Player написа:pampi написа:Руснаците ги остави какво твърдят. Ти лично Вазов, Раковски, Захари Стоянов, Ботев чел ли си ги? Правиш ли разлика между салам и свобода? И каква теза въобще защитаваш, че ако сега бяхме турска провинция щеше да е по-добре?
Чел съм ги, но да не взема да ти дам цитати от тях и да се гърчиш какво да отговаряш? Свобода като самостоятелен народ не сме имали. Някой друг е решавал какво и как трябва да става. Всички наши революционери искат да сме като другите европейски народи и да сме независими. За това и наричат това тук иго и робство, не защото нямаме права и сме стока, а защото нямаме свободата сами да решаваме съдбините си. Ако не си разбрал смисъл в който употребяват тези думи, разбери го вече. Не става дума типично робство. Аз мога да кажа, че сме имали и руско робство, което не се различава от турското много. Има лагери и убиват българи които са против властта. Дори на църква по трудно се ходи отколкото под турско. Хората дори един виц не могат да кажат от страх страната им да не ги ликвидира. Не може да пътуваш свободно. Милицията по всяко време може да те арестува и завлече някъде и няма кой да те спаси. По турско сме се оплаквали на Султана, а по комунизма, няма на кой. Че надигнеш ли вой и те няма.
Да се гърча?

Аз драги правя разлика между салам и СВОБОДА. Гърчат се други дето за 5 лева са готови да поругаят името на дедите си !