Тема за политика - България

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
dunavfc
Контакти:

Re: Тема за политика - България

Мнениеот dunavfc » 10 мар 2016 00:21

fcb_bg написа:http://btvnovinite.bg/article/bulgaria/dinko-ot-jambol-az-nishto-ne-organiziram-shte-se-razkarvam-po-granicata-i-shte-si-pravja-piknik.html

Срамна работа. Тримата как му се нахвърлиха на пича, тц, тц, тц....

Бил "Пич"... :shock: Ако този селски комплексар отговаря на критериите ти за пич, значи проблема ти е сериозен.
Нормален човек не може да се радва на подобни олигофрени...Достатъчно е да влезеш в профила му в ФБ и да видиш за какъв завършен олигофрен става въпрос. Бранил "законите" на България, ебати лицемерието за една типична селска мутра....

Потребителски аватар
diplomat
Контакти:

Мнениеот diplomat » 10 мар 2016 00:23

dunavfc написа:
fcb_bg написа:http://btvnovinite.bg/article/bulgaria/dinko-ot-jambol-az-nishto-ne-organiziram-shte-se-razkarvam-po-granicata-i-shte-si-pravja-piknik.html

Бил "Пич"... :shock: Ако този селски комплексар отговаря на критериите ти за пич, значи проблема ти е сериозен.

Не е пич, ама сериозно ли мазните приказки на останалите участници ти се нравят? Мен лично ми се повръща като им слушам глупостите.

Потребителски аватар
dunavfc
Контакти:

Мнениеот dunavfc » 10 мар 2016 00:25

Въобще не съм гледал видеоматериала и изобщо не ме интересува, какво мислят по въпроса. Коментирам единствено този нов "национален герой".
И въобще тук не става въпрос за бежанците и това, кой и как трябва да ограничава тяхното навлизане в страната. Става въпрос за това, че от този човек просто лъха на комплексарщина, омраза, злоба и тъпота.

П.П : Не ме кефят бежанците/икономическите имигранти и всичко свързано с тях, но това не означава, че трябва да се прекланяме на другата крайност, където на някакви хора им се прилепва етикети на "националист", "патриот" и "родолюбиц" . Точно заради подобни хора, тези думи загубиха своето значение...

Родолюбец е онзи пич, учителят по Физика, който влага цялото си време и енергия да възпитава едни български деца, това за мен е истински патриотизъм. Да допринесеш с нещо за развитието на тази страна.

Потребителски аватар
diplomat
Контакти:

Мнениеот diplomat » 10 мар 2016 00:44

dunavfc написа:Въобще не съм гледал видеоматериала и изобщо не ме интересува, какво мислят по въпроса. Коментирам единствено този нов "национален герой".
И въобще тук не става въпрос за бежанците и това, кой и как трябва да ограничава тяхното навлизане в страната. Става въпрос за това, че от този човек просто лъха на комплексарщина, омраза, злоба и тъпота.

П.П : Не ме кефят бежанците/икономическите имигранти и всичко свързано с тях, но това не означава, че трябва да се прекланяме на другата крайност, където на някакви хора им се прилепва етикети на "националист", "патриот" и "родолюбиц" . Точно заради подобни хора, тези думи загубиха своето значение...

Родолюбец е онзи пич, учителят по Физика, който влага цялото си време и енергия да възпитава едни български деца, това за мен е истински патриотизъм. Да допринесеш с нещо за развитието на тази страна.

Съгласен съм с теб, но до такива резултати води несъстоятелността и невъзможността на държавните органи да се справят с тези тежки проблеми и то не само в България, очевидно.

Потребителски аватар
dunavfc
Контакти:

Мнениеот dunavfc » 10 мар 2016 00:51

Конкретно с преминаването на нелегални имигранти, не знам дали има държава в света, която да се е справила със този проблем. И в САЩ всекидневно преминават хиляди или поне стотици нелегални имигранти, но все още не съм чул да се организират хайки, които да просват на земята някакви хора и да го раздават мъжката.

Може да звучи еретично, но дори смятам, че нашата страна се справя сравнително добре с опазването на границата ни, особено на фона на останалите. И самият факт, че 90 % от хората, които тръгват към Западна Европа предпочитат друг маршрут различен от България го показва. Спокойно този поток, който преминава през Македония, можеше да мине и през България, но това не се случва. Сега, ако някой очаква и вярва, че България или която и да е било друга държава по света може да опази напълно границата си, особено при такъв невиждан натиск, то сериозно греши.

Потребителски аватар
fcb_bg
Контакти:

Мнениеот fcb_bg » 10 мар 2016 08:53

dunavfc написа:

Нормален човек не може да се радва на подобни олигофрени...Достатъчно е да влезеш в профила му в ФБ и да видиш за какъв завършен олигофрен става въпрос. Бранил "законите" на България, ебати лицемерието за една типична селска мутра....

За конкретния случай за мен си е пич, да. Ти ако мислиш, че някой не е пич, когато е задържал собственоръчно нарушители на границата, това си е той проблем. Тая "мутра" можеше да ги смели от бой и да си тръгне, вместо да вика ченгетата.

