме почит не на дървото и самата икона, а на изобразените светии, които като "работници на божията нива и или градеж" стоят пред Бога и се молят за нас. Относно курбаните, при раждането на Христос, майка му отива и принася в жертва две гълъбчета, а по богатите са принасяли телци, както е заповядал Моисей, а сам Христос казва на хората да пазят и изпълняват Моисеевият закон. Но от друга страна той също така не е и казал, че не трябва да се принасят курбани, къде пише в Библията, че не трябва да се прави.
Също така, като казах, вие градите на основа, която не е Христос, защото първата написана Св. Литургия е от брата на Христос-Св. апостол Яков, която е претърпяла редакции от Св. Василий и Св. Йоан Златоуст за да бъде съкратена, тъй като е била много дълготрайна, но вие ги отричате, както отричате и свещениците, които както казах са ръкополагани от Апостолите.
В Библията е описана случка.

11. А Бог правеше немалки чудеса чрез ръцете Павлови,
12. тъй че донасяха и полагаха върху болните кърпи и убруси от снагата му, и болестите им се махваха, и злите духове излизаха из тях.
13. Някои пък от иудейските заклинатели-скитници наченаха да изговарят името на Господа Иисуса над ония, които имаха зли духове, и казваха: заклеваме ви в Иисуса, Когото Павел проповядва.
14. Това правеха някои си седем сина на иудейския първосвещеник Скева.
15. А злият дух отговори и рече: Иисуса познавам и Павла зная; но вие кои сте?
16. И скочи върху им човекът, у когото имаше зъл дух и, като ги завладя, прояви срещу тях такава сила, че те, голи и ранени, избягаха от оная къща.

Та тя е показателна за това, че не всеки който използва името на Иисус, има властта, която е дадена на неговите Апостоли.
Също така няма как някой да проповядва, като тълкува сам за себе си, без да е запознат в дълбочина с това, което проповядва и пример за това е Аполос, който проповядва Христа, но Акила и Прискила му излагат по-точно Пътя Господен, а това означава, че не може всеки да си говори и мисли както той го разбира, нещо което правят евангелистите.

24. И дойде в Ефес някой си иудеин, на име Аполос, родом от Александрия, мъж красноречив и силен в Писанията.
25. Той беше наставен в пътя Господен и, разпален духом, говореше и поучаваше правилно за Господа, ако и да знаеше само за Иоановото кръщение.
26. Той начена да говори смело в синагогата. Като го чуха Акила и Прискила, прибраха го и му обясниха по-точно пътя Господен.

Колкото до линка, ти си показал цитат от Евангелието и някакви съждения върху него, които са изопачени. Христос казва, че ще го нарече Петър, което значи канара и върху нея ще построи Църквата си. Хайде след като следваш Евангелието, покажи ми къде пише в него, че Канарата е Христос, а Петър е камъче и ако е искал да каже така, защо не го е казал директно по-този начин?
От друга страна ако Христос е искал да се чете някакъв текст и да се спазва, то Той щеше да напише кое и как трябва да се прави и изпълнява и това е, нямаше да го правят Апостолите и учениците му, които преди да напишат Евангелията и Посланията са проповядвали устно, т.е. Евагелията и Посланията от Новият завет са писани след години проповядване и предаване на учението му от уста на уста, наричано и определяно като Предание, което вие не приемате, но то е в основата на Св. Писание.

Защо след като следвате Евангелията, не изпълнявате Евхаристията, която завещава Христос, като казва- "това правете за мое възпоменание", не е казал да се прави един или два пъти, а да се прави за негово възпоменание, но вие го отричате, като отново си правите ваши съждения?

Здравей,
1. относно "Скалата Петър" словото в оригинал казва: "Ти си петрос(камъче) и на тая петра (скала), аз ще съградя моята църква!" Исус нарича Петър - петрос(камъче), а обещава да съгради своята църква на канарата (петра), която всъщност е откровението, че Исус е Христос, Син на живия Бог! Откровение, което току що Петър бе получил и изповядал! Именно това откровение провокира гореспоменатите думи на Спасителя, има логика нали? Ако се замислиш реално и православната, и католическата, и протестантската църква са изградени точно на откровението за Христос, което отците на вяра са консолидирали на вселенските събори! "Бог истинен от Бог истинен, светлина от светлината...." апостолския символ на вярата, който като протестант чета с трепет и вълнение всеки път. Така че канарата е откровението за това, че Христос е Бог, все пак всички преди Петър го виждаха просто като човек, учител и т.н. А играта на думи, която Спасителя използва цели да покаже, че всеки който получи това откровение като Петър, се превръща в камъче, демек започва да носи същата субстанция като канарата. Откоровение 3 глава(на който победи, ще дам ново камъче и на него ново име(природа) написано) Библията, четена в оригинал е изключително красива и дълбока книга :) Единствената канара в живота ни, обаче е Христос! Той е началото и края, пътят истината и живота!
2. Евхаристията в моята църква се приема всяка неделя и се счита за връхна точка от богослуженията ни!
3. Протестантизма има своите по емоционални, крайни движения! Той също е несъвършен като православието, католицизма и всяко друго нещо в което са замесени човеци. Все пак единственото свято, съвършенно нещо е личността на Бога. В своята същност обаче протестантизма е стъпил здраво върху откровенията, които са били изградени на църковните събори през първите четири века. Проблема е когато през пети век църквата решава, че вече няма повече да се пишат нови доктрини, няма да се приемат вече нови откровения, а само ще се пази досега изграденото(Преданието) и така църквата спира да приема свежо слово, а Бог не спира да го освобождава. Така вярата се превръща в религия! Протестантизма цели връщане към живата вяра и надгражда над това, което православието ВЕЧЕ е изградило до моментите в които е било акуратно! Ние не отричаме своето наследство, просто позволяваме на живия Бог да надгради, върху основите които е построил чрез вас!Поради това, аз лично много уважавам православните си братя и сестри, защото без православие, нямаше да ги има основите! Чета редовно книги на църковните отци във вярата, защото те полагат основата!
80% от богословието на протестантизма се основава на това на Блажени Августин! Знаеше ли това? Има спасение и извън православието, нямаспасение извън Христос!
Нямах време да анализирам внимателно целия ти пост, но това исках да уточня. Благословен ден! :)

Отново казвам, че това са ваши съждения, които не отговарят на написаното в Евангелието, защото там е написано буквално, че на този камък ще изгради Църквата си и ако го приемате като единствен източник на Христовата Варя, не трябва да изопачавате думите на Христос, защото той говори за вярата, която има Петър.

Така веднъж, когато Христос попитал учениците си за кого Го мислят човеците, те Му отговорили: едни за Йоан Кръстител, едни за Илия, други за Йеремия или един от пророците. Но, когато попитал: „А вие за кого Ме мислите?" Св. ап. Петър бързо казал: „Ти си Христос, Синът на Живия Бог". Тогава Иисус му отговорил: „Блажен си ти, Симоне, син Ионин, защото не плът и кръв ти откри, а Моят Отец, Който е на небесата; и Аз ти казвам: ти си Петър, (на гръцки камък), и на тоя камък ще съградя църквата Си, и портите адови няма да й надделеят (Мат. 16:14-18). Тази е основата, това е камъкът, на който Господ основа Своята църква - твърдата вяра и изповядването, че Иисус е Христос, Син на Живия Бог. Оттогава този апостол носи името Симон-Петър.

Също така и след Възкресението Му, когато закусва с учениците, той три пъти пита Петър ти любиш ли ме повече от тези, на което Петър казва, че го обича, а трикратното задаване на този въпрос, е за да заглади Петър греха от трикратното си отричане от Него, като той три път му казва, да пасе словесното стадо. Сам Петър казва, че Господ го е избрал между останалите, за да чуят благовестието езичниците, което потвърждава и казаното от Христос, че Петър е канарата, върху която ще съгради Църквата си.
"След продължително разискване Петър стана и им каза: „Братя, знаете, че още от първите дни измежду всички вас Бог избра мен, за да чуят езичниците от моята уста Благата вест и да повярват.8Бог, който познава всяко сърце, показа, че приема тези хора, като им даде Святия Дух също както на нас"

Колкото до Евхаристията, няма как да я имате, тъй като тя се извършва от свещенослужители, каквито Протестантите не признават, а също така при вас е прекъсната приемствеността на ръкополагането и приемането на Дух Свети, което вършат Апостолите, при поставяне на Епископи и свещенослужители. Това е едно от условията да има Христова Църква, която ще бъде направлявана от Дух Свети.