Ако беше спасил от удавяне дете в язовир, щеше ли да е пич в този случай?
В БТВ се пробваха да му направят постановка и да го оплюят задрво 3ма копелдци, ама не им се получи, като чета коментарите навсякъде.
Спрете да си хвърляте поне фасовете на земята.
Дедите ви не са ляли кръв тук за това.

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Мнениеот CTAHKO » 10 мар 2016 10:26

fcb_bg написа:За конкретния случай за мен си е пич, да. Ти ако мислиш, че някой не е пич, когато е задържал собственоръчно нарушители на границата, това си е той проблем. Тая "мутра" можеше да ги смели от бой и да си тръгне, вместо да вика ченгетата.

Ако беше спасил от удавяне дете в язовир, щеше ли да е пич в този случай?
В БТВ се пробваха да му направят постановка и да го оплюят задрво 3ма копелдци, ама не им се получи, като чета коментарите навсякъде.

Агент Наско тръгнал да чете морал на тема патриотизъм и права на хората живеещи в пограничните райони 8-) Нищо че той не си е подавал главата извън голямото село 8-) Наглостта на ДС агентите няма граници :!: Основният въпрос обаче е, защо по медиите ни продължават да ги викат и да им дават поле за изява 8-) Кой плаща за това 8-)
delqnski47 написа:Трябва да има бой до посиняване

Потребителски аватар
Red_Neck
Контакти:

Мнениеот Red_Neck » 10 мар 2016 10:58

dunavfc написа:Конкретно с преминаването на нелегални имигранти, не знам дали има държава в света, която да се е справила със този проблем. И в САЩ всекидневно преминават хиляди или поне стотици нелегални имигранти, но все още не съм чул да се организират хайки, които да просват на земята някакви хора и да го раздават мъжката.

Може да звучи еретично, но дори смятам, че нашата страна се справя сравнително добре с опазването на границата ни, особено на фона на останалите. И самият факт, че 90 % от хората, които тръгват към Западна Европа предпочитат друг маршрут различен от България го показва. Спокойно този поток, който преминава през Македония, можеше да мине и през България, но това не се случва. Сега, ако някой очаква и вярва, че България или която и да е било друга държава по света може да опази напълно границата си, особено при такъв невиждан натиск, то сериозно греши.

Първо, в Щатите това си е държавна политика. Нелегално влиза евтина работна ръка, която реално много трудно може да излезе от там. Бачкат си съвсем спокойно, много голяма част дори си плащат данъците, но процедурата по тяхната легализация е изключително бавна и трудна (в много случаи дори невъзможна).
Т.е. работят евтино и харчат заработеното в САЩ и ако нагазят лука, следва бърза екстрадация.
От над 15 години се дъвче една спогодба с Мексико за издаване на статут на сезонни работници на нелегалните мексиканци в САЩ (право на 6 месеца сезонна работа годишно), но нищо не се случва по обективни причини.

Второ, това, че ние не виждаме мигрантски поток през България може да се дължи на поне 3 неща:
- по-висока цена на родните каналджии;
- много висок професионализъм и организация на канала през България (т.е. те си минават, но ние не ги виждаме);
- Турция насочва потока умишлено по друг маршрут;
Нали никой не се съмнява, че Турция целенасочено контролира мигрантския поток?

Аз силно се надявам причината да е добрата работа на МВР, но леко се съмнявам ;)

Колкото до Чък Норис от Ямбол ....... много ми е противоречива цялата история.
"Левски срещу мракобесието - борба на волята срещу системата, доброто срещу злото! Това е заложено при нас. Отборът на народа срещу апарата, най-общо казано."
Из размислите на един „Дисидент“, или Как отборът на МВР и ДС пребори комунизма.

Потребителски аватар
TodorT
Контакти:

Мнениеот TodorT » 10 мар 2016 12:48

Кой полицай ще спре мигрантите на границата с оръжието си ?! Никой! Имаше вече един случай, при който граничен полицай стреля за предупреждение, за негова беда стана рикошет, умря бежанец и после едва ли не щеше да го съдят. Кой ще е следващият граничен, който ще се осмели да стреля срещу група от 50-тина души ?! После да се чудят да го съдят ли, а по медиите да слушаме какъв страшен убиец е. Ще се обърне, ще си затвори очите срещу 20 евро (направо евтино ще се продаде) на човек и айде-прибира се вечерта вкъщи с пълен джоб и утре пак е на работа, а няма да го влачат по районните. Да не говорим, че граничите се отчитат пред шефовете, те пред техните и т.н.

Потребителски аватар
TodorT
Контакти:

Мнениеот TodorT » 10 мар 2016 12:52

Red_Neck написа: - Турция насочва потока умишлено по друг маршрут;
Нали никой не се съмнява, че Турция целенасочено контролира мигрантския поток?

Аз силно се надявам причината да е добрата работа на МВР, но леко се съмнявам ;)

Намерихме ключа от бараката! :) Просто в момента се гаврят всячески с ЕС. Изполват това, че баба Меркел ги иска, Оланд не точно, другите нямат думата, а слушат "големите" и така....
Вчера четох една стати, в която говорят (пишат) как Ердоган е новият Сюлейман. Вторият е стигнал до Виена с оръжие в опит да завладее и Европа, а първият стигна до сърцето на Европа.... без оръжие. Което е още по-страшно!

Върни се в “Свободна зона”