"Протестантите, които унищожиха иерархията, не могат да имат таинството Евхаристия. Независимо от това, колкото и да считат хляба и виното само за прости изображения на Тялото и Кръвта Христови, те учат, че съгласно заповедта на Спасителя, всички вярващи са длъжни да се причастяват от хляба и виното в оня техен обред, който те наричат вечеря. От догматическо гледище Рим не е погрешил относно Евхаристията. Тая Църква учи, че хлябът и виното след благословението съществуват само по видимому. Под тези два феномена (видими неща) се крият действително и истинско тяло и кръв Господни. И за да отхвърли резките пререкания на протестантите против учението за истинското присъствие на тялото и на кръвта Христови, Католическата Църква измисли думата пресъществяване (Transubstitution). С този нов термин западните богослови се опитали донякъде поне да пояснят понятието за пречистите тайни на тялото и кръвта на Иисуса Христа в апостолската Църква.

В средните векове някои западни богослови в разсъжденията си по този въпрос отишли дотам, че почнали да учат за действителното присъствие на тялото и кръвта Господни в светите дарове и овеществили, тъй да се каже, Иисуса Христа в Евхаристията. Други богослови пък започнали да твърдят, че Той присъства духовно в таинството Евхаристия. Този израз обаче едни тълкували така, че Христос присъствува в Светите дарове духовно, в смисъл на въображаемо присъствие. Тази мисъл възприели по-нататък и калвинистите. В хляба и виното, казват те, не виждаме нищо друго освен едно изображение на тялото и на кръвта на Иисуса Христа. Спасителят обаче е казал: "Това е Моята кръв на Новия Завет, която за мнозина се пролива за опрощаване на греховете." Следователно калвинистите противоречат на Иисуса Христа и на всички без изключение християнски църкви, които всякога са отдавали на тия думи на Спасителя правия и естествен смисъл. И самите лютерани осъждат произволното тълкуване на калвинистите. Обаче и те грешат, като учат, че Иисус Христос само прониква в Евхаристията хляба и виното, които си остават неизменни. Спасителят само съпребивава със Своето тяло в тях, с тях и под тях. Иисус Христос не е казал в - тях или под тях са Моето тяло и кръв. Той изрично забелязва: „Това е Моето тяло; това е Моята кръв."

Това учение на протестантите за всеприсъствието на Спасителя по същинското Си човешко естество е несъгласно не само с учението на III, IV, V и VI Вселенски събори, които признали, че двете естества се съединили в Христа неслитно и непреложно, като всяко е запазило свойствата си, също и с VII Вселенски събор, на който били осъдени иконоборците, които считали Христовата плът неописуема или безпределна. То противоречи и на учението на всички Свети отци и учители на апостолската Православна Църква и на самото Свето Евангелие, както това ясно се вижда от изричните думи на Спасителя, казани на Тайната вечеря. Протестантите при това не могат да имат освещаване на таинството Евхаристия, понеже нямат свещенство. Тъй че фалшиво е и вярването им в истинското присъствие. Англиканската църква по този въпрос също е изпаднала като че ли в заблуждението на протестантите, последователи на Лютер. Само в запазените й стари литургически молитви може да се видят някои основания, които доказват, че тя при преобазованието си е имала просто пред вид да се възпротиви само на римските богослови за учението им относно Христа, когато овеществили в Светите дарове. Тази Църква е длъжна следователно да формулира и определи по-ясно вярването си за таинството на Евхаристията. Понеже Англиканската Църква приема действителното присъствие на Иисуса Христа в Евхаристията, за да е логически последователна, тя е длъжна да изключи съвместното съществуване на хляба и на виното.

Защо наистина приема две противоположни същности в един предмет? Основава ли се това на Свещеното Писание? Очевидно не, защото Спасителят показа само една същност - тая на тялото и на кръвта си. Основава ли се това на нашите чувства? Нашите чувства никак не ни уверяват за естеството и за същността на предметите, а само за техните външни качества. Следователно, щом човек приеме, че външните качества или видът съществуват след освещаването, той отдава на чувствата си всичко, което може да чака от тях. Като приеме обаче, основавайки се на Христовите думи, действителността на тялото и на кръвта Му, той отдава пълно уважение на явилото се нам Божие откровение. Учението на Православната, Арменската и Римската Църква, което е запазено така също и от древните секти на Изток, е единственото съгласно със Свещеното Писание и с разума, както и постоянното учение на първите християнски векове."

Самото твърдение, че Църквата спира да приема свежото слово, не е ли хула срещу Дух Свети, който живее и направлява Църквата. Това означава ли, че Той е изоставил Църквата и спира да пребъдва в нея и в един момент, след 10 века, отива в някой, на когото започва да дава Откровения, като отрича всичко от 5 до 15 век. Това да бутнеш изградена сграда до основа и да започнеш да градиш наново, не е надграждане, а изграждане на нещо ново. Това е проблема при вас, че неосъзнато хулите Дух Свети и Христа, който казва, че портите адови няма да надделеят на нея, а според вашиете твърдения това се е случило, след като тя се е отклонила от Първоизвора Христос.

В същото време не признавате светиите, чрез които Господ Иисус Христос е показвал своята любов и благодат, даващ им нетленни мощи, чрез които са се извършвали и извършват чудеса. Отричате молитвите и застъпничеството им за нас, а в Откровението Йоан пише:

5. 8. И когато взе книгата, четирите животни и двайсет и четирите старци паднаха пред Агнеца, държейки всеки от тях гусли и златни чаши, пълни с тамян, които са молитвите на светиите;

6. 9. А когато сне петия печат, видях под жертвеника душите на закланите за словото Божие и за свидетелството, що имаха;
10. и викаха с висок глас, думайки: докога, Владико Светий и Истинний, не ще съдиш и не ще отмъстяваш за нашата кръв на ония, които живеят на земята?

7. 9. След туй видях, и ето, голямо множество народ, което никой не можеше да преброи, - от всички племена и колена, народи и езици; те стояха пред престола и пред Агнеца, облечени в бели дрехи и с палмови вейки в ръце.
10. И възклицаваха с висок глас, думайки: спасението дължим на нашия Бог, Който седи на престола, и на Агнеца!
11. А всички Ангели стояха около престола, старците и четирите животни, и паднаха ничком пред престола и се поклониха Богу,
12. думайки: амин! благословение и слава, премъдрост и благодарение, чест и сила и могъщество на нашия Бог вовеки веков! Амин.
13. А един от старците заговори и ме попита: тия, облечените в бели дрехи, кои са и откъде са дошли?
14. Аз му отговорих: ти знаеш, господарю. А той ми рече: те са, които идат от голямата скръб; те опраха дрехите си и ги избелиха с кръвта на Агнеца.
15. Затова са пред престола на Бога, Комуто и служат денем и нощем в Неговия храм; и Тоя, Който седи на престола, ще се всели в тях;
16. няма вече да огладнеят, нито да ожаднеят; тях няма да види слънце, и никакъв пек;
17. защото Агнецът, Който е сред престола, ще ги пасе и води на живи извори водни, и Бог ще отрие всяка сълза от очите им.

А това показва, че те предстоят пред Бога, на когото служа и принасят молитви, а какви и за кого биха били тези молитви при положение, че те са в рая и стоят пред Него, не ли за живеещите на земята, които търсят тяхното застъпничество и ги почитат като Светии.
А и самите жития на Светиите, изображенията им и чудесата ставащи пред тях, сами по себе си говорят за благодатта, която им е дадена от Бог, за да го прославят на земята и утвърждават вярващите, а невярващите и да обръщат към Вярата. Това е Негово дело, което вие също отричате и не признавате.

Дори като се замисля над изложеното накрая излиза, че "свежото слово" е спряло при вас, докато в Христовата Църква то е живо и благодатно и продължава да се излива.

Потребителски аватар
Кашчей

Мнениеот Кашчей » 16 апр 2016 13:34

Напиши нещо за или против Бог и само гледай сеира на вярващите стана и тази тема :mrgreen:

ПП- Разбрах, че съм сбъркал със значението на термина христос, който на гръцки означавал помазан.
Ний армейци сме големи,
на "Литекс" верни сме чеда.
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":
-Имате ли фланелки на "ЦСКА-София"?
-Каква ви трябва-на вратар, на полеви играч, или на съдия?

Потребителски аватар
Emmanuel
Контакти:

Мнениеот Emmanuel » 16 апр 2016 14:31

v.r.s. написа:...

Опитах се да ти обясня, че думите в оригинал, на гръцки, езика на който е говорил Исус са различни, ама кой да ме слуша.
Петрос - камъче, петра - канара. Чети библията в оригинал, картината е съвсем различна.
Колкото до отношението, че само вие сте ръкоположени и имате връзка с апостолите в голяма грешка си, но няма да споря и спирам коментарите дотук.
С хора дето си мислят, че само те разбират нещата и са богопомазани е безмислено да се говори. Православните имате същото отношение, каквото и фарисеите имаха към самия Исус.
Внимавайте само да не се окажете в позицията на Савел - гонители на истината. Дано Бог ти отвори очите, да видиш, че Той
не влиза в нашите човешки рамки и..."има спасение извън православието, няма спасение извън Христос!"
За хулата на Духа не си прав. Той не спира да говори, ама кой ли го слуша :) Че Духа направлява църквата - това зависи от лидерите и. Православните, католическите, че и куп от протестантските отдавна са спрели да са водени от Духа - факт! Да се мисли, че Духа направлява по подразбиване църквата и че всяко решение взето на вселенските събори е Негово е голяма и опасна заблуда. Вземали са решения които са им били политически изгодни. Има много погрешни решения на съборите. С кон с капаци обаче не се говори, пълен съд не можеш да го напълниш затова... върви си с мир в утъпкания си и нека Бог да е с теб и... ще се видим на небето или когато Миньоро влезе в А група и гостувате на Арената. Като се замисля... ще се видим на небето :P

Кашчей аз в дискусии избягвам да влизам, само се опитах кротко да обясня, че и ние сме хора, че аджаба Слънцето изгрява и за нас. Но православните са на принципа на мирния джихад - православен или гориш, затова отлитам от темата. Поздрави :)

Потребителски аватар
v.r.s.
Контакти:

Мнениеот v.r.s. » 16 апр 2016 15:58

Emmanuel написа:
v.r.s. написа:...

Опитах се да ти обясня, че думите в оригинал, на гръцки, езика на който е говорил Исус са различни, ама кой да ме слуша.
Петрос - камъче, петра - канара. Чети библията в оригинал, картината е съвсем различна.
Колкото до отношението, че само вие сте ръкоположени и имате връзка с апостолите в голяма грешка си, но няма да споря и спирам коментарите дотук.
С хора дето си мислят, че само те разбират нещата и са богопомазани е безмислено да се говори. Православните имате същото отношение, каквото и фарисеите имаха към самия Исус.
Внимавайте само да не се окажете в позицията на Савел - гонители на истината. Дано Бог ти отвори очите, да видиш, че Той
не влиза в нашите човешки рамки и..."има спасение извън православието, няма спасение извън Христос!"
Айде поздрави и... ще се видим на небето или когато Миньоро влезе в А група и гостувате на Арената. Като се замисля... ще се видим на небето :P
Кашчей аз в дискусии избягвам да влизам, само се опитах да обясня, че аджаба Слънцето изгрява и за нас. Че и ние имаме право на Божията любов, но върви го обясни :)

Искаш да кажеш, че си чел Библията на арамейски ли?
И коя точно Библия е в оригинал, интересно ми е да я видя и да я прочета, но само да не е съвременна, за която само се твърди, че е оригинал, защото в оригинал разбирам, че е още от времето на Апостолите и да е написана на езика, на който са говорили.
Да, ти се опитваш да ми обясняваш, но и аз ти обяснявам с цитати от Св. Писание, които оборват твоите твърдения, защото за да обориш нещо, трябва да го направиш с аргументи.
Не казвам, че само при нас има приемственост на ръкополагнето, защото го има и при Католиците и Англиканите, само казвам, че при вас го няма, а това означава прекъсната връзка с Апостолите, а следователно и с Христос. При протестантите липсва Божията благодат и както цитирах и преди, за отсъпилите от Църквата се отнасят думите Му - "Не всеки, който Ми казва: Господи! Господи!, ще влезе в царството небесно, а оня, който изпълнява волята на Моя Отец небесен", както и това казано от Апостол Павел в посланието до Галатяни - "6. Чудя се, че тъй скоро преминавате от Оногова, Който ви е призвал чрез благодатта Христова, към друго благовестие;
7. не че има друго благовестие, но има някои, които ви смущават и искат да изопачат благовестието Христово.
8. Но ако дори ние, или Ангел от небето ви благовестеше нещо по-друго от това, що ние ви благовестихме, анатема да бъде.
9. Както по-горе казахме, и сега пак казвам: който ви благовествува нещо по-друго от това, що приехте, анатема да бъде."

Самото Св. Писание изобличава Протестантите и другите т.н. Християнски течения, а не ние Православните. А след като сам признаваш, че Православето е основата, върху която каза, че градите и вие, това означава ли, че основата е лоша и компроментирана, защото ако е така това би трябвало да означава, че и това което градите върху нея е такова и градежа ви е нездрав? И как може да казваш, че сте продължители на Ортодоксалното Християнство, след като е прекъсната приемствеността с него и се проповядват неща, които са противни на учението на същото това Ортодоксално Християнство и на тези, които са положили основите му и са градили векове на тях, като през първите векове една голяма част са гонени, изтезавани и убивани заради отказа да се отрекат от него и така дават пример за себеотрицание и подражание на останалите и следващите след тях, как трябва да го пазят? Това са мъчениците за Христа, които не признавате и се гнусите от изображенията им, но техният пример е давал сила при преследванията на Християните и заради това са писани и разпространявани житията им, както са и изобразявани за да се споменават и почитат като Св. мъченици, за пример през гоненията и следващите поколения. Те също са част от надграждането на Христовата Църква, част която вие не признавате и искате да бутнете. Защо след като Христос показва своята благодат и сила чрез тях и изображенията им, вие се противопоставяте на това и го отричате, не се ли оказвате вие в позицията на Савел, гонители на Истината и в тази на Фрисеите и Първосвещениците - Богоборци? Защо мислите, че след като Христос е дал власт и сила на апостолите и учениците си да вършат чудеса и изцеляват, каквито примери има в Св. Писание, не е дал тази власт и на Сетиите, без значение дали, докато са били на земята или след като са се представили пред Господа, съзнателно не пиша живи, защото за Бога всички са живи? Нима мислите, че Той няма силата да го направи или сте изпаднали в такава духовна прелест, че да знаете, че не такава е волята Му?

Uncle_Sam
Контакти:

Мнениеот Uncle_Sam » 16 апр 2016 18:49

Александрийската библиотека e едно от многото доказателства, че религията е вредна. Да унищожиш древни текстове, защото били еретични!
След ВСВ Русия отново се опитва да унищожи Европа. Този път съюзник им е ИДИЛ.

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 16 апр 2016 20:53

Uncle_Sam написа:Александрийската библиотека e едно от многото доказателства, че религията е вредна. Да унищожиш древни текстове, защото били еретични!

Не религията в вредна, а хората, които я използват за користни цели.
Да се каже, че религията е виновна, е все едно да се обвинява пистолет в убийство, а не този, дето е дръпнал спусъка ...
Дарвин е в грешка !
Човекът не е произлязал от маймуната !
Oт маймуната човек, никога не е ставало... Но за обратното, никога не е късно !

Image Image

Върни се в “Свободна зона”